Vilmos herceg, felesége, Katalin hercegné és elsőszülöttjük, az egyelőre nem nevesített herceg elhagyta a kórházat és hazatért, a Kensington Palotába. Az ügy minden résztvevője jól van, Vilmos már cserélt pelenkát, Katalin pedig szép.

Vilmos herceg, felesége, Katalin hercegné és elsőszülöttjük, az egyelőre nem nevesített herceg elhagyta a kórházat és hazatért, a Kensington Palotába. Az ügy minden résztvevője jól van, Vilmos már cserélt pelenkát, Katalin pedig szép.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Clarence House, vagyis Vilmos herceg házának hivatalos Twittere egész nap nagyon csöndben volt, most viszont több üzenete is posztoltak. Az egyik a szokásos, a baba és a mama is jól vannak. Egy másik üzenetben pedig azt írták, a terveknek megfelelően Vilmos herceg ott volt a szülőszobában.

  • A Time közölt egy 10-es listát olyan dolgokról, amiket valószínűleg kevesen tudnak a szülésről és a leendő trónörökösről. A dolgok nagy része nem újdonság azok számára, akik valamennyire érdeklődnek a királyi család iránt. Az viszont tényleg érdekes, hogy a becslések szerint kb. 250 millió fonttal (kb. 85 milliárd forint) dobja meg a brit büdzsét az újszülött érkezése. Azt nem részletezik, hogy pontosan hogyan, de valószínűleg olyan dolgokra kell gondolni, mint különféle eladott szuvenírek, a trónörökös miatt az országba érkező turisták, illetve bármi olyan extrakiadás, ami a trónörököshöz köthető.

  • A Telegraph nem akar lemaradni arról, hogy történik-e bármi is a Lindo Wing főbejáratánál a St Mary's kórházban, ezért élőben közvetítik az eseményeket. Elég rossz előjel, hogy Katalinék nem is a főbejáraton mentek be, úgyhogy kicsi rá az esély, hogy ott jönnek majd ki. Mindenesetre a közvetítés nagyon szórakoztató. Három rendőrt és egy ajtót látni. Az egyik rendőr néha körbenéz, és ennyi történik, semmi más.

  • Katalin hercegnő helyi idő szerint hétfőn reggel hat körül a St Mary's kórház Lindo Wingjének oldalsó bejáratán bement a szülészetre. A világsajtó a főbejáratnál várt, és azóta is ott van. Egy néha oldalra forduló rendőrön kívül semmi sem történik.

  • Elég népszerű az az oldal, ahol meg tudja nézni az ember, mi volt a listavezető szám a születésnapján. Amikor Vilmos és Katalin gyereke elég idős lesz ahhoz, hogy fogékony legyen az ilyesmire, azt fogja találni, hogy a 2013-as nyár talán legnagyobb slágere volt a listavezető akkor, amikor született. A brit toplisták élén jelenleg Avicii - Wake Me Up című slágere tanyázik. Az amerikai Billboardot a történelem legcsöcsösebb klipjét produkáló Blurred Lines vezeti. Ha esetleg feltúrná a MAHASZ listáit, akkor annak örülhet majd, hogy Ákos - Veled utazom című szerezménye volt az első, amikor született.

  • Kaya Mar politikai aktivista és festő, aki általában botránykeltő képeket fest, nem hagyta ki a trónörökös születését sem. Készített egy festményt, amin a szentként ábrázolt Katalin hercegnő szoptatja a koronás újszülöttjét. Kaya Mar politikai hitvallásáról keveset tudni, de mivel a képe botránykeltő, ezért úgy gondoljuk, biztos nem szereti túlságosan a királyi családot.

  • Károly herceg nincs Londonban, mert Yorkban van egy vasúti múzeumban, ahova yorkshire-i látogatása apropóján érkezett egy gőzmozdonnyal. Amikor leszállt, megkérdezték, hogy tud-e valami fejleményt a szülésről. "Abszolút semmit sem tudok, várunk" – mondta röviden és tömören. A világ egyik legrövidebb hírvideóját ide kattintva érheti el.

  • Melyiket inná?

    A britek nagyon szeretnek piálni, de talán még ennél is jobban szeretnek valamilyen apropóból piálni, nyáron például, ha nincs más, akkor nagyon szeretnek azért spéci, nyári koktélokat inni, mert nyár van. Most, hogy jön a trónörökös például trónörökös koktélokat lehet inni több helyen is. Két hivatalosnak is tűnő receptet is találtunk. Az egyiket, a Kid Royal fantázianevű a Covent Garden, Vilmos hercegék átmeneti szállása környékén lehet kapni. Van belőle kék és rózsaszín.  A kék blue curaçao, tejszín, narancslé és cukor felhasználásával készül, míg a rózsaszínben Chambord (egy francia málnalikőr), vodka, tejszín, narancslé és egy kevés cukor van. A másik koktél neve The HRH (őfelsége), ebből csak egyféle verzió van. Ginből, cukorszirupból, citromléből és egy kis pezsgőből áll.
  • A kismamaságot nagyon szórakoztatóan megélő énekesnő, Lily Allen, aki Twitteren rendszeresen szapulja a brit egészségügyet, most Katalin hercegnőért aggódik. Például azon, hogy nagyon reméli, hogy nem kényszerítik császárra, hanem hagyják, hogy természetes módon szüljön.

  • Kate Middleton természetesen ott van a Twitter uralkodó témái között, a Trendsmap szerint ez most globálisan a legmeghatározóbb téma, ebben a témában születik a legtöbb poszt. A briteknél szinte csak és kizárólag ez a téma uralja a Twittert. A franciáknál a nagy melegról beszélgetnek még sokan, a spanyoloknál a nyaralásról és a külföldiekről van szó, Magyarországon pedig Fluor Tomiról. Egy téma van csak, ami megszorongatta Kate Middleton vajúdását, méghozzá egy török akció, amiben minél több török twitterező kíván boldog születésnapot a ma 21 éves Selena Gomeznek.

  • A St Mary's Hospital Lindo Wingje, ahol Katalin hamarosan megszüli a brit trónörököst ideális hely arra, hogy turistalátványosság legyen. A Paddington metrómegállóhoz közel, a Hyde parktól alig pár perc sétára található kórházat már a múlt héten felfedezték maguknak az arrajáró turisták. Többen is pózoltak fotózkodtak a kórházzal. Ha már a múlt héten egy óra alatt kb. 8-10 ember fényképeztette le magát az épülettel, elképzelni sem tudjuk, mennyien akarnak majd közös fotót a híres kórházzal azután, hogy Katalin megszüli a gyereket. A szülészetet egyébként már a múlt héten is rendőrök őrizték.

Vissza az összes bejegyzéshez