Nem elég, hogy a producer megalázóan kevés pénzért fordíttatna könyveket, de még nyilvánosan hőbörgött is egyet, amikor megemlítették ezt. Szerencsére minden rendbe jött, talált olcsó munkaerőt. És még a hét lúzere is ő lett!

Első hallásra pozitívnak tűnik, hogy Árpa Attila producer-színész rendszeresen állásajánlatokat oszt meg Facebookon. Mostanában igazán nem dobálják csak úgy a munkákat, ezért akár megható is lehetne a gesztus, de hirdetéseinek egy része inkább elrontja a róla kialakult képet, ami szerint Árpa Attila igazán jótékony és segítőkész ember. Igyekszik ugyanis mindenhol megemlíteni, hogy nagyon olcsó munkaerőt keres.

“SOS fordítót keresek, aki egy forgatókönyvet (90 oldal) MAGYARRÓL ANGOLRA fordít, a lehetetlen szentháromság értelmében, azaz gyorsan (másfél hét alatt), olcsón (nyolcvanezer alatt) és jó minőségben (majdnem anyanyelvi szinten)” – állt a május végén közzétett hirdetésben, amire megdöbbentő módon talált is embert, oldalanként kevesebb mint ezer forintért.

A gyors sikert után nem sokkal a Szárnyas fejvadász nevű, facebookos álláshirdetéseket gyűjtő oldalra küldött egy ajánlatot, hangsúlyozva, hogy semmiképp se legyen fontos egy olyan hülyeség, mint a pénz: “Filmgyártócég irodai asszisztenst keres. Angol vagy német tudás fontos, filmes tapasztalat nem követelmény, de pluszpont. További preferenciák: nő, fiatal, agilis, a jövőbe való befektetésnek gondolja ezt a lehetőséget, és nem ‘egy új munkahelynek, csak mert nagyon kell a pénz'. Számítógéphez való értés és szakmai formalitások ismerete (Minutes, Call Sheets, Cast & Crew lists etc.) alapkövetelmény” – áll a hirdetésben. Szinte már csak az hiányzik, hogy odaírja nagy betűkkel: NAGYON SZARUL FOGSZ KERESNI.

Ezzel még nincs vége a hirdetéscunaminak, mert a 41 éves producer hatéves lánya megszerette a gitározást, ahhoz pedig, hogy megtanulja, tanár kell. De mivel Árpa minden bizonnyal filléreket keres, nagyon fontos volt, hogy ne legyen drága. “Gitártanárt keresek 6 éves lányomnak. Házhozjövős vagy MOM Park környéke, és ne legyen drága!! Viszont ha a lányom karácsonyig tudja a Staiway to heaven-t, bónusz jár! IDe írj telszámot és rövid bemutatkozót, nem kell teljes CV” – avatta be a világot laza tanárkeresési szokásaiba.

Ez persze nem lenne elég a hét lúzerének járó megtiszteltetéshez, ahhoz fontos, hogy igazán hülyét csináljon magából valaki, ő pedig nem is volt ezt rest megtenni. Amikor a Cink.hu lehozta, mennyire a fogához veri a garast mostanában, gyorsan válaszolt is egy elegánsat – és elvesztett minden csatát. “Mit írjak, okostojások? Hogy legyen drága? Mutassatok már egy embert, aki ‘pénzt akar költeni' manapság. És a jó kávé igen is fontos. Mi van, uborkaszezon, hogy a posztjaimmal foglalkoztok? Az nem tűnt fel, hogy szinte naponta ajánlok fel fizetős munkát embereknek? Ja, nem, mert a pozitívumoktól inkább távol tartjuk magunkat, azok unalmasak. Mindegy, ha ennyire érdekel Titeket az életem, akkor legalább kaptok egy kis infót is: A fordítás rekord idő alatt elkészült, és még a New York-i haverom sem tudott igazán belekötni, aki a proof reader volt. A különböző asszisztensi állásokra remek, képzett emberek jelentkeztek és nem kifogásolták a felajánlott összeget. Gitár tanárunk is lett, 2000 per óra, és egy igazán elismert (nemgagyi) zenekar gitárosa” – büszkélkedett el ügyesen azzal, hogy végül mindent sikerült nagyon olcsón megoldania. Reméljük, örül neki, szerintünk több fronton is égett egy sort, belépve ezzel egy olyan elit klubba, aminek legutóbb Bálint Antónia vált tagjává.