Sofia Vergara testvére elvesztése és egy pajzsmirigyrák után lett Latin-Amerika elsőszámú szexszimbóluma. A színészkedés mellett címlapfotózásokat is vállal, ennek mi pedig csak örülni tudunk.

Sofia Vergarának 40 éves korára sikerült végre akkora szexszimbólummá változnia, amekkorának az adottságai alapján már évek óta kellett volna. A Modern family Gloriáját játszó nő tökéletesen hozza azt a telt idomokkal rendelkező, hatványozottan nagy mellű latinos nőt, aminek a figuráját korábban szinte csak Salma Hayekhez kötöttünk, illetve valami érthetetlen oknál fogva Jennifer Lopezhez.

Természetesen Vergara sem most tűnt fel a képernyőn, bár a szerepeit nézve nem ő az ezerarcú színésznő: gyakorlatilag mindenhol az akcentussal beszélő, valamelyik dél-amerikai országból származó bombázót formálta meg, a Modern familyben nyújtott produkciója leginkább azzal emelkedik ki, hogy kivételesen sikerült viccesen megtennie ezt.

A színésznő egyébként nem véletlenül hozza ilyen jól a forróvérű latin-amerikait, hiszen sok pályatársával ellentétben ő tényleg Kolumbiában született, ahol jó családi háttere ellenére is szembesülnie kellett az országban uralkodó körülményekkel: Rafael nevű bátyját 1998-ban emberrablók ölték meg Bogotában. Nem ez volt az egyetlen megpróbáltatása: 2000-ben pajzsmirigyrákot fedeztek fel nála, amit azóta sikeresen küzdött le.

Bár 18 évesen összeházasodott gyerekkori szerelmével, Joe Gonzalezzel, 1992-ben pedig már meg is szülte első és azóta is egyetlen gyerekét, hogy aztán egy évvel később elváljon a férfitól. Jelenleg üzletemberként ismert pasija, Nick Loeb menyasszonya.

Szép pálya

Vergarát egy kolumbiai fotós fedezte fel, aki be is indította karrierjét: a színészkedés mellett rendszeresen pózol címlapokon és reklámfotókon. Miután Kolumbiában viszonylagos ismertségre tett szert, átköltözött Miamiba szerencsét próbálni. Kapott epizódszerepet alacsony költségvetésű mozifilmekben is (itt említenénk meg, hogy a Nő a köbön című filmben nagyon találóan a Cici nevet kapta), itthon a Modern familyn kívül talán a Raboljuk ki Mick Jaggert! című különlegesen szörnyű sorozatból ismerhetjük.

A történet odáig vezetett, hogy jelenleg ő a legjobban kereső női sorozatszínész az egész USA-ban: a Forbes listája szerint tavaly 19 millió dollárt, azaz több mint 400 millió forintot keresett a mostanában szőkében pompázó Sofia Vergara.