Idén sem a díjakról szólt a VIVA Comet, hanem a vad mulatozásról, Szabó Zsófi nemlétező ruhájáról és a Tankcsapda egészen katasztrofális produkciójáról.

Az idei VIVA Cometen talán minden eddiginél jobban meg akarták mutatni a szervezők, hogy itt bizony komoly esemény van, meg óriási színpad, meg ilyesmi, aminek köszönhetően már a Papp László Sportaréna előtt is ki volt pakolva pár T-Mobile-os autó, hogy a gála előtt is lehessen veretni kicsit David Guetta aktuális slágereire. Minden azért nem folyhatott tökéletesen, ezért a statisztákkal körített vörösszőnyeges bevonulást sikerült úgy szervezni, hogy a sajtó épp lemaradjon úgy a feléről az egésznek a nagyon nyugati beléptető rendszer miatt, de azért azt szerencsére így is láttuk, ahogy Fluor Tomi egy kukában érkezik meg, a Young G-vé váló VV Béci pedig egy koporsóban.

A magyar celebvilágról talán az a legtöbbet mondó adat, hogy mennyire jelentéktelennek tudnak tűnni a képviselői akkor, amikor előkerül egy tényleg híres ember. Természetesen nem a szegény ember Dizzee Rascaljaként haknizgató Wileyról van szó, hanem Palvin Barbaráról, aki Magyarország legnépszerűbb exportcikkeként mindenki másról el tudta vonni a figyelmet. Ezt úgy kell érteni, hogy a közvetlen és egyszerű lány mellett még az se nagyon keltett feltűnést, hogy Sarka Kata mellette pár lépéssel akkora dekoltázst mutatott, amekkorában akár egy medence is elférne.

Ha nem Palvin Barbara, akkor a kvázi életműdíj miatt lehetett emlékezetes az este, amit a Tankcsapda kapott meg, cserébe eljátszva pár dalt is. Mi lennénk az utolsók, akik underground hitelességet kérnének számon egy zenekaron, ami folyamatosan teltházakkal turnézik az országban, de a cometes fellépésük tényleg olyan volt, mint amikor a coming out előtt álló férfiak még halmozottan nagy mellénnyel szedik fel a jobbnál jobb csajokat: a környezetüknek és nekik is egyértelmű a helyzet, de még kapálóznak kicsit. A mostanában alkoholmentes sört áruló Tankcsapda ezért eljátszotta például a Baj vant, ami ugyebár az első anyaguk, és egy másik régi dal is megszólalt is abból az időből, amikor még nem hogy VIVA, de Z+ sem létezett. A káromkodásokat azért gondosan kihagyták, de ez senkit sem zavart, mert a közönség vagy nem hallotta még ezeket a dalokat, vagy egyszerűen nem ismerte fel őket a szörnyű hangzás miatt. A zenekar által teremtett remek hangulat áttolódott a VIP-be is szerencsére, ahol megtekinthettük, milyen is az, amikor a közönségre is átragad a színpadról érkező rakenrol.

A kiemelten fontos vendégeknek elkerített helyen szerencsére idén is többen voltak kicsit, mint a fizetős helyszínen, de ez nem is baj. Azért, mert igazából a VIVA Comet nem arról szól, hogy átadnak díjakat, hanem arról, hogy Palvin Barbara ad át díjat, Kiszel Tünde lecseréli a pasiját, Szabó Zsófi elfelejt felöltözni, Aleska Diamond kivételesen fagyit nyal, Tolvai Renáta rózsaszínné változik, vagy hogy megtörténik a nagy fúzió ByeAlex és Dopeman között.