Egy jó hírolvasó esztétikai élményt is tud nyújtani a nézők számára, ezen a területen pedig itthon egészen jól állnak a dolgok. Összeszedtük hát a legismertebb nőket a szakmából, hogy megszavaztassuk az olvasókkal, ki a legjobb csaj közülük. Mindegyiknek annyi pontot adjon, amennyire szexinek tartja a tízes listán!

Andor Éva (TV2)

A Tények műsorvezetője gyerekkora óta híradós szeretett volna lenni, de hosszú ideig csak riporterkedésre volt lehetősége. A 39 éves Andor Éva a bölcsész diploma megszerzése után jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, a televíziós műsorvezető osztályba, onnan a második évben került a TV2-höz tanárának, Bárdos Andrásnak köszönhetően. 2008 óta olvassa be a híreket esténként. Korábban szőke volt, a munkája miatt festették be a haját barnára.

Bíró Zsuzsanna (Echo TV)

Az 1988-as születésű, szolnoki születésű hírolvasó a School Of Business Üzleti Művészeti Szakképző Iskolában végezte el az újságíró, konferanszié szakokat, mellette pedig gyakornokként dolgozott a békéscsabai Csaba Televízióban. Ezután egy pár hónapra kipróbálta az online újságírást is, végül Budapestre költözött és az Echo Televíziónál helyezkedett el mint hírolvasó, műsorvezető, szerkesztő-riporter, társszerkesztő. Jelenleg az ELTE-BGGYK szakáról várja a visszajelzést, hogy folytathassa további szakképzését. Logopédus szeretne lenni.

Boros Krisztina (RTL Klub)

A 39 éves Boros Krisztina 2007 decembere óta az RTL Klub híradójának a műsorvezetője, mellette pedig a Házon kívül című műsorban is dolgozik. Elsősorban gazdasági és szociális témájú riportokat készít. Családi állapota egyedüllló, három éve született meg kisfia, Bálint, akit a kezdetektől egyedül nevel.

Ciprusz Éva (Duna TV)

A Duna TV 41 éves műsorvezetője egy felvidéki kisvárosból, Somolyráról származik, a tévézés előtt egy rádiónál is kipróbálta magát három és fél évig. Szülőföldjét 21 évesen hagyta el, a csatornához 1992-ben csatlakozott, a kezdetektől fogva a híradó oszlopos tagjának számít. A Postabontás című műsort 12 éven át vezett kollégájával, Asbóth Józseffel, de dolgozott a Kívánságkosárban, a Családbarátban, szerkesztette és vezette a Dunateret is.

Erős Antónia (RTL Klub)

A 42 éves műsorvezető 1998-tól munkatársa az RTL Klubnak, ahol többször is megválasztották a legnépszerűbb női műsorvezetőnek. Szigetvári születésű, az érettségi után napközis nevelőként dolgozott egy évig, majd elvégezte a Kaposvári Tanítóképző Főiskolát, később pedig az ELTE média szakán szerzett diplomát. Férjnél van, 2009-ben születtek meg ikrei, Szonja Mária és Mátyás Iván.

Eszményi Anett (Hír TV)

A Hír TV balassagyarmati születésű munkatársa az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar tanítói szakán végzett, magyar nyelv és irodalom műveltség területen. Később az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán szerezett elektronikus újságírói szakképzést, tanárai a Magyar Televízió munkatársai voltak. Dolgozott már sajtósként és rádiósként, sőt, pedagógusként is kipróbálhatta magát az Athéné Szakközépiskolában. 2003-tól a Hír TV bemondónője.

György-Horváth Zsuzsa (M1)

Az M1 híradójának műsorvezetője Erdélyben született és 12 éves volt, amikor Magyarországra költöztek. A szakmát 12 éve kezdte, dolgozott riporterként és műsorokat szerkesztett. Példaképei Kertész Zsuzsa és Endrei Judit. Férjnél van, párját az interneten ismerte meg. Két gyerekük van, Sára és Zsigmond. Három évig élt Svédországban, mivel férje ott született és ott élt korábban.

Heigl Lilla (Hír TV)

A Hír TV másik híradósa, Heigl Lilla a kecskeméti városi televízióban kezdte, miután szülővárosában, Kecskeméten elvégezte a Tanítóképző Főiskolát. Ezzel párhuzamosan tanítóként is dolgozott, majd a helyi rádióhoz szegődött. 1999-ben  Budapestre költözött, és több rádiónál (Roxy, Rádió1, Juventus és 90.9 Jazzy) is kipróbálta magát. A csatornához 2005 márciusában került hírolvasóként. Férjnél van, első gyereke tavaly született meg.

Szöllősi Györgyi (M1)

Az M1 39 éves hírolvasója színésznek készült: 1995-ös érettségije után a Madách Színház stúdiósa volt három évig, majd 2000-ben a Janus Pannonius Tudományegyetem művelődészszervező-média szakán szerzett diplomát. Híradózott a Satelit Televíziónál, hírszerkesztett rádióknál. Később az induló Hír TV-ben dolgozott műsorvezetőként. Azért váltott, mert a Duna TV-nél szerkeszthet is a műsorvezetés mellett, amire a korábbi csatornánál nem volt lehetősége. Öt év után hívták az M1-hez, ahol az Estét és a Híradót is vezeti.

szollosi gyorgyi mtva1

Varga Edit (M1)

Varga Edit televíziós pályafutását a Magyar Televízióban kezdte 2003-ban, egy évvel később pedig az esti Híradó műsorvezetője lett. 2006-ban igazolt át a Duna Televízióhoz, ahol híradózott és több műsort is szerkesztett. 2011 óta látható ismét az M1 képernyőjén, miután a szülés után visszatért. Egy ikerpár, Levente és Gellért édesanyja.

Várkonyi Andrea (TV2)

A 38 éves Várkonyi Andrea a Szegedi Kábel Televíziónál kezdte pályafutását, miközben diplomát szerzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, és ugyanebben az évben egészségügyi közgazdász-menedzser szakon is végzett. Szülővárosában belgyógyászként is dolgozott egy ideig, ám két évvel később már a TV2 Tények című műsorának a hírolvasója lett. 2006 óta Bochkor Gábor élettársa, van egy közös gyerekük, a 6 éves Nóra.