Húsvágó bárddal vágta fel ereit Paris Jackson, Michael Jackson lánya. A lányt kórházban ápolják, rengeteg öltéssel varrták össze sebeit. Állapota stabil. Hagyott búcsúlevelet.

Most már biztos: Paris Jackson öngyilkos akart lenni. Michael Jackson lánya hagyott búcsúlevelet, de szerencsére nem járt sikerrel: egy Los Angeles-i kórházba szállították, sebeit több öltéssel varrták össze. A TMZ értesülései szerint egy húsvágó bárddal próbált véget vetni életének, és nagyon sok Motrint vett be. (Ez egy ibuproféntartalmú gyógyszer, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású.) A levél tartalma nem ismert

A híroldal úgy tudja, Jackson tette előtt felhívott egy öngyilkossági szándékú személyeknek fenntartott segélyvonalat, a vele beszélgető munkatárs pedig érezte, hogy baj lesz, ezért riadóztatta a 911-et. Azonnal beszállították az ügyeletre – helyi idő szerint szerdára virradó éjjel fél kettőkor –, és 72 órás megfigyelés alá vonták.

A NY Daily News szerint Jackson azért akart véget vetni az életének, mert nem bírta az apja ügyében folyó pereskedés feszültségét. (A család azért perli az AEG promóciós céget, mert úgy vélik, ők a felelősek Michael Jackson túlhajszoltság és rossz orvosi kezelés okozta haláláért.) A lánynak a hónap végén kellene tanúskodnia a bíróság előtt, amit a család ügyvédei szerint nagyon is akart. A lap jól értesült forrásai szerint lélekben elszánta magát.

„Tanúskodni akart. [...] Azt gondolja, ők [AEG] ölték meg az apját! Mindent látott, ami a menedzserei, a koncert promóterei, Murray [Michael Jackson orvosa] és az apja között zajlott. Michael elmondott róluk pár dolgot. És ez mind hegyként nehezedett rá. A mondanivalója sok embernek lesz zavarbaejtő és ellentmondásos. Sok ember fog kihívni maga ellen."

Roncs

A tanúvallomásra való felkészülés a jól értesült források szerint nagyon megviselte a mindössze tizenöt éves lányt, aki végignézte, hogy válik az apja önmaga árnyékává a halála előtt. „Akárhányszor Michaelről beszél, előtörnek a könnyei. Egy roncs. Ahogy közeledik az időpont, egyre nehezebben viseli, hogy ki kell állnia [tanúskodni]. Ez egy segélykiáltás. Teljesen össze van törve." És hát azt sem szabad elfelejteni, hogy a per miatt ismét megszólaltak az apját gyermekmolesztálással vádoló hangok.

A lány az öngyilkossági kísérlet előtt több furcsa bejegyzést is közzétett a Twitteren, arról is elmélkedve, hogy miért olyan sósak a könnyek. De a Beatles Yesterday című dalából is idézte azt a részt, amely arról szól, a ma gondjai tegnap még olyan távoliak voltak.

A lány családjának szóvivője, Perry Sanders úgy kommentálta a történteket: „Érzékeny 15 évesnek lenni mindig nehéz, akárki is vagy. Különösen nehéz, ha elveszíted a hozzád legközelebb álló embert. Paris fizikailag jól van, és megfelelő orvosi ellátást kap."

A NY Daily News arról is beszámol, hogy Jackson az utóbbi időszakban sokszor vagdosta a karját. (Erről képet itt láthat.) Nem tudni, mikor kezdődött nála ez a folyamat, galériánkban megpróbáltuk elhelyezni az időben.

 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-111 telefonszámot, vagy keresse fel a   Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány oldalát! Illetve keresheti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot, amely a Safer Internet program keretében gyerekeknek, szülőknek és tanároknak is ajánl lehetőségeket arra, hogyan kezeljék az ilyen helyzeteket.