A Jersey Shore szereplője, Snooki 16 kilótól szabadult meg két hónap alatt, Megan Fox csak öttől, de ő mindössze tízet hízott, mialatt terhes volt. Adele továbbra is vaskos, Jessica Simpson meg megint állapotos, de azt ígéri, most majd nem hízik harminc kilót.

A celebnek képernyőn/címlapokon kell szerepelnie, a modelleket a kifutó húzza vissza, így hát ők sem maradhatnak elhanyagoltak, és nem eshetnek bele a szülés utáni depresszióba, mert edzeni kell és fogyókúrázni keményen. A többségüknek, mint például Gisele Bündchennek, megy is – igaz, ehhez az is hozzátartozik, hogy nincs megszabott 8-12 órás munkaidejük, és rendszerint van bébiszitterük, bejárónőjük, meg a többi, ami könnyíti a terheket.

Snookinak 16 kilót kellett fogynia

Az MTV-n futó Jersey Shore című reality beszólogatós szereplője, az alacsony termetű, 25 éves Nicole Polizzi Snooki16 kilót kapott fel magára a várandóssága alatt, de ugyanilyen hamar le is tornázta a fölösleget. Vőlegényétől fogant fiát előző év augusztusában hozta világra, de másfél hónappal később, október elején már azzal büszkélkedett: újra belefér a miniszoknyájába. A People magazinnak a szülés után azt mondta, egészségesebben étkezik, grillcsirkét és zöldségeket eszik, és persze keményen edz, hogy mielőbb lefogyjon. Sikerült, legalábbis egy időre, Snooki ugyanis nemrég úgy nyilatkozott, meg sem áll négy gyerekig.

A Victoria's Secret brazil topmodellje, a terhesen is vetkőző Alessandra Ambrosio már két gyerek anyja, a másodiknak 2012 májusában adott életet, de már akkor kijelentette, nem marad otthon sokat, a márka londoni boltjának júliusi megnyitóján már ott szeretne lenni. A súlyleadással ezúttal nem kellett nagyon küzdenie a 31 éves szupermodellnek, első terhességéből okulva már jobban odafigyelt az étkezésére és a mozgásra. "A szoptatás is jót tett, csakúgy, mint a szaladgálás a gyerekeim után" - magyarázta négy hónappal a szülés után a US Weeklynek, aztán persze kiderült, ennél azért több kellett, hogy visszanyerje az alakját, mert amellett, hogy szörfözött és rengeteget sétált, pilatesre is járt. És hát elég hatékony volt, a Grammy-gálán meg is mutatta, hogyan néz ki egy átlátszó, fekete ruhában, utána pedig Terry Richardsonnak is pózolt atlétában és bugyiban.

Jessica Simpson fogyásáról, vagy épp nem-fogyásáról rendszeresen beszámoltak az angolszász lapok, hiszen a 32 éves énekesnő nagyjából kombájn méretűre hízott várandóssága alatt. Tavaly májusban aztán megszületett a lánya, ő meg elkezdett nagyon fogyókúrázni, muszáj volt, már csak azért is, mert szerződést kötött a Weight Watchers fogyókúracéggel, hogy jól leadja a minumum 26 kilós súlyfeleslegét. A ditétát tavaly júniusban kezdte el, szeptemberre pedig több mint 18 kilótól meg is szabadult a gyümölcsitalok, zöldségek és fehérjék elfogyasztása és az edzések révén, lett is dereka újra. Aztán hét hónappal első gyereke születése után ismét teherbe esett vőlegényétől, Eric Johnsontól, de azt ígérte, most majd nagyon figyel a súlyára. És a szülészorvosa is.

Megan Fox csak tíz kilót hízott

Bob Geldof lánya, a 23 éves Peaches Geldof megint terhes, férjétől a második fiát várja. A hasa már most látszik, de a képek alapján nem vetette bele magát krónikus zabálásokba, egyelőre csak úgy tűnik, a hasára hízott. Thomas Cohen rockzenésztől fogant első fiát áprilisban hozta világra, októberre pedig már visszanyerte a várandósság előtti alakját, sőt, talán még egy kicsit abból is leadott.

Kinek kellene még fogynia?

Az Adele-ként ismertté vált, nyolcszoros Grammy-díjas, 24 éves énekesnő egyébként sem nádszálvékony termetéről volt híres, a terhessége alatt meg csak még nagyobbra dagadt, de, ugye, ez így is van rendjén. Fia októberben született meg, de idén januárig csak beceneveken szólította, polgári nevéről csak nemrég döntöttek a gyerek apjával, Simon Koleckivel. A napi 14 millió forintnak megfelelő fontot kereső énekesnő egy hónappal a szülés után azt mondta, hogy csak akkor fogyókúrázik majd, ha már nem tud szexelni, de úgy tűnik, valahogy mégis leadta a felesleget, mert februárra, a Grammy-díjátadóra már egészen visszanyerte az alakját. Aztán ott van még a 26 éves színésznő, Megan Fox, aki terhesen is elég jó nő maradt, aztán azt a 10 kilót, amit felszedett, pillanatok alatt leadta fia születése után. Jó, nem pillanatok alatt, de két hónap elég volt neki arra, hogy bomaformába hozza magát. Decemberben úgy nyilatkozott, még mindig van rajta 4,5 kiló fölösleg, de nem hajlandó a szokásosnál jobban sanyargatni magát.