Kanye West brutálisan terjedelmes interjút adott a New York Timesnak a karrierjét, a magánéletét, illetve világnézetét illetően. Megtudhatjuk belőle, hogy ő aztán a világon mindenre tudja a választ, érti és ismeri a kultúrát, ő az új Steve Jobs és a zene Michael Jordanje, akit nem lehet csak úgy irányítani. Az elképesztő hosszúságú interjúból kiválogattuk a rapper tíz legmegdöbbentőbb ökörségét, plusz egy ráadást, de ha mindenképpen el akarja olvasni az eredeti interjút, kattintson ide.

1. Olyan, mint Steve Jobs

"Azt hiszem, Kanye West neve valami olyasmit fog jelenteni, mint amit Steve Jobs neve jelent. Tudod, kétségtelen, hogy én vagyok az internet, a divat és a kultúra Steve Jobs-a. Pont. Azért érzem ezt, mert ugye Steve meghalt, és ez most olyan, mint amikor Biggie (The Notorious B.I.G.) elhunyt, és Jay-Z végre Jay-Z lehetett."

2. A legnagyobbak közt volt/van/lesz

"Az elmúlt négy év kulturális szempontból legnagyobb albumjaihoz, illetve az elmúlt tíz év legbefolyásosabb művészeihez mind volt valami közöm. Olyanokra gondolok, mint például Steve Jobs, Walt Disney, Henry Ford, Howard Hughes, Nicolas Ghesquière, Anna Wintour, David Stern."

3. Senkinek semmi köze...

"Nem akarok Amerikának a családomról beszélni. Ez az én gyerekem, nem pedig Amerika gyereke."

4. Mindenre tudja a választ

"Azt hiszem, óriási felelősségem van azzal kapcsolatban, hogy lehetőségem van megmutatni az embereknek azt a szintet, amit el kell érni. Tehát ha valami olyan dolgot kapsz, amin a Kanye West név olvasható, az a lehetőségek legnagyobb tárházát nyitja majd meg. Egy olyan cég vezetője leszek, ami dollárok milliárdjait fogja termelni, mert én tudom az összes létező választ. Értek a kultúrához. Én vagyok a középpont."

5. Kanye West mindenkihez eljön

"Mindenkivel tudatni akarom, hogy én még ennél is többet tudok tenni a világért, falakat tudok áttörni. Ha nem kiáltok, ha nem mondok valamit, akkor senki más sem mond semmit, érted? Ezért eljövök hozzájuk, és azt mondom: Haver, beszélj hozzám! Tisztelj engem!"

6. Bármit mondhat, mert ő a zene Michael Jordanje

"Az igazság megnyitja az utat ez embereknek, hogy álmodni tudjanak. Az igazság megkönnyítheti számomra, hogy tisztességesen játsszak a saját arénámban. Például ha Michael Jordan megteheti, hogy üvöltözik a bírókkal, akkor én, Kanye West, a zene Michael Jordanje is megtehetem azt, hogy azt mondjam: Ez nem helyes."

7. Nagyon átlátja a zeneipart

"Nem tudom, hogy ez statisztikailag helyes-e, de azt hiszem, nekem van a legtöbb Grammy-díjam a korombeliek közül, viszont még soha nem nyertem fehér emberrel szemben."

8. Kanye Westet tilos irányítani

"Mióta csináltam a Louis Vuittonnak egy sportcipőt, azóta nem engedték nekem, hogy folyamatosan kreatív dolgokat produkáljak. Voltam olyan megbeszélésen, ahol egy pasi konkrétan azt mondta nekem: Arra próbálunk rájönni, hogy hogy tudnánk téged irányítani. Ilyet mondott Nekem, egy Megbeszélésen! Miért akarnának irányítani engem? Úgy értem, én jobbá akarom tenni a világot! Minden amit akarok, az pozitív. Minden, amit akarok, az király! Miért akarná ezt bárki is kontrollálni?"

9. Azt is tudja, mi az a luxus

"Többet kell adnom az embereknek abból, amit akarnak, és abból, ami egyelőre elérhetetlen számukra. Nem hiszek abban, hogy luxusnak számítana bemenni egy olyan botlba, ahol nem engedheted meg magadnak, hogy vásárolj. Szerintem az a luxus, ha bemész egy boltba, és meg tudod venni az ott kapható dolgokat."

10. Szegény, szomorú Kanye West

"Talán az életem 90 százalékában úgy tűnik, hogy nem érzem jól magam."

+1. Anti-celeb

"Én egy anti-celeb vagyok, a zeném pedig egy olyan helyről jön, ahol minden anti"