ByeAlex még mindig nagyon fáradt, kicsit fájt neki a sok erős kritika. Már a külföldiek is megállítják az utcán, de ő csak arra gyúr, hogy hamarosan a koncertprodukciója is úgy szólaljon meg, ahogy azt ő elképzeli.

ByeAlex vasárnap érkezett Budapestre a malmői Eurovízióról, amelyen az eddigi indulásaink harmadik legjobb eredményével, egy tizedik hellyel jött haza . A nyírségi filozófiaszakos srác elmondása szerint baromi fáradt volt már a verseny alatt is, de így is megtudhattuk, mekkora szembeszélben kellett pisilnie a Kedvesemmel.  “Nem hazudok, volt olyan reakció a sajtótól, amit én bántónak éreztem. Nem mondanék neveket és fórumokat, de nem értettem, miért kapom. Az egyetlen bűnöm, hogy írtam egy dalt, amit sok ember szeret. Valamiért mégis öt-hat ember gonosznak akar engem beállítani, és véletlenül pont 5-6 olyan ember, akit sokan olvasnak ebben az országban. Szerintem ez nem fair, én soha nem tennék ilyet. Úgy gondoltam, hogy ebből úgy tudok csak kijönni, ha odateszem magam, és a legjobbat hozom ki a szituációból” – mondta a Velvetnek Márta Alex.

Maximum

Na de hogy viseli a láthatóan a láthatóan a médiaérdeklődést is nehezen viselő ByeAlex azt, hogy most már tényleg minden sarkon megismerik? Elmondása szerint jobban, mint a sajtót. “Most épp a maximumon van az ismertségem. Leülök bárhol, odajönnek félpercenként. Már külföldiek is megállítanak az utcán, de ez volt Malmőben is, úgyhogy már megszoktam. Szerencsére még nem hoztak kényelmetlen helyzetbe. Olyan volt már, hogy valaki szerencsétlenül viselkedett, de ezzel inkább ő van kényelmetlen helyzetben, én meg próbáltam oldani a feszültséget” – vázolta fel rajongókezelési technikáját, elárulva, hogy arról még nem döntött, mihez fog kezdeni a Kedvesem jogdíjaiból befutott komoly összegekkel.

Nincs vesztenivaló

A Dal műsor megnyerése nemcsak azt jelentette, hogy ByeAlex megy Malmőbe, hanem van még egy komoly kötelezettsége is: jövőre neki is be kell ülnie zsűriznie az M1-en futó műsorba, ami ismerve az erőteljes metálos kötődésű zenei ízlését, elég fura dolgokat is szülhet. “Biztosan sokat fogunk vitatkozni a zsűrivel. Én amellett fogom letenni a voksomat, hogy legyenek a színpadon zenekarok, underground zenészek, akik igényes zenéket produkálnak. Ne legyen az, hogy ugyanazt a dalt hallgatjuk, csak más szerzőktől. Remélem, hogy jó lesz. Várom is, mert kíváncsi vagyok rá, sosem zsűriztem. Nem akarom majd elvinni a gonosz paraszt zsűri szerepét, azt meghagyom másnak. Az őszinte zsűritag leszek, akinek nincs veszíteni valója.”

Profibb produkció kell

Már csak az az az érdekes, hogy bár a tévés szereplés még egy ideig garantált, és sokan látták előadni egy dalt, hogy fogja tudni kicsalogatni azt a 42000 rejtőzködő Facebookos rajongóját a koncertjeire is . A meglepő válasz az, hogy jó koncertekkel, amikből eddig saját bevallása szerint is elég rosszul áll. “Egy koncertemet kritizálták meg durván . Annyiban igazuk volt, hogy nem volt összeszedett, de a rákészülésre hagyott idő rövidségéhez képest egész jó lett. Ha most elmondok koncerteket, az pontosan azért lesz, hogy ne találhassanak rajtam felesleges fogásokat. Annyiban igazuk volt, hogy fontos a dalok közti kohéziót. Szerintem jó koncerteket fogunk csinálni. Zenekarosabb és profibb produkciót akarok, de ez egy másik harc lesz.”