Nem Kanye West volt ám az első, aki rájött, micsoda kaszálást lehet összehozni azzal, ha magáévá tesz valamit a méltán híres magyar popzenéből: Seress Rezső dallamai is feltűntek már nyugati előadóknál, Tori Amos pedig elképzelt egy magyar esküvőt. Talán folytatódhat a történet, Svédországban most épp kiadnák ByeAlex dalát.

Abney Park – Fekete Pákó

Nem tudjuk, hogy az amerikai steampunk zenekar hallotta-e Fekete Pákó kitörölhetetlen klasszikusát, de az biztos, hogy az I've Been Wrong Before főmotívumára nagyon kényelmesen rá lehet énekelni az Add ide a didit sorait.

Heather Nova – Seress Rezső

Persze nagyon sokan nyúltak már hozzá a történelem legsikeresebb magyar dalához, a legendák szerint több öngyilkosságért is felelős Szomorú vasárnapért. Mi azért választottuk ki a Heather Novaét, mert ezt szeretjük a legjobban, de erős volt a verseny Venetian Snaresszel. A Portishead név senkit ne tévesszen meg, ez nem egy Portishead-dal.

Hammerfall – Pokolgép

A göteborgi metálzenekar tisztelegni akart a magyar kollégák előtt. Az egy dolog, hogy feldolgozták a Hol van a szó című dalt, de még a magyar szöveget is megtanulta az énekes, Joacim Cans.

Scorpions – Omega

Nem csak Kanye West érezte annyira jónak a Gyöngyhajú lány dallamát, hogy hozzányúljon, hanem az 1965 óta létező német Scorpions is. A németesen ízléstelen rádiórockot játszó zenekar fel is lépett Kóbor Jánosékkal, a White Dove-ban pedig teljesen eltulajdonították a klasszikus dallamot.

Tori Amos – magyar esküvő

Tori Amos állítólag azért adta a Hungarian Wedding Song címet a Caught a Lite Sneeze című kislemeze b-oldalán található szerzeménynek, mert szerinte magyaros hangulata van a témának. Persze különösebben nem is fontos ez, hiszen doboghat a szívünk, amikor meghalljuk az egypercesre nyújtott epikus művet.