Keira Knightley a hétvégén, meglehetősen szűk körű ceremónián hozzáment a Klaxons nevű zenekar énekeséhez, James Rightonhoz, akivel 2011 februárjában kezdett el randizgatni. Knightley egyáltalán nem akart felhajtást, nem is volt.

Egy újrahasznosított ruhában, amit már 2008-ban is viselt, és csak nagyjából egy tucat ember társaságában mondta ki az igent a hétvégén Keira Knightley, aki egy franciaországi, családi szőlőbirtokon ment hozzá a férjéhez, James Rightonhoz, a Klaxons énekeséhez.

A 28 éves színésznő és Righton még 2011 februárjában kezdtek el randizgatni, egy évvel később jött az összeköltözés, majd nagyjából egy évvel ezelőtt az eljegyzés.

A színésznő egyáltalán nem akart nagy felhajtást az esküvőjén, például drága esküvői autó sem volt, egy néhány éves Renault Clióval szállították a színésznőt a ceremónia helyszínére. “Nem nagyon kedveljük a nagy esküvőket, nem vagyunk azok a típusok” - idézte nemrég Knightleyt az Express. A színésznő, akit Alexa Chung tévés műsorvezető mutatott be a későbbi férjének, tartotta magát korábbi kijelentéséhez.

A híradások szerint a szűk vendéglistára nemcsak családtagok, de a pár néhány híres ismerőse is ráfért, ott volt állítólag Sienna Miller és Karl Lagerfeld is. A pár sem öltözte túl az eseményt, a vendégek pedig pláne nem, a legtöbben hétköznapi szerelésben jelentek meg.

Knightley a Provence-ben található kisvárosban, Avignontól nem messze, Mazanban tartotta az esküvőt, és a város polgármesterét, Aime Navellót kérték fel ceremóniamesternek, aki a városházán adta össze a párt. A polgármesternek fogalma sem volt, hogy ki az a Keira Knightley, így tényleg minden felhajtás nélkül, civilek módjára tudták házasságot kötni.

“Általában ismerem azokat, akiket összeadok. A legtöbben olyan gyerekek voltak, akiket tanítottam, de Keiráról és Jamesről nem hallottam. Keira nagyon elbűvölő menyasszony volt. Nagyon illedelmes és visszafogott volt a viselkedése, ahogy Jamesé is. Az volt az érzésem, hogy mindkettejük számára nagyon megható élmény volt” - mondta aztán a polgármester a Daily Mailnek, amikor megtudta, kiket adott össze.