A színész már két interjúban is említette viccesen a herezacskó kisimítását, mint kozmetikai beavatkozást, de a jelek szerint vannak, akik ezt tényleg igénylik. Egy kaliforniai kozmetikus szerint ugrásszerűen nő a kereslet az USA-ban a herezacskó ránctalanítására és polírozására.

Az egész egy ártatlan poénként indult, de nagyobbat robbant, mint George Clooney tervezte: a színész a minap azzal viccelődött, hogy az arca helyett a heréit ránctalanítja, mire Hollywoodban ki is tört a zacskóvasalási láz – írja a Daily Mail. A magát Nurse Jamie-nek (Jamie nővérnek) nevező kozmetikus elmondta a lapnak, hogy Santa Monica-i praxisában mostmár heresimítást is vállal.

Az 575 dolláros (130 ezer forintos) beavatkozás során lézerrel szőrtelenítik a golyót, majd kiradírozzák a ráncokat, végül kijavítják a zacskó színtelenségét. Jamie nővér szerint a filmes díjátadók idején különösen sokan akarnak maguknak "rendezett kertet" odalent. Szerinte minden ilyen új hóbortot őrültségnek néznek egy ideig az emberek, aztán az esztétikus külső részévé válik idővel ez is.

Nemrég még Jamie nővér sem tudott erről az őrületről, csak miután elkezdték többen ezzel bombázni, akkor nézett utána a herezacskó helyzetének. Elmondta, nevet adni volt a legnehezebb, az egyik vicces ötletet azért mégsem alkalmazhatta (A koronaékszerek lézeres polírozása). Aztán az ötlet bevált, a vendégek elégedettek, a golyóik négy hétig újként csillognak. Ennek a beavatkozásnak köszönhetően a férfipáciensei aránya 15-ről 40 százalékra nőtt. A vendégek között ismert színészek ugyanúgy vannak, mint bankárok vagy vezérigazgatók.

A Clooney-szálat Jamie nővér nem akarta kommentálni. Clooney ugyanis az olasz Max magazinnak nyilatkozta januárban, hogy "sose javítottam a szememen, de több pénzt költöttem a heréim bőrének feszesítésére. Nem szeretem a ráncokat.

Van ez az új technika, sok ember csinálja ezt Hollywoodban. Úgy hívják, 'golyóvasalás'" – humorizált a színész. Egy 2008-as Esquire-interjúban is megemlítette már a beavatkozást, amire még a sebészek is elismerően bólintanak: egy feszes herezacskó igazán növeli a férfi önbizalmát.