Heather Russel ugyanúgy kanadai, ugyanúgy énekes és ugyanúgy a YouTube-on kezdte, mint Justin Bieber. A borzasztóan fiatal kislány viszont fényévekel tehetségesebb, már 8 évesen saját dalokat írt és az is előnyére válik, hogy Justin Bieberrel ellentétben ő tényleg lány.

Heather Russell még csak 12 éves, de valószínűleg hamarosan ő lesz a világ új kedvenc énekesnője, ha tényleg sikerül befutnia. Márpedig nem csúnya kislány és a hangja is eléggé rendben van, ugyanis még Beyoncé is megirigyelné a 12 éves lánynak nemcsak hangját, de a dalait is, merthogy azokat is saját maga írja.

A kanadai lány első videóit 8 évesen töltötte fel a YouTube-ra, és már akkor is saját szerzeményeit énekelte. Saját szerzemény alatt értse azt, hogy nemcsak a szöveget, de a zongorára komponált dallamot is ő találta ki. Első dala a You're Beautiful címet kapta, a kislányt pedig olyan zenészek inspirálják, mint Prince, Justin Timberlake, a Queen vagy Alicia Keys. Ezek után senki sem csodálkozott azon, hogy 2011-ben az angol televíziós producer, az X-Faktor kitalálója, Simon Cowell sikeresen felkarolta és szerződtette. Simon Cowell mellett olyanokkal dolgozott már együtt a kanadai kislány, mint a Grammy-díjas producer, Rob Fusari, aki nemcsak Lady Gaga exe, hanem egyben karrierjének elindítója is volt.

Heather Russellnek abszolút hallása van, és tökéletesen énekelt vibrátót már hatévesen, nyolcévesen magától megtanult zongorázni, tizenkét éves korára pedig már 60 dalt szerzett. Mivel apja profi zenész, így volt honnan tanulnia a kislánynak, akinek már óriási rajongótábora van a Youtube-on. Az itthon egyelőre még kevésbé ismert Russellt egyébként már 2010-ben sokan hallhatták, mikor az MSNBC lejátszotta a Listen Up című videóját, amit olyan celebek osztottak meg a Twitteren, mint Ashton Kutcher vagy Demi Moore.