Először a Story-magazin gáláján botlottunk bele Szoboszlai Dórába, aki akkor még hoszteszként dolgozott az eseményen, és már akkor nyilvánvaló volt, hogy egyértelműen Kate Upton magyar megfelelője. A Lipton legutóbbi reklámjában is felbukkanó szőke modell mindössze 18 éves, heves vérmérsékletű, és nagyon szexi. Szoboszlai amúgy gyűlöli az előítéleteket, a modellkedésen felül megfordulna a Playboyban és valamely egyetemen.

Könnyen találkozhattak már a pattogós mellű Kate Upton magyar megfelelőjével, Szoboszlai Dórával: ő az a szőke lány, aki Pamela Andersonként rohan végig a parton a Lipton új reklámjában, aminek egy verziójában Magdi anyus is feltűnik. A 18 éves lány az egyik barátnője Facebook-hozzászólása miatt került be a reklámfilmbe, ami talán az országos ismertséget is meghozhatja majd neki. A kritérium egyszerű volt: "szőke, széparcú, nagymellű lányt keresnek" a reklámhoz. Annak egyébként örül, hogy Kate Uptonhoz hasonlítjuk, ő is kedveli a harsány stílusa és nagy melle miatt megosztó modellt.

"Szerintem egy nagyon szép nő, és nagyon örülök, hogy hozzá hasonlítanak" – mondta. Azzal indokolta örömét, hogy Upton nőies alkat, van melle. "Ha én férfi lennék, nekem is jobban tetszene egy cicis-popsis nő, mint egy deszka" – mondta.

Egyébként hiába lennének meg valószínűleg hozzá az adottságai, nem kifejezetten szeretne modellkedésből élni, jelenleg az érettségi a legfontosabb, valamint majd a továbbtanulás.

Hogy hol és mit szeretne tanulni a későbbiekben, azt még nem tudja. Szóba került a kereskedelem és marketing, a jog és a rendezvényszervezés is. Persze, szeretne modellkedni is, de mint mondta, "nyilván nem lehet ebből a végsőkig meglenni". Hoszteszkedése során sok IT-s eseményen volt ott, na meg a számunkra is oly emlékezetes Story-gálán. Azóta már a Playboy-fotózás is megfordult a fejében: "Ezen gondolkoztam már, főleg, hogy tavaly voltam egy válogatáson, bár akkor még nem múltam 18, nem válogattak ezért be" – mesélte.

Testvérek és szexepil heg

Szoboszlai Dóra nagy családból érkezik van egy 16 éves húga, és még három másik testvére. Hobbi szinten szeret a barátaival lenni, edzeni, szórakozni. Van egy heg az arcán, de ez nem zavarja, inkább szexepilként tekint rá. A sebesülést kiskorában szerezte. "Hároméves koromban megharapott egy keverék kutya vidéken. Álltam mellette, és egyszer csak odakapott minden előzmény nélkül" – mondta.

Ez az élmény viszont nem változtatott a kutyákhoz fűződő viszonyán, kifejezetten szereti az állatokat, egyszer még kisebb verekedésbe is keveredett emiatt.

Az egyik évfolyamtársa posztolt egy cikket, ami az ukrán foci-Eb előtti kóborkutya-mészárlásról szólt, sőt egyetértett vele. Szoboszlai Dóra persze cinikusan gratulált, amiből perpatvar, beszólogatás indult ki, beszálltak a barátnők is. Egy héttel később a suliban nekiment az illetőnek, de csak kicsit – mesélte az egyéves sztorit. "Amúgy nem szoktam oktalanul belekötni az emberekbe, meg beszólogatni, attól nem leszek se szebb, se jobb. Nem azzal foglalkozok, hogy más hogy néz ki, hanem hogy én hogy nézek ki". Ez nem jelenti azt, hogy elégedetlen lenne magával, szerinte fura is, hogy sok szép lány van, aki csúnyának tartja magát.

Mindenki deszka akar lenni

A modellek szerinte általában rossz példát mutatnak, ezt egy történettel is alátámasztotta. "Edzeni voltam, és az öltözőben 9-10 éves kislányok arról beszéltek, hogy 'úristen, te már megettél ma három csokit?' 'Hát most nem fogyókúrázok, csak diétázok, mert csak egészséges ételeket eszem', és így mutatta magán, hogy 'ilyen derekat szeretnék'. Kilencévesen engem nem érdekelt, hány csokit eszek, ezen én lesokkolódtam".

Magáról többször is elmondta, utál elhamarkodott véleményt alkotni másokról. Vannak irigyei is, amit nem is ért sokszor, mert valóságalap nélküli dolgokat mondanak róla. Előfordult, hogy beszélgetett valakivel, aztán az illető megszólalt: "jaj, te amúgy tök kedves lány vagy", meg "nem is olyan vagy, mint amilyennek gondoltalak". Az alakjára amúgy odafigyel, este nem eszik sok csokit, mellette edz. Az utcán sok beszólást, dudálást és füttyögést arathat le, de már nem is figyel erre oda.

Pasiideál

Szoboszlai Dóra hódolói köre elég változó, ahogy ő fogalmazott, nagy intervallumú. Volt olyan barája, aki az osztálytársa volt, illetve olyan is, aki egy évvel volt idősebb nála. Többnyire ez a csekély korkülönbség jellemezte a kapcsolatait. Nem vonzza a nagy különbség, bár van olyan barátnője, aki az 5-10 évvel idősebb hapsikat szereti. Azért szereti a vele egykorúakat, mert jó velük átélni az új kalandokat. "Sok férfi nagyon elvan azzal, hogy milyen tapasztaltak, és attól én rosszul vagyok" – jegyezte meg. Azzal azért tisztában van, hogy egy harmincas férfi tapasztaltabb, céltudatosabb, mint egy húszéves, de ettől még nincs szüksége erre, főleg, hogy ő is fiatal még, és sokszor nem tudja, mit szerezne.

Ideálja amúgy nincs. "Ha valakiben megfog valami, akkor nem feltétlen kell, hogy szőke-kékszemű legyen" – magyarázta. Aztán kiemelte a fontos feltételt, vagyis, hogy az illető érdekes legyen, unalmas pasijval ugyanis két napig sem bírná. Magánéleti kérdésekbe nem akart belemenni, de azt legalább megtudtuk, hogy szingli. Ezt még elmondta, aztán elindult babysittelni.