Claudia Cardinale, a filmtörténelem ötven legszebb nőjének egyike április 15-én tölti be a hetvenötöt. Bár szépségversenyzőből lett színésznő, az olaszok büszkesége sem filmben, sem máshol nem vetkőzött soha, ami pedig a külsejét illeti, sohasem plasztikáztatott. Nézze meg galériánkban, hogyan változott meg a korral Claudia Cardinale.

"Tinédzserként vad voltam, talán egy kicsit őrült is. Igazi fiiúslány voltam, képes ökölre mentem a fiúkkal csak azért, hogy megmutassam nekik, vannak náluk erősebb lányok. Mindig kerestem a kihívásokat. Emlékszem, amikor fiatalkoromban azután sikerült felpattannom egy vonatra, hogy az már elindult. Rohantam, és aztán felugrottam, és az egészet csak azért csináltam, hogy megmutassam, megy nekem. Ez a hozzállás segített át később a forgatásokon, amikor egyszer csak ott álltam egyedüli nőként a férfiszínészek között. Nem tartottam tőlük, inkább úgy éreztem, meg kell küzdenem velük. Az egész életemet átitatta ez a filozófia: ha igazán akarod, meg tudod csinálni" – mondta az Italymag.co.uk-nek egy évvel ezelőtti interjújában Claudia Cardinale tunéziai születésű színésznő, aki április 15-én ünnepli a 75. születésnapját. A '60-as és '70-es évek egyik legfelkapottabb színésznője azután lépett a színészi pályára, hogy 17 évesen megnyert egy szépségversenyt szülőhazájában, Tunéziában, aminek díja egy utazás volt Velencébe. A filmesek azonnal felfigyeltek rá, a Vides Filmstől hétéves szerződést kapott.

Évekig titkolta a fiát

Szexszimbólummá válásához nagyban hozzájárult, hogy akcentussal beszélt (az irodalmi olasz nyelvet csak 18 éves korára tanulta meg, anyanyelve a francia és a tunéziai arab, apjától a szicíliai nyelvet tanulta) – azonban ez csak Fellini 8½-jében derült ki, ez volt ugyanis az első film, amiben Cardinalét nem szinkronizálták. Az olasz-francia filmdráma lett a belépője Amerikába – olyan színésznőkkel emlegették egy lapon, mint Gina Lollobrigida, Sophia Loren vagy Brigitte Bardot. Utóbbival egyébként máig jó barátságot ápol. Cardinale első, Franco Cristaldi producerrel köttetett (de nyilvánosan soha el nem ismert) házassága kilenc év után, 1975-ben véget ért; azóta Pasquale Squitieri filmrendezővel él. A rendezőtől egy lánya született, valamint a férfi adoptálta Cardinale kapcsolaton kívül született fiát, akit a színésznő 19 évesen hozott világra. Cadrinale-nak a fiát az akkori szerződése miatt (amely kikötötte, hogy nem mehet férjhez, nem szülhet gyereket, nem vágathatja le a haját és nem hízhatott) hosszú évekig titkolnia kellett, így azt állította róla, hogy a testvére.

Bár szexszimbólumnak tartották, az 1938-as születésű Cardinale egyetlen filmjében és más nyilvános felületen sem vetkőzött soha, és sohasem plasztikáztatta magát. Leghíresebb szerepeit a Fellini-filmben és a Volt egyszer a vadnyugatban játszotta, de a mai napig aktívan dolgozik – az IMDb-n fellelhető információk szerint játszik a 2013-ra tervezett Deauville-ben is, aminek Olivier Martinez az egyik főszereplője.