A világ egyik legjelentéktelenebb nemzetközi filmfesztiválják érdekesmód a sztárok fővárosában, Los Angelesben tartják. Erre a fesztiválra általában tényleg csak a másodvonalbeli hírességek mennek el, mint idén például Nastassja Kinski, akiről az új képeknek köszönhetően kiderült, hogy ő is öregszik.

Annak ellenére, hogy 1985 óta megrendezik, és hogy évente nagyjából 90 ezer kíváncsi rá, a nagy filmfesztiválok között igazán jelentéktelen a hollywoodi hírességek fővárosában rendezett Los Angeles-i filmfesztivál.

A világ filmgyártásának központjában megrendezett fesztivál minden évben júniusban van, és ki tudja, miért, de általában csak a filmes szakma második vonala képviselteti magát. Persze, ez sem telejsen igaz, de az biztos, hogy nem a Los Angeles-i filmfesztivál vörös szőnyegein készülnek a legfontosabb vörös szőnyeges képek.

De egy pár érdekesség azért akad. Idén például az ismert rendezők, színészek közül Pedro Almodóvar tiszteletét tette a fesztiválon, mert erre az eseményre időzítette legutóbbi filmje, a Szeretők, utazók amerikai premierjét.

Valamint ott volt Nastassja Kinski is, aki néhány 80-as évekbeli filmből lehet ismerős, valamint a közelmúltból főleg olasz tévéfilmekből. Ha másra nem, arra mindenképpen jó volt a Los Angeles-i filmfesztivál, hogy kiderüljön, a világhírű Klaus Kinski nem annyira híres lánya 52 évesen kezd megöregedni, lepelszerű ruhájában úgy nézett ki, mint egy kicsit fonnyadó erdeigyümölcs-fagyi.

Valószínűleg a fesztivál szervezői is érzik, hogy elég súlytalan az esemény ahhoz képest, hogy Los Angelesben van, hiába mutatnak be néhány nap alatt száz filmet, a független filmektől kezdve akár a Disney vagy Pixar legújabb filmjeiig, mégsincs komoly visszhangja az egésznek.

2010 óta próbálják komolyabbá tenni az eseményt, és meglovagolni azt, hogy mégiscsak a filmgyártás fővárosában zajlik a fesztivál. Különféle kerekasztalbeszélgetéseket és szakköröket szerveznek, ahol ismert hollywoodi szereplőktől lehet eltanulni néhány dolgot. Például olyan rendezőkkel lehet beszélgetni, mint a Bombák földjént és a Holtpontot is jegyző Kathryn Bigelow vagy George Lucas, akit senkinek sem kell bemutatni.