Telik a rohadt idő, szokták mondogatni, és tényleg! Nemrég bejárta az internetet, hogy milyen jóképű férfi lett a Jurassic Park kisfiújából. Steven Spielberg filmje egyébként még 1993-ban készült, Joseph Mazzello pedig akkor tíz éves volt. A film kis sráca most huszonkilenc éves, és mintha újra fellendülőben lenne a karrierje. Ennek kapcsán összegyűjtöttünk tíz régebbi gyerekszínészt, hogy megnézzük, mi lett belőlük azóta.

Egy-két ismerős név biztos lesz a listán, akiknek jobban fut mostanában szekér, de olyan nyilvánvaló arcokat, akik majdnem naponta szerepelnek a hírekben mint Kristen Stewart, Lindsay Lohan, lehagytunk. Ahogy lehagytuk minden idők egyik legnagyobb vesztesének tűnő Macaulay Culkint is, ugyanis ő a leghíresebb példája a bukott gyerekszínészeknek. Nálunk azzal szerepelt legutóbb, hogy meglehetősen koszos hippiként öltözködött.

Ha ők ki is hullottak a galériából, olyan arcok viszont bekerültek, mint a Kincsvadászok című film dagadt kisfiúja, vagy a Hull a pelyhes és a Star Wars: Baljós árnyak gyereke. Szintén itt van például Mason Gamble, aki rettenetes Dennis, a komisz című filmben szerepelt, és Haley Joel Osment is, akinek szépen kirekedett a feje. A csajokat megtalálhatja mondjuk Anna Paquint és Kisten Dunst is, aki legutóbb arról beszélt, hogy gyűlölte megcsókolni Brad Pittet.

Annyi jól látszik, hogy a gyerekszínészek többségének alig-alig indult be a karrierje. A legjobban ebben a csajok teljesítenek ők ugyanis ha nem is hatalmas szerepekkel, de elevickélnek: Anna Paquint is megtalálják kisebb szerepek, például az X-menben, Panettiere is címlapokra tud kerülni köszönhetően bokszoló pasijának is. Ahogy Lindsay Lohan esetéből is látszik, akinek pedig valahogy beindulna a karrierje, hajlamos könnyen szétbarmolni azt.