A Barátok közt Holman Hannája két év alatt vált a nagyszájú középiskolás lányból a sorozat egyik legjobb nőjévé. Ha minőségi képek készülnének, talán fehérneműre is levetkőzne, de egyelőre sokkal jobban foglalkoztatja az érettségi.

“Előtte soha nem fogalmazódott meg bennem, hogy én a Barátok köztben akarok szerepelni. Én csak a keresztanyámat kísértem el a válogatásra Győrből, castingra nem is akartam elmenni, mert nem tudtam, mennyire bírnám a sulit. Aztán felajánlották, hogy ha akarok, én is részt vehetek egy válogatáson, és mivel az semmibe nem telt, bementem. Aztán három hét múlva megkaptam a szerepet” – mondta a Velvetnek az RTL Klub sorozatában három év alatt fiús lányból a középiskolások aktuális álmává vált Nyári Diána, aki 16 éves kora óta látható napi szinten a képernyőre Holman Hannaként.

Talán vetkőzne

Nyári idén érettségizik, és nagyon szeretne továbbra is a színészettel foglalkozni, viszont ha ez nem jön be, még akkor is haladhat a rubint rékai úton a teljes zsír- és egyéb sejtvesztés felé. “OKJ-s képzésen szeretnék személyi edzővé válni. Mindig fontos volt a sport, és szeretnék másoknak is segíteni, hogy megszeressék a mozgást. És lefogyasztani is szeretném az embereket” – mondta, majd nevetve hozzátette, hogy hat év múlva akár fitnesz DVD-je is lehet.
Nagyon úgy néz ki, hogy az ország férfijainak ez az egyetlen lehetősége, hogy kevés ruhában lássa Nyári Diánát, mivel a magazinfotózásokra terelve a szót nem találkoztunk kitörő lelkesedéssel. “A teljesen meztelen képekre abszolút nemet mondanék, és nem tudom, abba mennyire mennék bele, hogy egy ország lásson fehérneműben. Attól is függ, hogy ki készítené azokat a képeket, mert attól is függ, hogy közönséges vagy ízléses lesz-e. Ez attól is függ, milyen jellegű képek lennének.”

Mindenre figyel

Az, hogy a vetkőzés egyáltalán felmerülhet, annak köszönhető, hogy nemrég lett 18 éves, de az átlagos tinédzserélete már korábban széttört, és nemcsak azért, mert kell néha csekket fizetnie. “Ha őszinte akarok lenni, én nem élveztem az ismertséget. Nem azért foglalkozom ezzel. Biztos mindenkinek jót tesz az egójának, ha megismerik az utcán, de gyakran tud furcsa helyzeteket produkálni. Megpróbálom kedvesen kezelni az embereket, akik felismernek. Amikor az ember reggel 6-kor ül a buszon, és a korosztályombeliek nem tudják hogy kezelni ezt, és ezért röhögnek, vagy máshogy jönnek zavarba, azt nehéz nem a pokolba kívánni. Az a legrosszabb, amikor egy szórakozóhelyen nem közös fotót kérnek, hanem csak titokban le akarnak fotózni, később pedig el akarják adni egy újságnak azzal a szöveggel, hogy tökrészegen vagyok ott, mert épp iszom a poharamból. Ezekre mindig figyelnem kell. Egy kolléganőmhöz odament egy fiú autogramot kérni, és úgy fotózták le, majd azt állították róla, hogy az új barátja ” – avatott be minket a sorozatszínészség nehézségeibe. Nyári valóban úgy tűnik, hogy próbál jó lány maradni, de ez talán annak is köszönhető, hogy ha megismételné a konkurens sorozatban szereplő Braghini Rozina Story-gálán mutatott tökrészeg produkcióját, akkor azért keményen elbeszélgetnének vele.

Más is figyel rá, hogy ne kerüljön bele a celeblét legmélyebb bugyraiba, mégpedig a négy éve stabilan kitartó pasija. “Ő nem szereti az ismertséget, visszahúzódó fiú. Nem élvezi, de elfogadja. Nyilvános eseményekre mindig elviszem, mert biztonságot ad. Nekem ő előbb volt meg, mint a sorozat, és ez így talán jobb is így.”

A környezete amúgy sem örül egyöntetűen, hogy a színésznő az ország legnézettebb, de örökké változó megítélésű sorozatában dolgozik. Szerinte ez egyszerűen a siker miatt van. “Sok olyan hanggal találkozom, akik azt mondják, hogy ‘jaj ne már'. Ez szerintem 80%-ban az irigységből fakad. Ameddig a színházban játszottam, akkor is szekáltak és piszkáltak. Ha ebben az országban valaki valamit elér, akkor azt piszkálni kell. Pedig a lehetőség mindenki előtt ott van, mindenki ragadja meg azt, amiben jó, és legyen vele országosan népszerű.”

Rockercsaj

Ha már az utca úgyis Hannaként ismeri, megkérdeztük, mi a közös benne, és a Barátok közt laza csajában, és hát sok minden. “Mindenki próbál a saját énjéből karaktert építeni. Alapvetően hasonlítunk, én is inkább vagány vagyok, és korábban inkább sportosan öltözködtem.” Egyedül a sorozatban bemutatott gördeszkás stílus nem volt jelen a valóságban is, de volt helyette még viccesebb: “Inkább rockercsaj korszakom volt. Hetedik-nyolcadikos koromban állandóan feketében jártam.”

Nyári Dia jelenleg két dolgot szeretne még: egy olyan Kiss Ramónáéhoz hasonló karriert, amiben eléri, hogy az emberek már ne csak Hannaként tekintsenek rá, a másik pedig egy érettségi, amit idén fog megszerezni. Azt magabiztosan kijelentette, hogy a többek közt a vonaton és az ebédszünetekben lezavart tanulások elegek lesznek a három hónap múlva kezdődő vizsgákra. “Az ember csak magának épít fel akadályokat, bármit meg lehet csinálni bármikor. Másfél óra elég arra, hogy az ember két tételt benyaljon. Egyedül a matematika írásbelitől félek, mert az olyan, amire nem lehet felkészülni a végén. Vagy odafigyel végig a tizenpár év iskola alatt, vagy nem. A matekhoz abszolút nincs érzékem, de egy hármas-négyessel megelégszem.”