Nemrég mutatták be a legújabb Star Trek filmet, és ennek örömére összegyűjtöttük a Gene Roddenberry teremtette világ jó csajait. Vajon a piros miniruhás Uhurák lenyomják-e a testre simuló overallokban feszítő színésznőket? Geekek előnyben!

1. Nichelle Nichols - Nyota Uhura (Star Trek - az eredeti sorozat)

A most 80 éves Nichelle Nichols alakítása nagy lépésnek számít az amerikai televíziózás történetében, hiszen ő volt az egyik első afro-amerikai színésznő, aki végre nem szolgát alakított, hanem egy magas pozícióban dolgozó karaktert formálhatott meg. Nichols, aki a Playboy klubokban is fellépett énekesnőként, az első szezon után majdnem otthagyta a sorozatot, de Martin Luther King rábeszélte, hogy maradjon, hiszen óriási példakép a fiatal afro-amerikai lányok számára.

Tette mindezt egy olyan piros miniruhában, ami viszonylag keveset bízott a fantáziára, és azóta igazi ikonikus darabbá vált. A NASA ebből szerencsére nem csinált ügyet, és 1987-ig újoncokat toborozva képviselte a kisebbségek érdekeit.

2. Marina Sirtis - Deanna Troi (Star Trek: Az új nemzedék)

A görög származású, londoni születésű színésznő a Star Trek sorozat kedvéért költözött az Egyesült Államokba, és úgy tűnik, jól tette. Sirtis leomló fürtökkel és testhezálló, méretes mellét jól kihangsúlyozó ruhákban olvasott mások érzelmeiben és adott tanácsokat.

A sorozat készítői annyira megkedvelték, hogy még a Star Trek: Voyager, valamint a Star Trek: Enterprise bizonyos részeiben is feltűnt. Marina Sirtis egyébként azóta sem intett búcsút a sorozatoknak, legutóbb például az NCIS-ben kapott szerepet.

3. Terry Farrell - Jadzia Dax (Star Trek: Deep Space Nine)

Oly sok kolléganőjéhez hasonlóan, Farrel is modellként kezdte, majd színészként próbált szerencsét és több sorozatban feltűnt. A nézőközönség talán a Becker Reggie-jeként és a Star Trek: Deep Space Nine tudományos tisztjeként emlékszik rá a leginkább.

Farrell a hét szezont megélt sorozatból összesen hatban játszott, és bár az ő egyenruhája nem volt annyira szexi, mint az előző szereplőké, talán az érhet egy plusz pontot, hogy a negyedik évad hatodik részében egy leszbikus csók is megesett.

4. Jeri Ryan - Hétkilenced (Star Trek: Voyager)

Ugyan Kathryn Janeway kapitány és B'Elanna Torres erőfeszítései is említésre méltóak, a Voyager című sorozat legemlékezetesebb nőalakja talán mégis a Borg karmai közül kimentett Hétkilenced (vagy Hetes), aki egy olyan overallban nyerte vissza emberi mivoltát, amely alapján a tapasztalt férfinézők milliméterre pontosan kitalálhatták a méreteit.

Jeri Ryant alakításáért egyébként többször is jelölték a sci-fi, horror és fantasy filmeknek rendezett Saturn gálán, és 2001-ben haza is vihette a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat. Azóta ugyan számtalan sorozatban feltűnt, de ilyen sikert nem ért el. Vajon miért?

5. Jolene Blalock - T'Pol (Star Trek: Enterprise)

A Live Nation vezérigazgatójának felesége nagy és talán tisztességtelen előnnyel indul, hiszen a modellként is ismert Blalock 2003-ban bekerült a világ legszexisebb női közé az FHM magazinnak köszönhetően, és jó pár aktsorozat készült róla. Bár így kicsit igazságtalan a verseny, az olvasókra bízzuk, hogy ezeket is figyelembe veszik-e, amikor értékelik külsejét.

Ha már a dögösségnél tartunk, T'Pol-t, a vulkáni tudományos tisztet alakító színésznő szerint egyébként az emberek tévednek, valójában nem Kirk a Star Trek igazi szexszimbóluma, hanem Spock. Jó, megértjük, hiszen egy bolygóról érkeztek és a foglalkozásuk is ugyanaz.

6. Zoe Saldana - Nyota Uhura (Star Trek és Star Trek Into Darkness)

Blalock méltó ellenfele lehet a fiatal Uhurát alakító Zoe Saldana, akit a Maxim idén beválasztott a legszexibb száz nő közé. Az új Star Trek filmek készítői így bátran maradhattak a régi, bevált receptnél, és Saldana ugyanolyan szexis miniruhában segíti az Enterprise legénységének munkáját, mint amilyenben elődje, Nichelle Nichols is tette, csak a frizura változott.

Úgy tűnik, az ifjú Uhura nagy rajongója volt Madonnának. Aki egyébként szívesen bújik mások bőrébe, annak ajánljuk a ThinkGeek oldalát, ahol 40 dollárért kapható a piros ruha egyszerűsített mása és éppen van is készleten.