Nem az a bajunk ám, hogy Debreczeni Zita nyaralni ment, miközben a házát elöntötte a víz, hanem az, ahogy ezt tette: kipakoltatta önkéntesekkel a házát, majd úrinő módjára lelépett, mintha minden meg lenne oldva.

Debreczeni Zita igazából a hét királya is lehetett volna, hiszen ha az országot elönti a víz, teljesen érthető, ha valaki inkább elmegy nyaralni. Nincs is ezzel semmi baj, szerencsére az ország jól áll önkéntesekből, csakhogy a glammodellből lett fotós Római parton lévő otthona is veszélyben volt, amit lelkes önkéntesek segítségével teljesen ki is pakolt a károk minimalizálása érdekében. Ez az a pont, amikor a lazaság átment egyszerű surmóságba.

Ha már az embernek segítenek idegenek, hogy megússzák értékei az egész áradást, akkor talán kicsit szemét dolog közölni, hogy akkor irány a nyaralás, puszi mindenkinek. “Mindenünket elpakoltuk és holnap reggel elhagyjuk a "süllyedő hajót"! Hetek óta szervezzük, hogy elmenjünk valahová hétvégére pihenni... az árvíz most meghozta a döntést helyettünk! Amit lehetett azt megtettük...most várunk” – köszönt el stílusosan Debreczeni. Tulajdonképpen csak azt hagyta ki, hogy pont jókor jött ez az árvíz, hiszen így végre tud menni valahova.

Különösen azért szomorú ez a reakció, mert egy nappal korábban még tényleg mindenki azért küzdött ott, hogy ne ázzanak el a fényképezőgépei. “Mindenki segített amiben csak tudott! Valaki finom borokat is hozott hogy vidámabban teljen a munka! Mindenki bízik a legjobbakban és reménykedünk benne, hogy nem lesz nagyobb baj!!!!! Szép estét mindenkinek!!!” – írta Facebookra. Igazán nem akarunk moralizálni, de ha a fél környék azért segít az embernek, hogy ne szívja meg nagyon, akkor ilyenkor illik a kiscsapatot együtt tartani, és mondjuk segíteni olyan embereknek, akiket nem Debreczeni Zitának hívnak. Megcsinálta ezt a szintén érintett Horváth Éva és Szabó Zsófi is, pedig ők nem büszkélkedtek vele korábban, hogy a fél környék az ő értékeiket menti. Persze legalább imádkozik.