A zenész teljesen kiábrándult Magyarországból, húsvét vasárnap búcsúlevélben köszönt el hazájától. Azt még nem tudni, hogy merre megy, és mikor. Azt írja, mindenét eladta, szeretne újra optimista lenni valahol külföldön.

Gerendás Péter az a zenész, aki valószínűleg a legtöbbek emlékében úgy él, hogy egy gitározó fickó, aki senkinek sem árt, nem tudni, pontosan miről énekel, viszont nagyon sok gyereke van, és mindig arról nyilatkozik, ha nyilatkozik, hogy mennyire boldog velük. Talán emiatt a kedvesen idilli kép miatt hathatott annyira sokkolóan, hogy húsvét vasárnap egy hosszú posztban kifejtette Facebookon, hogy miért akarja örökre elhagyni Magyarországot. A posztját rengetegen megosztották alig 2 óra alatt, számtalan komment érkezett rá, amiben marasztalják az 56 éves, kilencgyerekes zenészt. Gerendás két dologgal indkolja, hogy miért akarja elhagyni az országot. Az egyik, hogy a politikai közéleti helyzet, a szélsőséges ideológiák megerősödése undort kelt benne, és a saját bőrén érzi, hogy a legyintő véleményekkel és hiradásokkal szemben Magyarország most sokkal kirekesztőbb hely, mint néhány évvel ezelőtt. A másik a sokkal kézzelfoghatóbb gazdasági ok. Kifejti, hogy jó ideje nem igazán tud megélni a fellépésekből, leginkább csak vállalati bulikon tudott pénzt keresni, még a válság előtt, mostanában a nyári haknilehetőségeket elhappolják előre a futószalagon gyártott tehetségkutató-szereplők.

" Az elenyésző számú koncertek helyét átvették a vendéglátó helyek és a céges, sonkatekercs mellé játszott aláfestő zenék. Utáltam, ahogyan hátat fordítva zabáltak jólöltözött hölgyek, urak, akik felettébb leszarták a produkciót. Ma már ezeket visszasírom, mert játék közben a számlakönyvemre koncentráltam, a családomat tartottam el abból, hogy a művészetemet a kaszinótojás mellé felszolgálták. De ma már nincsenek ilyenek. A cégek csődbe mentek, de addig még gyorsan, a helyemet átvették a napi rendszerességgel jelentkező tehetségkutatónak álcázott valóságshowk hősei, akik három percig tündökölnek, de utánuk folyamatosan jön az utánpótlás, és mivel tehetségekben rendkívül gazdag ország vagyunk, kilátás sincs arra, hogy az elkövetkező 30 évben ne takarja ki valaki néhány percre a napot" – írta a zenész.

Azt még nem tudja hova megy, és mikor, az is elképzelhető, hogy a poszt egy keserves kifakadás marad, de azt mondja, szinte mindenét eladta már, nemrég abból élt egy hónapig családjával, hogy eladta az egyik régi és értékes gitárját. "De nem azért írom ezeket, mert sajnáltatni akarom magam, Isten őrizz! Megoldottam mindig, és most is meg fogom. Bízom a tehetségemben. Idáig mindig én tartottam a lelket a barátaimban, bizonyos “napsütésről, meg madárfüttyről” beszéltem,de már nem tudok ilyen okosakat mondani. Muszáj visszakapnom a reményt, a jövőképet, a mosolyt, hogy gyermekeimre úgy nézhessek, ahogy néhány éve. És miközben ezt írom, kislányom Róza idehozott egy papírt “Boldog Húsvétot apu”" – zárta sorait a zenész.