James Gandolfini temetése nagyon nagyszabású és mégis megható volt, 1800-an kísérték a leghíresebb sorozatszínészt végső útjára. Egy dolog zavarta csak meg a temetést, hogy Alec Baldwin felesége állítólag internetezett a szertartás alatt, amiből persze aztán jó nagy botrány lett.

Nagyjából 1800 ember vett részt James Gandolfini temetésén New Jerseyben, ahol sokáig élt. Az elképesztően népszerű, mégis nagyon visszahúzódó, szerény színész temetése a beszámolók szerint egyszerre volt nagyszabású és megható.

Gandolfini élete teljesen botrányoktól mentes volt, a temetése viszont kivételt képez ez alól. A botrány abból indult ki, hogy a temetésen részt vett Alec Baldwin a terhes feleségével, Hilaria Baldwinnal, aki állítólag a szertartás alatt Twitterre posztolt néhány üzenetet.

A dolgot kiszúrta a Daily Mail, és meg is írta, hogy reggel nyolc és délután három között több üzenetet is írt Hilaria Baldwin a Twitterére, néhánya közülük abban az időszakban, amikor a temetési szertartás zajlott.

Ráadásul Hilaria Baldwin egyik délutáni üzenete arról szól, hogy nem hisz abban, hogy az embereknek telefont kéne vinniük a temetésekre, nem is tenne ilyet. Később pedig magyarázkodott egy kicsit, hogy hogy lehet az, hogy abban az időpontban jelentek meg üzenetei, amikor elvileg a temetésen volt. A probléma csak az, hogy valóban volt olyan üzenet, ami úgynevezett retweet volt az oldalán, de volt néhány olyan is, amik nem újraközölt üzenetek voltak, hanem a kérdéses időszakban posztolta őket.

“Néhány infó: Ha valaki posztol egy üzenetet, és azt te később továbbposztolod, akkor azt az időpontot jelöli meg a posztnál, amikor az eredeti üzenetet posztolták” - magyarázkodott kicsit bénán Hilaria Baldwin a temetés után. Egy névtelen forrás szerint egyébként Alec Baldwin felesége nem is vett részt végig a temetésen, korábban elment, mert rosszul érezte magát.

Az üzeneteit nem törölte, így még mindig látható, hogy recept- és ajándékötleteket kért üzeneteiben, amik elvileg a temetés alatt íródtak.

A dolog annyiban is maradhatott volna, ha Alec Baldwin nem akad ki a Daily Mailre, és nem kezdi el szapulni az újságot egy csomó üzenetben. “A feleségemmel egy barátunk temetésén voltunk, és valami beteg brit ilyen kibaszott szennyet ír belőle” – ilyen és ehhez hasonló üzenetekkel kezdte el Alec Baldwin bombázni a saját Twitterét.

Majd hat üzenet után feladta. “A feleségem semmilyen módon nem használta a telefonját a  barátunk temetésén. Bassza meg ez a szar Twitter! Sok sikert mindenkinek, aki tudja az igazságot” – írta, majd törölte magát a Twitterről.

A Huffington Post viszont viszont készített egy fotót Baldwin kirohanásáról, így az utókor is láthatja, mennyire kiborult.