Posh Spice a Spice Girls feloszlása után egészen 2006-ig nem akarta elhinni, hogy az ő popzenei karrierjének vége. Próbálkozott elegáns csajpoppal, belekóstolt a seggrázós r&b világába, és diszkózott is egy kicsit, de mostanra már feladta.

Bár lassan mindenki csak David Beckham betegesen elegáns feleségeként emlegeti, Victoria Beckham énekesnként indult. Bár saját bevallása szerint sincs különösebben jó hangja, azért egy jó ideig gondolta úgy, hogy a Spice Girls utáni időszámításban is van neki helye a popzenében. Nos, 2013-ban talán már bátran kijelenthetjük, hogy nincs.

Beckhamné egészen 2006-ig tekintett magára zeneipari tényezőként, akkor azonban feladta. „Befejeztem a zenélést, és soha többé nem fogok énekelni. Elfogadható énekes és táncos voltam, nagyon sokat dolgoztam rajta, de a divat az, amit szeretek. Már a Spice Girls előtt is arról álmodtam, hogy egy nap saját kollekcióm lesz. Most azt csinálhatom, amit szeretek” – mondta a most 38 éves nő, aki azért a londoni olimpián kivételt tett, ugyanis egy fellépés erejéig összeállt a Spice Girls is.

2000-ben először a True Steppers nevű formációval akart berobbanni egy vendégéneklés segítségével. Biztosra mentek, hiszen, annyira rommá van effektezve a hangja, hogy az se tűnne fel, ha véletlenül tényleg tudna énekelni. A dal nem lett totális bukás, de végül mégsem erre emlékszik a világ, hanem a slágerlista éléért folyó versenyt ugyanekkor kiütéssel megnyerő Spiller Groovejet című dalára. Olyannyira, hogy  az Out Of Your Mind gyakorlatilag teljesen a feledés homályába merült.

Victoria Beckham nem adta ám itt fel, hiszen egy évvel később megjelentette első, és azóta is egyetlen szólólemezét, amit cselesen csak a Victoria Beckham címmel látott el. 5 millió fontot, azaz másfél milliárd forintot költött csak a produceri munkára, ehhez képest csak ötvenezer példány fogyott belőle. Egyetlen slágerközeli dal szerepelt rajta, a Not Such An Innocent Girl, de abból is az a legemlékezetesebb, hogy a klipjében egy rövid időre bugyit villant.

Bár a lemeze végül harmadik helyig kúszott fel a brit slágerlistán, a Virgin kiadó „közös érdekeiket figyelembe véve” kidobta. Ekkor kezdődött a sokkal intenzívebb lecsúszás: hősnőnk leszerződött a Telestar kiadóhoz, ahol végül egyetlen kislemeze jelent meg csak hivatalosan, az Open Your Eyes. A lemez maradék része kikerült az internetre, de végül soha sem jelent meg hivatalosan, pedig helyenként nagyon ügyesen effektezték Madonnára Beckham hangját.

Posh Spice utolsó kísérlete egy harmadik stílussal még ennyire sem jutott: a Damon Dash nevű rapperrel közösen elkészített, Beatlest hangmintázó Come Togetherjük szintén csak az internetig jutott el, mivel a Telestar kiadó 2004-ben tönkrement, végleg elvágva a lehetőségét, hogy bármi is megjelenhessen Victoria Beckhamtől.

Kis pislogás, és már meg is érkeztünk a hivatalos visszavonuláshoz. 2007-ben és 2012-ben még kipróbálta egy rövid emlékezés erejéig, hogy milyen popsztárnak lenni, de valójában már főállású celebként tengeti mindennapjait az Európába frissen visszaköltözött Victoria Beckham. A Spice Girls óta elkészült dalokat meghallgatva azért azt gyanítjuk, hogy mindenki jobban járt így.