Az ország elsőszámú sorozata tele van cselszövéssel, ármánnyal és mindenféle olyan dologgal, amik nélkül nem lehet lekötni többmillió unatkozó háziasszonyt és betépett egyetemistát. De ki a sorozat legnagyobb gonosza, akinek már a tekintetétől is remegni kezd a térdünk? Egy pont, ha ön szerint áldott jó ember, öt pont, ha még a közeledésétől is sírnak a gyerekek.

Hujber Ferenc

Lehet Hujber Ferenc az ügyeletes jófiú, esetleg Anglia legjobb kajafutárja, amióta eljátszotta a Tildát gátlástalanul megerőszakoló diszkópatkány, Szokolay Albert szerepét, egyszerűen nem lehet elfelejteni, ahogy a már messziről is sunyi tekintetével becserkészte a szegény fiatal lányt.

Kárpáti Levente

Holmann Walter igazi aljas szemétládaként érkezett a sorozatba, mivel Berényi Miklós és Bartha Zsolt bérelte rá fel a börtönviselt egykori jogászt, hogy jöjjön össze a nála jóval idősebb Claudiával, és forgassa ki mindenéből. Egy ideig minden ment is, de aztán jött a forgatókönyv bravúrja, és Walter tényleg beleszeretett a nőbe. A boldogság nem tartott sokáig, mert a férfi meghalt, és ráhagyta a lánya nevelését a nőre, akinek korábban le akarta nyúlni mindenét.

Nagy Sándor

A sorozat készítői nagyon szeretik a ritka neveket, ha gonoszokról van szó: Nagy Sándor Laurik Igort alakítja, a profi bérgyilkost, aki mellesleg egyszerű veréseket is vállal. Igornak nincs lelkiismerete, aminek köszönhetően nem érintette különösebben rosszul az sem, hogy véletlenül megölte Berényi Andrást, bár azért lelépett külföldre. A jeleneteinél kínosan ügyelnek rá, hogy mindig valami nagyon menő élethelyzetben mutassák, tehát vagy felrobban mögötte egy ház, vagy masszázson van.

Oberfrank Pál

Fenyvessy Sándor figurája 12 kemény részen át testesítette meg a gonosz és aljas üzletembert, aki csak és kizárólag azért van együtt Berényi Claudiával, hogy megkaparintsa annak mérhetetlenül sok pénzét. A sorozat hardcore rajongói azóta is csupa rossz dologhoz társítják Oberfrank arcát, pedig Claudia fiát, Ákost nem is ő ölte meg, bár rá akarták kenni.

Rékasi Károly

Bartha Zsolt többször is volt már börtönben, állandóan balhés ügyekbe keveredik, általános iskolásokat használt drogfutárnak, felgyújtotta a nője kávéházát, több szomszédját is le akarta már lőni. Ennyivel simán nyerhetne is, de a Barátok közt rendszeresen megmutatja az emberarcú Bartha Zsoltot, aki szereti a gyerekeit, igyekszik rendesen bánni a feleségével, és néha csak úgy erkölcsi alapon is segít másoknak.

Szabó Győző

Szabó Győző a drogos könyvének futtatása mellett szakított időt arra is, hogy a Barátok köztben legyen kőkemény férfi. A színész a sorozat 6000. része környékén játszotta Vadkerti Zsombort, akinek leginkább az volt a szerepe, hogy gonoszan néz, gátlástalan, és akár még nőkkel és gyerekekkel is képes erőszakosan viselkedni.

Szőke Zoltán

A sorozat Nagybetűs Gonosza, Magyarország válasza Jockey Ewingra: Berényi Miklós. Szőke Zoltán a megtestesült aljasságot kapta szerepéül, de győzelme ebbe a kiélezett versenyben azért nem garantált, mert rendszeresen felvillant olyan jellemzőket, mint a családszeretet, az apai jóindulat. Ezek miatt kicsit árnyaltabb a kép, de azért nem véletlen, hogy Berényi Miklós lett a legjobban futó magyar mém is, mellette a királyság szimbóluma.