A pattogó mellű modell ott találta magát, ahol sosem számított volna rá: egy Victoria's Secret katalógusban. Pedig korábban szent esküvel fogadták, hogy nem kérnek belőle.

Hozzájárulása és tudta nélkül szerepeltetik Kate Uptont a Victoria's Secret friss katalógusában – írja a Buzzfeed. A bugyihirdetési újságban a modell egyik 2011-ben készült fotója látható. Upton mindezt hivatalosan nem kommentálta (a NY Post szerint azért dühöng), sajtósa se hallatott magáról, és a bugyis cég sem sietett magyarázatot találni. A világ pedig eközben csendben röhög.

Miért?

Kate Upton akkor lett érdekes a világnak, amikor a Sports Illustrated című szaklap címlapjára került. Nem azért, mert ő lenne a világ legtehetségesebb modellje, hanem mert jók a mellei és hosszúak a combjai, ami a célközönségnek bőven elég. Emiatt azóta is jut neki címlap bőven, például a GQ-nál is. A modellszakma viszont olyan buli, hogy nem mindenki jó mindenre. Uptont a képességei minden csöcsös magazinok királylányává tették, de voltak helyek, ahol egyáltalán nem kértek belőle.

Mi is megírtukSophia Neophitou, a Victoria's Secret modelljeit kasztingoló szakember annak idején azt mondta, Uptont a büdös életben nem alkalmaznák, mert egy ilyen nívós produkcióhoz túl közönséges benyomást kelt. “Olyan, mint bármelyik csaj a harmadik oldalról [a Sun, és egyéb bulvármagazinok lapjain feltűnő félmeztelen csöcsik]. Mint egy focistafeleség, túl szőke a haja, ilyen arca pedig bárkinek lehet, akinek telik rá."

Upton erre nem reagált (csak arra, amikor ledagizták, de arra is elegánsan), a karrierje viszont haladt tovább. Szerepelt a Cosmopolitanben, aztán a Vogue-ban is, ami azért nem kis teljesítmény ahhoz képest, hogy korábban leközönségesezték. A Victoria's Secret viszont nem látszott módosítani az álláspontján. Viszont azt sem hirdették, hogy amúgy már fotózták őt. Például így.

És most?

Ha van kedve, Upton talán perelhet is, mert sajtóértesülések szerint nincs érvényes szerződése a Victoria's Secrettel – bár olyan részleteket, mint hogy milyen feltételekkel fotózták annak idején Uptont a cégnek, és kinek milyen jogai vannak a képekhez, az érintetteken kívül senki sem tud.

Az is igaz, hogy a kifutós modellkedés és a katalógusfotózás tök más munka, tehát gyakorlatilag nem mondott ellent magának a cég, csak hát mégis vicces ez így. Ha kíváncsi Upton további akkori fotóira, akkor tessék, itt vannak.