Roppant kínos fellépésbe futott bele Jennifer Lopez néhány hete, amikor a türkmén diktátor születésnapján elénekelt három számot, és a Boldog születésnapot egymillió dollárért. Nem Lopez azonban az első, aki rosszkor koncertezik rossz helyen, sőt magának Lopeznek se ez az első kellemetlen pillanata, mert legalábbis kétes alakoktól pénzt fogad el. A Slate összegyűjtötte az elmúlt évek legbénábbjait vagy legcinikusabbjait, akik oligarchák vagy diktátorok bulijain villogtak.

A lap elsőként említette Christina Aguilerát, aki Európa egyik legfiatalabb milliárdosának tartott, orosz Andrej Melnicsenko esküvőjén énekelgetett még 2005-ben. Melnicsenko egyébként az egykori Miss Jugoszláviát vette feleségül. A Londonban élő orosz férfi később se fukarkodott, nem sokkal később éppen Jennifer Lopezt kérte fel, hogy egymillió fontért lépjen fel a születésnapján. Lopez persze lelkesen igent is mondott állítólag. Persze nem Melnicsenko az egyetlen gáláns úriember, sőt az angolszász világban is akadnak hasonló koncertekre vágyó milliárdosok.

Az angol iparmágnás, Sir Philip Green például Rod Stewartot és Tom Jonest hívta meg koncertezni 250 embernek Ciprusra, ahol egyébként egy három napos bulival ünnepelték az ötvenedik születésnapját. Paul McCartney pedig Robin Williams (egykori) humoristával és színésszel lépett fel David Bonderman hetvenedik születésnapján. A befektetőnek muszáj volt valamit kitalálnia, ami felül tudja múlni a hatvanadik születésnapját, amin a Rolling Stones zenélt. Celin Dion pedig állítólag a Wal-Mart ötvenedik születésnapját ünnepelte titokban egy privát buliban.

Az egyik legnagyobb fejtörés Moammer Kadhafi bukása okozhatta a celebeknek. Emlékezetes volt, hogy miután a líbiai diktátort megbuktatták, egy csomóan felajánlották a tőle kapott egy-egy millió dollárokat. Kadhafinál  megfordult ugyanis Mariah Carey, Nelly Furtado, 50 Cent és Beyoncé is. "Naív voltam, és nem tudtam, hogy kinek éneklek. Szörnyen sajnálom, hogy részt vettem ebben a borzalomban. Ez egy lecke a művészeknek, amiből tanulhatnak. Sokkal elővigyázatosabbnak kell lennünk,  és figyelnünk kell arra, hogy kik választják őket" - nyilatkozta bölcsen Carey.

Hogy ne távolodjunk el nagyon Lopeztől, volt neki egy harmadik dobása is, tavaly ugyanis Moszkvába kellett volna állítólag utaznia, hogy egy orosz oligarcha születésnapján énekeljen, de a férfit letartóztatták. a pénzt viszont ennek ellenére is megkapta. Az eddig felsorolt énekesek mellett sikerült a pletykák közé keverednie, hogy Justin Timberlake-nek is volt egy köre az Egyesült Arab Emírségekbe, és még Hilary Swank, színésznő is  félmillióért csellengett a csecsen elnök, Ramzan Kadirov buliján. Ezután mondjuk kirúgta a menedzserét, és a teljes pr-csapatát.