Vilmos herceg feleségének testéről, illetve várható változásairól rengeteget tudunk már, de ez kevéssé uralkodói magatartás. Viszont nagyon szimpatikus, és ha tudatosan csinálja, tényleg ő lesz az új Diana hercegnő.

Kate Middleton kismama-karrierje azzal kezdődött, hogy a jóég meg nem mondta volna róla, hogy terhes, aztán pedig bebizonyította, hogy növekvő hassal is lehet elegánsan öltözködni (vagy cserkészként dögösködni). Most, hogy (júliusra várt) szülése közeledik, további tények derülnek ki a hercegnéről. A Marie Claire arról számol be, hogy nagy készletet halmozott fel kakaóvajból – ezzel kenegeti testét, hogy a terhesség minél kevesebb nyomot hagyjon bőrén.

A lap emellett úgy tudja, a hercegné nem a királyi család valamelyik puccos kastélyában vagy kúriájában lesz gyermekágyas: a szülés előtti néhány hetet családja Berkshire-i házában fogja tölteni, és a kórházból is ide megy majd. Több más forráshoz hasonlóan ők is úgy tudják, hogy Katalin a királyi család megszokott, londoni magánkórháza helyett szülei otthonának közelében választ egy intézményt. (Ezt speciel meg tudjuk érteni.)

„Kate családja azt szeretné, ha a baba a Royal Berkshire Hospital-ben születne. Úgy tervezik, hogy [a hercegné] a terhessége utolsó időszakát a szülei házában tölti majd, és nem akarják, hogy Paddingtonig kelljen utaznia, amikor vajúdni kezd" – mondta el egy családi ismerős a Telegraphnak. Erre sem volt korábban példa: sem a szülés szokatlan helyszínére, sem arra, hogy egy herceg az apósáékhoz költözzön a gyereke születése körüli időszakra.

Christian Post arról ír – nem tudni, milyen forrás alapján –, hogy a hercegné a szülése utáni első néhány hétben szeretné, ha a csecsemő a férjével közös hálószobájukban aludna. Persze azért lesz hová vinni: a US magazin úgy tudja, hogy a hercegi pár babaszobája már elkészült, és hozzáértő forrásaik szerint igen szerény lett. Nem csodálnánk, ha így is lenne, hiszen Katalinék alapvetően igen visszahúzódó életet élnek, egy ideje már a Kensington palotához tartozó, mindössze két hálószobás házban laknak, úgyhogy feleslegesnek tarthatják a rongyrázást (nem úgy, mint). (További részleteket a terveikről itt olvashat.)

Katalin hercegnéről már eddig is sokszor írták-írtuk, hogy nem csak nyomokban emlékeztet Diana hercegnőre. Hol a ruházkodása, vagy protokolláris megjelenése miatt, hol azért, mert komolyan veszi a jótékonykodást, de akkor is szóba került, amikor férje ugyanolyan gyűrűvel jegyezte el őt, mint amilyen a néhai hercegnéé.  A helyzetet pedig csak fokozza Katalin közvetlensége, aki láthatóan jól szórakozik, miközben az alattvalókkal fecseg. Ír gárdistákkal sutyorog, és néha beszorul a cipősarka.