Lily Allen nemrég szülte meg második gyerekét, viszont nem olyan pátoszosan éli meg a kismamaságot, ahogy illik, hanem rendszeresen beszámol olyan árnyoldalairól, mint a programokat elrontó tejfolyás, vagy az unalmas órák egyedül. Ezek a legrosszabb dolgok az anyaságban a kismama szerint.

Lily Allen az az énekesnő, aki nemcsak a szövegeiben elég laza, de a saját Twitterén sem próbálja meg magát valamiféle érinthetetlenül tökéletes embernek bemutatni, mint sok híresség, sőt, egészen esendő, sokszor szánalomkeltő képet fest magáról.

Január elején szülte meg második gyerekét, és azóta rendszeresen posztol mindenféle vicces dolgot az egyébként nagyon csodálatos kismamaság árnyoldalairól.

1. Fel kell kelni szoptatni

Az énekesnő legutóbb egy képet posztolt, amin az Iphone-ja ébresztőórája látható, különböző ébresztési időpontokkal, amik valószínűleg azt jelzik, mikor kell szoptatnia. A képhez csak annyit írt szövegnek, hogy FML, vagyis Fuck My Life, magyarul, szar az élet.

2. Állandóan folyik a tej

A legnagyobb gondot egyértelműen a tej jelenti az énekesnő számára a kismamaságban. A BRIT Awards díjátadóról például azért késett el, mert elfelejtett tapaszokat rakni a mellére, és a folyó teje összekente a ruháját. Korábban is volt már ebből problémája, amikor csak simán az utcára ment, és nagyon fázott a melle, mert szintén elfelejtette a tapaszt, és a ruháján lévő hideg tej a bőréhez ért.

3. Unalmasak a mindennapok

Nagyon szép hónapjai az életnek, amikor valaki kismama, de az otthonülés egy idő után akkor is monotonná válik, ha mi akarunk lenni a világ legjobb anyukái, különösen, ha előtte valaki elég sokfelé járt, mint Lily Allen. Az énekesnő még csak pár hónapja van otthon a gyerekével, de nemrég arról posztolt, hogy azért szeretné, ha az élete nem csak abból állna, hogy szoptat, pelenkát cserél, otthon ül, és közben ócska tévéműsorokat néz. Egyébként a Trónok harca sorozattal próbálta magát szórakoztatni egy ideig, de gyorsan végzett az eddig elkészült két évaddal.

4. Mindenki a gyereknek akar rosszat

A kismamák rendes, csemetéjüket féltő anyákként mindentől nagyon féltik az újszülött gyereküket, és meg vannak róla győződve, hogy csak ők állnak a gyerek és az őt elpusztítani készülő világ között, mert a világnak más célja nem is lehet. Így van ez az állatvilágban, és az embereknél is. Lily Allen a szülése után hosszasan panaszkodott például arról, hogy úristen, nem érkezett meg hozzá időben a bába, és hogy akkor így most mi lesz, bezzeg az előző szülése után alig pár óra alatt kapott segítséget, most meg napokat kellett otthon ülnie, mire kimentek segíteni neki az első napokban.

5. Csak más kismamákat érdekel

Lily Allen is találkozik azzal, hogy amikor az emberek terhesek, kismamák, akkor ez tölti ki értelemszerűen a mindennapjaikat, és csak olyan dolgok érdeklik őket, amik ezekhez a dolgokhoz kapcsolódnak. A legjobb, hogy mivel csak terhességgel, gyerekkel foglalkozó dolgok érdeklik őket, amik viszont általában másokat nem érdekelnek, csak a hozzájuk hasonló terhes nőktől, kismamáktól kaphatnak választ a kérdéseikre. Mint például Lily Allen arra, hogy lehet-e Londonban kapni egy nagyon menő amerikai cumisüvegmárkát. És olyan tanácsokat adnak, ami szintén csak kismamákat érdekelnek, például, hogy melyik a legjobb babakocsimárka.

6. Amikor először emberek közé megy

Az énekesnő a januári szülése után február közepén ment először emberek közé a BRIT Awardson, de előtte megjegyezte Twitteren, hogy végre kimozdul, és megmutatja a világnak, milyen az alakja a szülés után. Valójában valószínűleg senki sem foglalkozik komolyan azzal, hogy egy kismama visszanyeri-e, mikor nyeri vissza a szülés előtti alakját, mégis mindig állandó beszédtéma, különösen a hírességek között, de biztos a teljesen hétköznapi helyzetekben is okozhat néhány stresszes percet.

+1 Elbutul az ember

Szerkesztőségi felmérésünkből az derült ki, hogy a gyerekekkel otthon ülő kismamáknak a legtöbb gondot általában az szokta okozni, hogy – különösen, ha az apa sincs otthon gyakran – hosszú időn keresztül nem beszélnek összefüggő mondatokban, hiszen csak a gyerekükkel kommunikálnak. “Egy interjúalannyal fél óráig beszélgettem, csak azért, hogy végre egész mondatokban kommunikálhassak úgy, hogy valaki értelmes válaszokat ad” – foglalta össze egy kollégánk a jelenséget.