Az Edda énekese úgy gondolja, Bódi László sem lelkileg, sem fizikailag nem bírta a túlpörgő életmódot. Patakyt, akárcsak az egész zenészvilágot, megviselte Cipő halálhíre. Pély Barna bízott abban, hogy felgyógyul az énekes, a halála megrázta a United tagjait is. ByeAlex dalszövegidézettel búcsúzik, a Bumeráng stábja pedig nemcsak rajongóként, barátként is gyászolja a szívbetegségben elhunyt énekest.

Az Edda frontemberének, Pataky Attilának elcsuklott a hangja Bódi László halálhírének hallatán. “Ehhez azért túl fiatal volt, pláne két gyerekkel a háta mögött. Annyira nem voltunk közel egymáshoz, csak amennyire a mi életformánkba belefér, és köszöntünk egymásnak. Ebben a felfokozott létezésben, amit teremtenek számunkra, alig van időnk másokra. Magyarországon kétféle életforma létezik, az egyik a nihil, a másik pedig a pörgés. Ez utóbbi négyezres fordulatra van beállítva, hogy meg tudjanak maradni. Cipő ebbe halt bele, ezt ő se lelkileg, se testileg nem bírta. Meggyőződésem, hogy ő megpucolt ebből. Ő nem bírta ezt, és azt sem, ahogy ma látható, hogy emberek százai nyomorognak és mennek tönkre. Nincs jövőkép” – mondta a Velvetnek Pataky, aki utoljára tavaly nyáron Debrecenben találkozott Cipővel, ahol a szervezők kedvéért elénekeltek közösen egy-egy dalt az Eddától és a Republictól is.

Aradszky László nagy tisztelője volt

"Atya szent világ, tegnap este gondoltam rá, találtam egy képet 2011-ből, a rádió stúdiójában a Kondor Kati vendégei voltunk Cipő és én, pont tegnap este néztem ezt a képet. Végtelenül szomorú vagyok, nem voltam baráti kapcsolatban vele, nagy tisztelője voltam. Aki ilyen hosszú távon ennyi slágert el tud énekelni, és ilyen szeretetet kap a közönségétől, az nem véletlen. A jóisten nem szórakozásból adta ezt a tehetséget. Áldott jó ember volt!" – mondta Aradszky László, aki a Velvettől értesült az énekes halálhíréről.

Nagy Feró az 1990-es évek óta ismeri Cipőt, ekkortájt karolta fel a zenekart, miután a Republic megnyert egy balatonlellei rockfesztivált. “Évente egyszer összejöttünk átbeszélni az életünket. Egyfajta lelki társalgásban voltunk. Nyáron most ez elmaradt az X-Faktor miatt, és terveztük, hogy valamikor utána megcsináljuk. Ez sajnos már elkésett, elmaradt a tavalyi beszélgetés. Nem gondoltam volna, hogy ennyire fontos lehet, nem láttam annyira betegnek. Amúgyis mindig magába zárkózott ember volt” - mondta Nagy Feró, aki amúgy sem az egészségéről beszélgetett Cipővel az ilyen összejöveteleknél. “Az volt a téma, hogy hogyan lehet megfejteni a világot és mit gondolunk róla. Általában kiderült, hogy ugyanazt gondoljuk, ami azért érdekes, mert más politikai nézeteink vannak. Nagyon érdekes, hogy mégsem vitáztunk, hanem értékeltük a másik véleményét és el tudtuk egymást fogadni" – mondta a Beatrice frontembere a Velvetnek.

„Borzalmas, ami történt. Többször is találkoztunk koncerteken, ismerte egymást a két zenekar, és egy jó, kollegiális viszonyt ápoltunk. Nagyon mélyen érintett minket Cipő halála, akárcsak az egész szakmát. A Republic, Cipővel az élén egy fantasztikus zenekar, fantasztikus rajongókkal, generációk nőttek fel rajtuk. Mélyen együtt érzünk velük, osztozunk a gyászukban” – mondta a Velvetnek a United frontembere, Pély Barna, aki úgy gondolja, Cipő teljes lényével benne van a dalaiban. „Tökéletesen ismered, ha végighallgatod a nótáit. Olyan mély érzésekről árulkodnak a dalai, amiket nem lehet hazudni” – tette hozzá az énekes, aki zenésztársaihoz hasonlóan bízott abban, hogy Cipő felépül. „Mi is azért vettük fel azt a Republic-pólót, mert reméltük, hogy az energia, amit azzal felszabadítunk, elég ahhoz, hogy visszafordítsa ezt a folyamatot. Mélyen gyászoljuk Cipőt.”

