A rendőrség nem hiszi el Paris Jacksonnak, hogy valóban meg akart halni, de ezt persze senki sem vállalja névvel. A poplegenda lányát folyamatos gyűlölködés övezi, apja régi ügyeivel zaklatják minden fórumon. Öccse lemondta miatta a tévészereplést.

Mi történt?

Helyi idő szerint szerda éjjel 1:27-kor Michael Jackson lánya gyógyszereket vett be és felvágta az ereit. Mindezt a család calabasasi házában tette, ahol együtt él nagymamájával, Katherine Jacksonnel, és két testvérével, Prince-szel és Blankettel. Azonnal kórházba szállították, jól van.

Hiába minősítették hivatalosan is öngyilkossági kísérletnek azt, hogy Paris Jackson felvágta az ereit és gyógyszereket szedett be, a TMZ egyik különösen jólértesült rendvédelmi forrása azt mondja, a rendőrök biztosak benne, hogy Michael Jackson lánya nem akart meghalni. „Csak azt akarta, hogy odafigyeljenek rá" – vélekedett egy névnélküli. Egy másik pedig azt mondta, a beszedett gyulladáscsökkentők szerencsére nem voltak olyan veszélyesek.

A NY Daily News eközben biztosra veszi, hogy a tizenöt éves lányt az interneten ellene, és apja ellen folyó rágalomhadjárat és szekálás borította ki, a már említett per mellett. (Még mindig pszichiátriai felügyelet alatt áll.) Jackson ugyanis kénytelen azzal szembesülni, hogy a trollok az elhunyt énekes vélt és valós szexuális szokásaival viccelődnek, őt pedig lekurvázzák, sőt olyan is akad, aki csak annyit ír: „dögölj meg, leszbi".

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Paris Jackson az utóbbi időben miket írt a Twitterén, tovább árnyalódik a kép. A lányt láthatóan aggasztották évvégi vizsgái, az apja halálának ügyében folyó per, amelyen tanúskodni fog, nagyon fáradt, és azt is írta, hogy nem veszik őt komolyan, azt mondják, mindent túldrámáz. (Az alábbi képen pedig azt láthatják, hogyan zaklatta őt egy őrült – követőit arra kérte, ők is jelentsék a LanasPopsi nevű felhasználót, aki azzal fenyegette, hogy megöli a saját anyját, ha a lány nem követi őt Twitteren.)

A család vele van: rendszeresen látogatják a kórházban, bátyja, Prince Michael pedig, amint megtudta, mi történt, lemondta a tévés szereplését. Szóval szerencsére támogatják, és úgy tűnik, a karrierjének sem árt a dolog. Igen, karrierje, mert nemcsak cheerleaderkedik, hanem –mint a Daily Beast beszámol – szerződést írt alá öt filmre, amelyekben az övé lesz a főszerep, a stáb pedig még mindig számít rá. Szóval úgy tűnik, hogy megvan az ahhoz szükséges támogatás, hogy a lány élete rendbejöjjön. Hamarosan pedig a kórházból is kiengedik.

Bizarr módon még Conrad Murray, apja éppen négyéves börtönbüntetését töltő egykori orvosa – aki a lány szerint egyértelműen felelős Michael Jackson haláláért – is üzent neki. A Billboard szerint a következőt: „nem tudom, tehetek-e bármit azért, hogy enyhítsem a fájdalmad vagy segítsek a problémáidon, de szeretném, ha tudnád, hogy itt vagyok neked. Mindig elérsz majd, ha szeretnéd, hogy meghallgassalak, válaszoljak a kérdéseidre, vagy megosszak veled rengetek, még elmondatlan, szép történetet az apádról, és azokat a tiszteletreméltó elgondolásokat is, amelyeket ő maga osztott meg velem. [...] Szeretlek, mint egy drága édesapa a saját gyermekét, és ez mindig így lesz."

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-111 telefonszámot, vagy keresse fel a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány oldalát! Illetve keresheti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot, amely a Safer Internet program keretében gyerekeknek, szülőknek és tanároknak is ajánl lehetőségeket arra, hogyan kezeljék az ilyen helyzeteket.