Rita Rusic egy nem túl híres, Olaszországban és Horvátországban is próbálkozó énekesnő, színésznő, aki végül azzal lett híres, hogy ahogy öregszik, úgy tölt egyre több és több időt tengerpartokon bikiniben vagy meztelenül.

Magyarországnak, de legalábbis a magyarságnak is van minimális köze ahhoz, hogy Rita Rusic feltörekvő horvát énekesnőből 52 éves korára közepesen ismert olasz híresség lett.

Az olasz-horvát származású, eleinte leginkább énekesnőként próbálkozó Rusic ugyanis az 1982-es olasz, Attila, az isten ostora című filmben alakította az egykori hun uralkodó nőjét, ami pont elég volt ahhoz, hogy egyrészt már 22 évesen is megmutassa a meztelen testét a világnak, másrészt, hogy megismerkedjen az olasz filmkészítővel, Vittorio Cecchi Gorival, akivel később összeházasodott.

A kedvelt horvát üdülőhelyen, Porečben született színésznő újdonsült olasz férje oldalán próbált befutni a 80-as években, de néhány filmnél tovább nem jutott. Inkább létrehozott vele egy filmkészítő céget, és a 90-es években csináltak néhány tucat filmet, egészen addig, amíg a 90-es évek végén el nem váltak. Ezután Rusic saját produceri céget hozott létre, és próbált igazán ismertté válni, de ez sosem jött neki össze.

2007-ben például az énekesi karrierjét is megpróbálta újraéleszteni, de ez sem jött neki össze. Egy évvel később megjelentetett egy erotikus novellákat tartalmazó kötetet, de itt már valószínűleg ő is érezte, hogy mi lesz az, ami befuttatja.

Ugyanis nagyjából erre az időszakra datálódik Rusic tengerparti karrierje is. Az akkor 48 éves énekesnő, színésznő egyre többet kezdett mutatkozni jellemzően az Egyesült Államok tengerpartjain, különösen Miami Beachen egyre kisebb és kisebb bikinikben, rendesen kidolgozott testű, fiatal férfiak társaságában.

Az alakja egészen megdöbbentő, gyakorlatilag egyre jobban néz ki, ahogy telnek az évek, amiben bizonyára van nem kevés plasztika is. A mellét legalábbis tutira megcsináltatta, ennek elég egyértelmű jelei vannak, különösen, ha a régi képeivel összehasonlítjuk.


Mivel rengeteg időt tölt a tengerparton, és a lesifotósok egyik kedvence, ezért nagyon sok bikinis kép készül, a leginkább szexi nagyi jelzőkkel elhíresült Rusicról. Aki pedig sokat napozik, sokat fotózzák, és kicsi bikiniket hord, az óhatatlanul villant is. Természetesen Rusic is megteszi ezt időről időre, sőt van, amikor csak úgy simán meztelenül napozik.

Rusicot viszont úgy tűnik, nem zavarja, hogy végül ő lett az internet szexi bikinis nagymamája, szinte naponta jelennek meg róla az újabb és újabb bikinis sorozatok, és kb. semmit sem csinál már ezen felül. Néhány évvel ezelőtt beugrott a Szombat esti láz olasz verziójába egy pár rész erejéig, valamint fel szokott tűnni beszélgetős műsorokban, és nagyjából ennyi.