A harminckét éves, kétgyerekes műsorvezető három évvel a válása után terhes új párjától. Szekeres Nóra számára korábban is egyértelmű volt, hogy nem tagadhatja meg a babát vőlegényétől, hiszen a férfinak még nincs gyereke, de csak pár hónapja bólintott rá a dologra. Egyből teherbe is esett. A nagyobbak örülnek, a műsorvezető viszont még csak most kezd magához térni a folyamatos rosszullétek után. Már tudják a magzat nemét is, de nem árulják el.

Három évvel a válása és tíz évvel a második gyerekének születése után ismét babát vár Szekeres Nóra. A TV2 babamagazinjának műsorvezetője egy új férfi oldalán találta meg ismét a boldogságot és nyugalmat, esküvőt is terveznek. A kilencvenes években futó Kölyökidő című műsorból megismert Szekeres viszonylag korán, tizenkilenc évesen vállalta be első gyerekét, Noát, két évvel később pedig Milu is megszületett. Bár terhességei korábban sem voltak kellemetlenségtől mentesek, most, harminckét évesen ezek a tünetek megsokszorozódtak.

Régen minden jobb volt

„Emlékszem rá, hogy mindig émelyegtem. Nekem nem volt az a felhőtlen állapotom, amiről sok szerencsés kismama beszámolhat, ráadásul mindig ennem kellett valamit, hogy jobban érezzem magam. Reggeltől estig. Ez most ennél a terhességnél sokkal erőteljesebben jelentkezett. Sokkal rosszabbul voltam és sokkal nehezebben viseltem az első időszakot” – mesélte a Velvetnek a műsorvezető, aki egyből tudta, hogy teherbe esett, a jelek egyértelműek voltak számára, így már akkor biztos volt a dolgában, mielőtt a teszten megjelent a két csík.

Szekeres nem kürtölte szét a nagyvilágnak az eredményt, de nem is titkolta a dolgot. „Az orvosom úgy kezdte, hogy tíz hétig bármi megtörténhet. Persze, utána is: ez a kilenc hónap nem arról szól, hogy az anya végig nyugodt lehet. Igaz, a korábbi vàrandòsságaim alatt sokkal kevesebbet filóztam, mert kevesebbet tudtam a dolgokról mint, most, amikor hosszú ideje vezetem a Babavilágot. De nálunk a gyerekek rögtön észrevették rajtam, hogy valami megváltozott, úgyhogy nem mondhatom azt, hogy szupertitkos volt minden. Mindemellett nekik is megmondtam, hogy tíz hétig bármi történhet. Ha azt mondja a természet, hogy ez nem oké, akkor annak úgy kell lennie. El kell fogadni és el kell engedni. Na, tizenkilenc évesen ilyeneken sem gondolkodtam. De a baba erősnek tűnik, így most már mesélünk róla, tervezünk, belevágunk dolgokba.”

A nagyobbak is lelkesek

Szekeres Nóra a tizennegyedik hétben jár, de mint mondta, már most akkora hasa van, mint a többségnek a hatodik hónapban. A baba már megmutatta magát rendesen, lehet is tudni a nemét, de a műsorvezető azt még nem árulta el. A családon belül is rendhagyó módon történt a nagy bejelentés: „Megkértük az orvosomat, hogy ne árulja el helyben a baba nemét, hanem felírattuk egy papírra, hogy fiú vagy kislány. A gyerekek persze egyből tudni akarták az eredményt, úgyhogy egyedül ők olvasták el mit rejt a papiros és a titkot megtartották. Aztán szerveztünk egy kis összejövetelt, amire készíttettünk egy tortát, és a cukrászda a baba neméhez illő színű tölteléket rejtett a belsejébe, így az egész család, tehát mi is, és a közeli barátok egyszerre tudtuk meg a dolgot, senki nem érezte úgy, hogy későn értesült.”

A műsorvezető két nagyobbik gyereke lelkesen várja a testvért, Szekeres szerint azzal sem lesz probléma, hogy a babának más az apja, mint a nagyobbaknak. Ha mégis felmerülnének gondok, úgy véli, kilenc hónap pont elég ahhoz, hogy megbeszéljék a felmerülő kérdéseket és szoktassák magukat a gondolathoz. „Korábban ilyenkor még semmilyen babaholmi nem volt otthon. Nem izgattam magam ezen a téren. Most viszont a gyerekek kezdeményezik a dolgot, amióta tudják, hogy mi a baba neme, mennünk kell vásárolni. Ezeket az ötleteiket persze mindig meglovagolom, nem mondom nekik egy szóval se, hogy nincsen erre szükség, hagyjuk még. Örülök a lelkesedésüknek.”

Szekeres a párjával kapcsolatban hozzátette, nem volt kérdés, hogy ha úgy alakul, lesz közös gyerekük, hiszen jól tudta, egy fiatal férfiról van szó, aki biztos, hogy a későbbiekben akar majd sajátot. „Attól, hogy nekem van két csodás gyerekem, ő még szerette volna bővíteni a családot, és ez az első perctől nyilvánvaló volt. Érthető okokból már nem siettem sehová, ő pedig türelmes volt. Amikor rámondtam, hogy oké, készen állok, egyből jött a baba. Nem lehet okunk panaszra, minden könnyen ment. Most már nincs más hátra, mint izgatottan várni a kicsi érkezését még hat hónapig” – magyarázta a műsorvezető.