Jim Carrey rendszeresen felszólal a szabad fegyvertartás ellen, legutóbbi, twitteres kirohanása után viszont egy emberként kezdték fikázni a színészt a konzervatív követői. A gyűlölködésnek csak az vetett véget, hogy jött a húsvét, és Carrey falát ellepték a kellemes ünnepeket üzenetek.

„Jim Carrey, kezdesz unalmas lenni. Senkit sem érdekelsz már. Pápá karrier!”, „Mekkora barom ez a Jim Carrey! Csak egy újabb ostoba, mocskosul gazdag seggfej, aki semmit sem fog fel a valóságból”, „Remélem, Jim Carrey nagyon kellemetlenül érzi most magát. Tudtam, hogy megváltozott az I Love You Philip Morris után. Buzi” – ilyen, és ehhez hasonló kommentek árasztották el Jim Carrey Twitterét a hétvégén azután, hogy a színész sokadszorra is felszólalt a szabad fegyvertartás ellen az Egyesült Államokban.

Az apropót az adta, hogy a Sandy Hook-i mészáros, Adam Lanza otthonát átkutatták, ahol megtalálták a fegyvertartási engedélyét, több fegyvert, és elképesztően sok lőszert. A fegyverellenes Carrey ezután több üzenetben reagált a hírekre, megragadva az alkalmat arra, hogy újra elmondja: azt szeretné, ha az emberek nem birtokolhatnának automata lőfegyvereket, amikhez sok töltényt és nagy tárakat vesznek.

„Az egy dolog, ha az embernek van egy pisztolya vagy puskája, de ha ennél nagyobb tűzerő kell valakinek, az azt jelenti, hogy valószínűleg impotens” – írta Carrey az egyik megosztó posztjában. „Az én testőrömnek nem olyan fegyvere van, amibe többszáz töltényes tár rakható, mert értelmes emberek vagyunk. A gyűlölködők viszont csak azt hallják meg, amit akarnak” – utalt vissza követőinek, akik képmutatónak nevezték. Carrey egyébként a posztjai alapján nem a fegyverek teljes tilalma mellett érvel, hanem azt hangsúlyozza, hogy az emberek ne halmozhassanak fel fegyverarzenálokat otthonaikban.

A színészt fikázó kommentekben rendszeresen megjelenik az is, hogy Carrey kanadai származású, ezért nem kéne beleszólnia az Egyesült Államok közéleti ügyeibe, húzzon vissza Kanadába, ahol szigorúbbak a fegyvertartási törvények. A gyűlölködőket nem zavarja, hogy Carrey jó néhány éve Los Angelesben él, és 2004-ben megkapta az amerikai állampolgárságot.

A színész nem ma kezdte a konzervatív, a fegyvertartást támogató emberek kiakasztását a nézeteivel, már hét évvel ezelőtt készített egy paródiadalt, amiben a fegyverszövetség egykori elnökét, a szintén színész Charlton Hestont figurázta ki. Akkor is szerzett magának jó néhány gyűlölőt.

A mostani, ellene irányuló gyűlölethullámot igazából csak az tudta megállítani, hogy jött a húsvét, így a színész oldalán a gyűlölködő üzenetek helyét átvették a húsvéti jókivánságok.