Claudia Schiffer lehet az új Heidi Klum

2013.06.29. 17:16 Módosítva: 2013.06.29. 17:18
A kilencvenes évek egykori szupermodellje majd' két év hallgatás után újra előkerült, és ő lett egy német televíziós műsor háziasszonya. A Fashion Star címen futó műsor konkurenciája lehet majd a német Topmodell leszek-nek, aminek pedig Heidi Klum a háziasszonya. Hol volt eddig Schiffer, és miért nem foglalkoztak vele többet?

A 2000-es évek végén a nagy divatházak és divattervezők újra felfedezték maguknak a kilencvenes évek szupermodelleit, többek között Naomi Campbellt, Linda Evangelistát, Christy Turlingtont és Claudia Schiffert, illetve Kate Mosst. Többségük még a mai napig is agyonfoglalkoztatott modell, és rendszeresen látni őket magazinok címlapján vagy reklámkampányokban. Claudia Schiffer Campbellel vagy Moss-szal ellentétben valahogy eltűnt az elmúlt két évben – még fotókat sem lehet találni róla a nagyobb képügynökségeknél.

Idén tavasszal viszont úgy néz ki, hogy sikerül visszatérnie, ugyanis a német Pro Sieben csatornán háziasszonyi szerepet kapott egy új show-ban, a Fashion Star-ban. A divattervező tehetségeket kutató műsor a Heidi Klum vezetésével futó német Topmodell leszek konkurenciája lehet majd. Illetve feltűnt a Guess 30. születésnapi partiján is, ami nem véletlen, hisz a 90-es évek elején ő volt az egyik arca a Guess Jeans-nek, a márka alapítója, Paul Marciano szerint pedig a Guess későbbi sikereit leginkább Schiffernek köszönheti.

A Wikipedia szerint Schiffer elsősorban színésznő, és nem modell, ami azért is érdekes, mert színészi "karrierje" bőven azután kezdte, hogy már befutott modellként, 2003 óta pedig egy filmben sem szerepelt. Akkor is csak egy apróbb szerepe volt az Igazából szerelem című filmben, amiben Claudia Schiffer egy olyan nőt játszott, aki hasonlít Claudia Schifferre. Ezen kívül olyan óriási filmsikerei voltak a modellnek, mint a Richie Rich - Rosszcsont beforr, vagy a Zoolander, a trendkívül, illetve egy Westlife videóklipben is megmutathatta magát.

A 181 centis Claudia Schiffer egyébként már 42 éves, és bár jól tartja magát, de a kor azért meglátszik rajta. Viszont ha képes még legalább négy évig a modellszakmában dolgozni, akkor 2017-ben megünnepelhetné, hogy már harminc éve a pályán van. Schiffert ugyanis 1987-ben, egy diszkóban fedezte fel a Metropolitan divatügynökség vezetője. Legismertebb pasija a kilencvenes évek elején David Copperfield volt, 2002 óta viszont Matthew Vaughn filmproducer felesége és három gyereke van. Most pedig kattintson galériánkra, és nézegessen képeket Claudia Schifferről, aki valamiért mintha mellőzöttebb lenne, mint egykori szupermodell társai.