Egy esemény sem múlhat el anélkül, hogy egy apró botrány, vagy baki ne csúfítsa el azt. Az idei, 85. Oscar-díjátadón volt lépcsőn pofára esés, kihajított győztes, de még egy vécé s kiöntött, amellett, hogy most is, mint mindig, láttunk előnytelen ruhákat.

Már a vörös szőnyegen megvolt az est első bénázása, az antiszexi Kristen Stewart személyében, aki mankóval sétált be a díjátadóra. A kócos hajjal megjelenő színésznő állítólag azért szorul a mankók segítségére, mert két nappal korábban belelépett egy üvegszilánkba, ami széltvágta a talpát. A Crushable szerint viszont az is lehet, hogy eltörte a lábát, miközben Robert Pattinsont üldözte, vagy Pattinson üldözte őt, vagy aközben szenvedett balesetet, miközben futott Pattinson felé. Akármelyik eset is a valós, lehetett őt látni bottal és anélkül is, sőt, táncikált is a vörös szőnyegen, szóval egészen különleges produkciót nyomott.

Épphogy kiheverte mindenki a kócos Stewart látványát, máris újabb baj történt. A TMZ információi szerint ugyanis az épületben az egyik mosdónál mindent elárasztott a víz, miután eldugult egy vécé. A problémát végül sikerült megoldani egy pumpával, de az azóta sem derült ki, hogy ki volt  afelelős a dugulásért. Még reménykedünk benne, hogy kiderül, az egyik sztár volt az, aki esetleg túl sok papírt dobált a wc-be. Ha a vízzel elárasztott emeletről készült fotókra kíváncsi, kattintson ide.

Az este legcukibb bénázása mindenképpen Jennifer Lawrence érdeme, aki miután színpadra szólították, hogy átvegye a legjobb női főszerepért járó díjat, egy kecses mozdulattal pofára esett a lépcsőn. Kicsit ottmaradt még, amivel azt próbálta talán éreztetni, hogy ő csak leborult az Oscar nagysága előtt, majd mikor a mikrofonhoz ért, bevallotta, hogy igenis megbotlott. A többi meghívott a botlás ellenére állva tapsolt a Napos oldalban játszó színésznőnek, aki őrületként aposztrofálta azt, hogy ő nyerte meg a díjat.

Az este egy másik köszönőbeszéde viszont nem volt ennyire cuki. A legjobb vizuális effekt díját a Pi élete nyerte, amiért Guillaume Rocheron, Erik-Jan de Boer, Donald R. Elliott és Bill Westenhofer ment ki a színpadra – utóbbi köszönőbeszédét viszont lekeverték, mikor elkezdett egy érzékeny témát, VFX-iparág nehéz helyzetét feszegetni.

Gyorsan felnőnek

Az Onion kamuhíroldal a díjátadó alatt azt twittelte: „azért ez a  Quvenzhané Wallis jó kis punci, nem?", amitől a világ értelmesebbik fele fel is háborodott. De még a műsorvezető, Seth MacFarlane is azzal viccelődött a színpadon, hogy  a kislány 15 éve van, amíg nem túl öreg George Clooneynak.

Az este további részében nem történt más botrány (hacsak nem az, hogy a 9 éves, Oscarra jelölt Quvenzhané Wallis is kapott abból a vigaszdíjcsomagból , amelyben például egy nagyobb kupac óvszer és tequila van), viszont a vörös szőnyegen a díjátadóra érkező sztárok közül sokan megint lehetetlen és előnytelen ruhát húztak magukra. Heidi Klum például egy olyan Julien McDonald ruhában parádézott, aminek túl mély és túl széles volt  dekoltázsa, ezért a modell közönségesen nézett ki, ráadásul a ruha még melleit is lenyomta. Volt olyan is viszont, aki egy nagy tál vöröskáposztában jelent meg. Ha kíváncsi a nem túl szép ruhákra, kattintson galériánkra!