A Facebookon pillanatok alatt megsokasodtak a Cipőt gyászoló üzenetek. Bochkor Gábor baráti kapcsolatot ápolt Bódi Lászlóval, akitől így búcsúzott a Bumeráng stábja. "Elment...Cipő ma hajnalban itthagyott minket...Nehéz szavakat találni... ♥ Osztozunk a család, a barátok, a kollégák és a rajongók fájdalmában - barátként és rajongóként." Boros Lajos külön Facebook-posztban köszönt el a szívbetegségben elhunyt énekestől. "Hát Cipő úgy döntött, nem ébred többet fel :( A végtelen álmot választotta, és ezzel örökre felébresztett egy hőst a szívünkben. Kimondta a kimondhatatlant, a szavak közötti csendek üzeneteinek virtuóza volt, és mától klasszikusa is. Csókolunk, Cipő, és mindent köszönünk!"

"‎Utolsó arcomat/ Neked mutatom most kedvesem / Elviheted magaddal / Kísérjen utadon, szerelmesen/ Ne válaszolj, ne válaszolj" – idézett a Republic Lehet, hogy már nem jövök című dalából az Eurovíziós Dalfesztivál hazai indulója, ByeAlex. " Halhatatlan slágereket adott nekünk Cipő, és a Republic. Egy fontos magyar művész távozott el..." – toldotta meg gondolataival az idézetét a Facebookon.

"Borzalmasan sajnálom, hogy elment Cipő. Őszinte embernek ismertem. Legyen neki könnyű a Föld!" – búcsúzott a Facebookon a 47 évesen elhunyt énekestől Deák Bill Gyula, akit előző év őszén szívrohammal került kórházba, ahonnan egy hónapos rehabilitációt követően decemberben engedték haza. "Mély megdöbbenéssel állunk a hír hallatán, miszerint elhunyt a Republic frontembere. Nyugodj békében, Cipő! :(" – írta a Twitteren Dj Junior. "Sziasztok! Nem jutok szóhoz... most olvasom a hírt, Cipó, Bódi László meghalt. Nyugodjék békében.... Sajnos nem hoax meg álhír, valóság!" – tette közzé a hírt Facebook-oldalán Király L. Norbert.

A Tankcsapda tagjai is a közösségi oldalon búcsúztak a Republic frontemberétől. "'...A PILLANAT ÚGYIS ELJÖN MINDENKINÉL...' Jól lehet, nem álltunk szoros-baráti kapcsolatban, mégis, az elmúlt két évtized magyar könnyűzenéjének egyik meghatározó dalszerzőjét, szövegíróját és énekesét tiszteltük a személyében. Legyen Cipőnek könnyű a Föld! A Tankok" – írták.

„Tudtuk, hogy nagyon beteg, de engem most teljesen sokkolt Cipő halálhíre. Nem ismertem őt személyesen, de sok Republic-dalt szerettem a 90-es években: a Neked könnyű lehet, a Repül a bálna, a Szeretni valakit valamiért... és még számtalan felejthetetlen dal előadója, szerzője itt hagyott minket. Nyugodj békében, Cipő!” – köszönt el az énekestől posztjában a 2011-es X-Faktor győztese, Kocsis Tibor.

Az első X-Faktor győztese, Vastag Csaba a Republic Ha itt lennél velem című számával búcsúzott Bódi Lászlótól, miután azt kívánta, nyugodjon békében. "A mesének vége és álmodom, / hogy reggel újra fel kel a nap, / igazat mond és megsimogat, / ha itt lennél velem. / Én mennék veled, de nem akarod, / csak nézek utánad az ablakon. / ahogy egy kisfiú, ha nem hiszi el, / hogy most már menni kell " – idézett Vastag Csaba a dalból. Öccse, Vastag Tamás a 67-es útból választott pársorossal köszönt el az énekestől.