A tévés szakácsnő és hetvenéves férje egy héttel a fojtogatós incidens után együtt vacsoráztak, állítólag nyugodtak voltak. Mások szerint Lawson már nem hordja a jegygyűrűjét, szóvivője azt mondta: gyerekestül elköltözött otthonról.

Azok után, hogy június 9-én nyilvánosan fojtogatta egy étteremben Nigella Lawsont a férje, Charles Saatchi, a pár úgy viselkedik, mintha mi sem történt volna, újra együtt vacsoráztak, ismerőseik szerint pedig visszatértek a régi kerékvágásba és nincs probléma – írja az NY Daily News. Az 53 éves tévés szakácsot és hetvenéves férjét egy héttel a fojtogatás után látták vacsorázni, annak ellenére, hogy Lawson szóvivője szerint a tévés szakácsnő és a férjével közös gyerekeik június 16-án kiköltöztek a közös házból.

Senki sem tett semmit

A fojtogatást többen is látták, azt azonban nem tudni, miért nem akadályozta meg senki a nyilvános megaláztatást. Pedig a szemtanúk szerint Lawson szemmel láthatóan nagyon félt, mikor férje egy heves vita közben többször is megragadta a nyakát.

Úgy tudni, hogy Lawson nem tett semmiféle feljelentést férje ellen. Szemtanúk szerint az újabb, közösen eltöltött vacsora alatt a pár nyugodtan beszélgetett, egymáshoz közel ülve, és bár közeli ismerősök szerint a pár között nincs semmi probléma, az E! Online úgy tudja, a tévés szakácsnő már nem hordja a jegygyűrűjét. Lawsonról a Sun készített fotókat, ahogy a nő smink nélkül és aggódó arccal telefonált, a képeken pedig egyértelműen látszik, hogy nincs rajta gyűrű, azokkal a képekkel ellentétben, amiken Saatchi fojtogatta őt.

Charles Saatchi a hét elején nyilatkozott először az incidensről. „Nem szorítás volt, csak játékos neheztelésféle. A képek borzasztóak, sokkal drasztikusabb és erőszakosabb benyomást keltenek, mint ami valójában történt. Nigella azért sírt, mert mindketten utáljuk ha vitatkozunk, nem azért, mert bántalmazták" – nyilatkozta Saatchi az Evening Standardnek, és hozzátette, újságírók és lesifotósok figyelik őket napok óta, ezért megkérte Nigellát, hogy amíg az ügy leülepszik, vigye el a gyerekeket otthonról.

Charles Saatchi később egyébként önként jelent meg a rendőrségen, ahol öt órán keresztül vallatták arról, miért is fojtogatta nejét egy londoni étteremben, de a hetvenéves férfit végül nem tartóztatták le, csak figyelmeztetést kapott. Saatchi a kihallgatás után visszatért otthonába, ahonnan Nigella Lawson már vasárnap kiköltözött a gyerekekkel együtt. Saatchi ezek után úgy nyilatkozott a London Evening Standard-nek, hogy nem akarja, hogy mindenki ezzel foglalkozzon még hónapokig, főleg azok után, hogy ő maga ment el a rendőrségre.