A színésznő 1994-ben tűnt fel a Crush című filmben, de sosem erről lesz igazán híres. Mindannyiunk első maradandó élménysorozata róla az a három Aerosmith-klip, amelyekben szerepelt. Hát ébresztő, 2013-ban Alicia Silverstone vegán anyatejgyűjtést szervez, és igazi MILF.

Húsz éve, 1993 júliusában jelent meg az Aerosmith Cryin' című klipje, amelyben a főszerepet egy akkor még tök ismeretlen szőke lány, Alicia Silverstone kapta (majd az Amazing és a Crazy fontosabb szerepeit is). Megjelenéséről és jelentőségéről szerkesztőségünkön belül is megoszlanak a vélemények: van, aki szerint mindig is egy cipóarcú parasztlány volt, más szerint senki sem tud úgy ajkat biggyeszteni, mint ő, és például Batgirlként is vonzó volt.

Jó csaj volt?

Silverstone azóta is játszott jobb-rosszabb filmekben (nehéz elhinni, de évi minimum egy szerepe azóta is van, amikor épp nem szül), csak nem kap akkora hírverést, valamiért sosem lett belőle hivatalosan jócsaj. Ön szerint megérdemelte volna? Alábbi galériánk segíthet a döntésben, ha egyébként nem lenne egyértelmű.

Szóval Silverstone az utóbbi években nem annyira a szerepléseivel, hanem a vegán életmód propagálásával kerül be a hírekbe. Blogjában éppen vegán, gluténmentes, és egyéb diétát folytató nők közt szervez anyatejbörzét, ami mondjuk elég bizarrul hangzik, de biztos van létjogosultsága. Levelezett Putyinnal is: arra kérte, tegye lehetővé, hogy a Pussy Riot bebörtönzött tagjai vegán kaját ehessenek a börtönben. (Ezek után valószínűleg az sem éri önöket hidegzuhanyként, hogy állat-és környezetvédő, a PETA egyik kedvenc reklámarca. És reklámteste. Nézzék meg, nem véletlenül.

Most jó csaj?

A legmeglepőbb húzására azért tavaly márciusig kellett várni, amikor a vegán életmódblogja részeként feltöltött egy videót a Youtube-ra arról, hogyan rágja elő a kaját 11 hónapos gyerekének, majd teszi át a szájába az összemammogott falatokat. Szerinte ez tök normális, mi nem mondanánk annak, az viszont tény, hogy ha kicsit furcsa is ez a végletekig lelkes és tevékeny vegán életformája is, veszettül jót tesz a kinézetének, ami csak nyomokban változik évtizedek óta. Szóval lehet, hogy őrült MILF, de MILF, és ez a lényeg.