Jiah Khan, a kedden elhunyt indiai színésznő a halála előtt egy viharos beszélgetést folytatott barátjával. Anyja szerint nem feltétlen a szerelmi szál okolható azért, mert lány felkötötte magát. Állítja, a bollywoodi, kiszipolyozó filmipar tette tönkre a lányát, akinek 2010 óta nem volt nagyobb szerepe. Ennek viszont ellentmond, hogy három produkcióhoz is szerződés kötötte.

Találgatás övezi a gyönyörű indiai színésznő, a 25 éves Jiah Khan keddi halálát. A felakasztva talált nő a gyanú szerint öngyilkos lett, de még ez sem biztos.

Az IndiaTimes azt írja, Khan mélyebb érzelmeket táplált egy másik színész fia, Suraj Pancholi iránt. Pancholi mindezt megerősítette, elmondása szerint a színésznő borzasztóan ragaszkodott hozzá, birtokolni akarta őt. Megjegyezte, Khant rosszul érintette, hogy nem volt elég munkája –aminek némileg ellentmond, hogy az Ázsia-szerte ismert színésznő nemrég három filmre is aláírt.

Az utolsó este

Pancholi szerint az ominózus estén még beszéltek telefonon, a későbbi üzenetekre azonban már nem reagált. A Mirror szerint Khan hívta fel Surajt, utolsó beszélgetésük abból állt, hogy a férfi közölte: nem akar vele beszélni, majd később visszahívja. Egy közös barát szerint a nő a házánál is kereste Surajt, de nem találta. A nő a rejtélyes telefonbeszélgetés után állítólag kidobott egy virágcsokrot az ablakon, majd felkötötte magát.

A színésznő az édesanyjával is beszélt aznap este. Az asszony, Rabia megpróbálta rábeszélni, hogy hagyja ott az indiai filmfővárost, és kezdjen új életet belsőépítészként. „Elege volt a küzdelemből... Megrészegedett Bollywoodtól, de Bollywood semmit sem nyújtott neki."

Öngyilkosság

A mumbai rendőrség öngyilkosságként kezeli az ügyet. Pancholit kihallgatták , de ennek eredményéről vagy tartalmáról még nem adtak tájékoztatást. Khan holttestét a boncolás után már eltemették.  

Az IndiaTimes idézi a színésznő Twitterét is, az utolsó bejegyzése így hangzott: "Ne haragudjatok, hogy nem voltam fenn Twitteren! Egy kis szünetet tartottam a Twitteres írogatásban.. Néha tartanunk kell egy kis pihenőt, hogy visszaemlékezzünk a gondolatainkra" – írta egy hónapnyi hallgatás után. Búcsúlevelet nem hagyott.

Jiah Khan (1988-2013)

Nafisa (másik nevén Jiah) Khan 1988. február 20-án született New Yorkban. Anyja szintén színésznő volt. Khan Londonban nőtt fel, majd elkezdett az indiai filmipar iránt érdeklődni. Ezt követően vágott neki Mumbainak és Bollywoodnak. Ekkor már gyakorlott énekes volt, az operában is megállta a helyét. Még Nagy-Britanniában egy saját albumot is tető alá hozott a barátai segítségével.

Először 1998-ban szerepelt még gyerekként a Dil Se című filmben, majd lassan épülgetett a karrierje. A 2007-es Nishabd című Amerikai szépség kópiában szerepelt, ez hozta meg a nagy áttörést. 2008-ban a Ghajini című akcióthrillerben szerepelt, legutoljára pedig a 2010-es Housefull című – a kritikusok által lehúzott, a közönség által szeretett – vígjátékban mutatkozott. Mint említettük, Khan már aláírt három filmre, az egyiket idén nyáron mutatják be.

(Forrás: Wikipedia)

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot!