Vilmos herceg, felesége, Katalin hercegné és elsőszülöttjük, az egyelőre nem nevesített herceg elhagyta a kórházat és hazatért, a Kensington Palotába. Az ügy minden résztvevője jól van, Vilmos már cserélt pelenkát, Katalin pedig szép.

Vilmos herceg, felesége, Katalin hercegné és elsőszülöttjük, az egyelőre nem nevesített herceg elhagyta a kórházat és hazatért, a Kensington Palotába. Az ügy minden résztvevője jól van, Vilmos már cserélt pelenkát, Katalin pedig szép.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • "Ez furcsa, nem? Mindenki tudja, hogy vajúdsz. Ez olyan kényelmetlen lehet" – sajnálta Katalint Helen Mirren, a Királynő megformálásáért Oscar-díjat is kapott színésznő a Telegraph-on. Hozzátette, reméli lány lesz a gyerek, mert "szükségünk van több királynőre az életünkben". Szerinte az lenne a legjobb amúgy, ha Dianának neveznék el a kislányt. "A második neve kétségkívül Erzsébet (Elizabeth) lesz" – mondta, hozzátéve, hogy a Caroline, a Charlotte és a Victoria se lenne rossz, de végül is tök mindegy, csak ősi angolszász név legyen.

 • Érdekes, hogy a világ szinte összes tevékenységéről lehet találni zenei listát valamelyik fontosabb honlapon, kivéve a szülést. Szülős dalokról szóló fórumok léteznek, ahol általában friss anyák tanácsolnak egymásnak Enyát, de a legkorrektebb lista a is a Baby Weben van, ahol Diana Ross I'm Coming Outja lett az első. A maradékot le sem írnánk, mert például Il Divo is szerepel rajta.

 • ha lány lesz, valószínűleg az Alexandra, a Victoria, a Charlotte és (Vilmos herceg anyja iránti tiszteletből) a Diana közül kerül ki, míg ha fiú lesz, akkor tippjük szerint a George vagy a James nevet kapja majd.

 • Ha ön is baromira unja már Katalin vajúdását, akkor jeleznénk, hogy ez a reggel óta tartó buli messze van a rekordtól: bár meglepő módon a Guinness Rekordok Könyve nem tartja számon a történelem leghosszabb vajúdását, az internetes sztorik többször is szóltak már 3-4 napos vajúdásról. Hogy azért legyen valami hivatalos rekord is: a legtöbb foggal eddig Sean Keaney született 1990-ben. A szintén angol úriembernek 12 foga volt születésekor, amiket 18 hónapos korában le is cserélt egy új szettre.

 • ha megszületett a gyerek, legalábbis Dickie Arbiter, a királynő egykori titkára szerint, aki a Daily Mailnek pletykált. Vilmos herceg telefonon fogja vele tudatni a hírt, addig valószínűleg senki sem nyikkanhat.

  Egyébként szerinte ilyen helyzet még sosem volt, mármint hogy az uralkodó egészséges és vígan uralkodik, miközben már három örököse is van. Azt is közölte, hogy bár Vilmos ott lesz a gyermekágy körül, a királyi család többi tagja várhatóan nem.

 • A BBC tudósítója, Peter Hunt a Twitterén számolt be arról, hogy nemrég egy helikopter szállt le a Buckingham palotánál, de hogy ki ült rajta, azt nem tudni. Izgalom!

 • A Time közölt egy 10-es listát olyan dolgokról, amiket valószínűleg kevesen tudnak a szülésről és a leendő trónörökösről. A dolgok nagy része nem újdonság azok számára, akik valamennyire érdeklődnek a királyi család iránt. Az viszont tényleg érdekes, hogy a becslések szerint kb. 250 millió fonttal (kb. 85 milliárd forint) dobja meg a brit büdzsét az újszülött érkezése. Azt nem részletezik, hogy pontosan hogyan, de valószínűleg olyan dolgokra kell gondolni, mint különféle eladott szuvenírek, a trónörökös miatt az országba érkező turisták, illetve bármi olyan extrakiadás, ami a trónörököshöz köthető.

 • aki életében először szül, és egy komplett bolygó népességét foglalkoztatja a méhszája helyzete.

  Fontos viszont tisztázni, hogy két dolog hivatalosan még nincs a Földön:

  1. világbéke,

  2. Vilmos és Katalin elsőszülöttje.

 • Legalábbis egyik magyar celeb Facebook oldalán sem láttunk aggódó vagy drukkoló posztokat azzal kapcsolatban, hogy mennyire várják már, hogy a kora reggel óta vajúdó Katalin hercegné végre életet adjon első gyerekének.

 • A 15. században szigorú szabályok kötötték a királyi család terhesnőit, VII. Henrik édesanyjának, Margaret Beaufortnak ugyanis pontos elképzelései voltak arról, hogyan kell készülni a szülésre. A szabályokról, amiket legalább a várandósság utolsó hónapjában be kellett tartania királynőknek és hercegnéknek, a Hampton Court Palotában látható Secrets of the Royal Bedchamber (A királyi hálószoba titkai) kiállítás egyik vezető kurátora beszélt a Telegraphnak.

  "Csak nők szolgálhatták ki őket, és elzárták tőlük a természetes fényt, vagyis behúzták az összes zsalut és a kulcslyukokat is bedugaszolták. Égnie kellett a tűznek a kandallóban, még a nyár közepén is. A szabályokat évszázadokon át követték, mert úgy hitték, ez nemcsak azt garantálja, hogy egészéges gyermekük születik, de azt is, hogy fiuk lesz. Akkortájt az emberek meg voltak arról győződve, hogy a gyermek neme csak a születés pillanatában dől el, és így próbálták szabályozni a gyermek nemét a terhesség során" – mondta a lapnak Tracy Borman.

 • nem csak bizonyos épületeket, hanem szökőkutakat is, pontosabban a londoni Trafalgar téren található szökőkutat. A Guardian információi szerint a téren lévő szökőkutat a születendő gyerek nemétől függően rószaszín, vagy kék fényekkel világítják majd meg, és miután világra jött a trónörökös, még egy teljes hétig rózsaszín, vagy kék színekben pomázik majd.

 • A Twitteren a Clarence House csatornája alá tartozik Károly herceg és népes családja, így Vilmosék is, innen várhatnánk egy-két lepottyanó hírt, de 9 órája semmi, egy árva szó sem jött ki.

 • A Telegraph nem akar lemaradni arról, hogy történik-e bármi is a Lindo Wing főbejáratánál a St Mary's kórházban, ezért élőben közvetítik az eseményeket. Elég rossz előjel, hogy Katalinék nem is a főbejáraton mentek be, úgyhogy kicsi rá az esély, hogy ott jönnek majd ki. Mindenesetre a közvetítés nagyon szórakoztató. Három rendőrt és egy ajtót látni. Az egyik rendőr néha körbenéz, és ennyi történik, semmi más.

 • csak kicsúszott a lába alól a talaj. A fantasztikus tudósító lemondóan tudatta a BBC közönségével, illetve a szintén egészen elkeseredett Simon McCoyjal, hogy nincs itt semmi látnivaló.

  Simon McCoy: És már kapcsoljuk is királyügyi tudósítónkat, Peter Huntot. Peter, mi újság?

  Peter Hunt: Semmi.

 • Katalin hercegnő helyi idő szerint hétfőn reggel hat körül a St Mary's kórház Lindo Wingjének oldalsó bejáratán bement a szülészetre. A világsajtó a főbejáratnál várt, és azóta is ott van. Egy néha oldalra forduló rendőrön kívül semmi sem történik.

 • A St. Mary's (Szűz Mária) kórházat, vagyis a szülés helyszínét működtető Imperial College Healthcare egészségbiztosítási alapítvány szóvivője is közölt némi információt Katalin hercegné körülményeiről. A Guardiannek azt mondta, hogy Vilmos herceg nejét szakértőkből álló orvoscsoport és bábák gondozzák a kórházi tartózkodása során, a szülést pedig a lap szerint II. Erzsébet egykori nőgyógyásza (1990-2008), a 69 éves Marcus Setchell irányítja az 50 éves Alan Farthing (a királynő nőgyógyásza 2008 óta) segítségével.

 • Az egész világ nehezen viseli a Nagy Bejelentés hiányát. Aucklandben a Sky Towerről már korábban írták, hogy valószínűleg a születendő nemének megfelelő színű fény vetül majd rá, ha eljön A Pillanat, de végül ezt nem várták meg. Másodpercenként vált a torony rózsaszínről kékre, és vissza.

 • Mi ezt olvassuk, ahogy várjuk a rojál csecsemő felsírását. Az IsTheRoyalBaby.com rendkívül praktikus oldal, az oroszlánkirályos háttér előtt végig egy No szerepel (aztán persze Yes fog), miközben lapozgathatjuk a világsajtó termését alul. (Amúgy az oldal a Daily Beast szülötte.)

 • Miközben az újságírók lendületesen kommentálják Vilmos herceg és Katalin hercegné szülését, addig az ismertemberek csöndben izgulnak, pontosabban csöndben izgultak – eddig. A brit miniszterelnök, David Cameron nemrég reagált a beindult szülésre: "A legjobbakat kívánom nekik, ez egy nagyon izgalmas esemény, velük izgul az egész ország. Mindenki a legjobbakat kívánja nekik" – idézte Cameron BBC-s nyilatkozatát a Reuters.

 • - kérdezhették egymástól a Guardian munkatársai. Jobb ötlet híján helikopterről videózták a szülés hírére összesereglett tömegeket. Így sikerült.

 • a Twitteren. Nem, tényleg, még mindig nem született meg a gyerek.

 • Nem mellékes, hogy a születendő gyermek leendő alattvalói, az új-zélandiak 6,5-es földrengést éltek át (Richter-skála) vasárnap. Szerencsére csak sérültek vannak, de az utórengések miatt továbbra sem biztonságos a főváros, Wellington belvárosa. Reméljük a gyermek születésekor felragyog az ég és legnyugszik a föld.

 • Elég népszerű az az oldal, ahol meg tudja nézni az ember, mi volt a listavezető szám a születésnapján. Amikor Vilmos és Katalin gyereke elég idős lesz ahhoz, hogy fogékony legyen az ilyesmire, azt fogja találni, hogy a 2013-as nyár talán legnagyobb slágere volt a listavezető akkor, amikor született. A brit toplisták élén jelenleg Avicii - Wake Me Up című slágere tanyázik. Az amerikai Billboardot a történelem legcsöcsösebb klipjét produkáló Blurred Lines vezeti. Ha esetleg feltúrná a MAHASZ listáit, akkor annak örülhet majd, hogy Ákos - Veled utazom című szerezménye volt az első, amikor született.

 • Egy bő óra múlva Londonban nagy vihar lesz, hátha akkor eleget változik a légnyomás. Bár úgy nem hallanák a ceremoniális lődözést az égzengéstől. Viszont ha meg fényes nappal születik a sarj, akkor minek a díszkivilágítás? Nehéz kérdések ezek.

  Hivatalosabban: a Daily Mailnek interjút adó bábaasszony szerint a hercegné, mint minden elsőgyerekes asszony, körülbelül fél napig vajúdik a gyerekkel, ez pedig azt jelenti, hogy a késő délutáni, koraesti órákban jöhet világra.

 • ...megfizethetetlen. A humorista 1946-ban ezen a napon született Budapesten Markstein Györgyként, a híres Alfonzó fiaként. A közönség zömmel a Markos-Nádas duóból ismeri, így reméljük, a Halálos fegyver után egy ilyen humorparádét néz majd meg a királyi sarj (az angol feliratozást vagy utószinkront vállaljuk).

 • Kaya Mar politikai aktivista és festő, aki általában botránykeltő képeket fest, nem hagyta ki a trónörökös születését sem. Készített egy festményt, amin a szentként ábrázolt Katalin hercegnő szoptatja a koronás újszülöttjét. Kaya Mar politikai hitvallásáról keveset tudni, de mivel a képe botránykeltő, ezért úgy gondoljuk, biztos nem szereti túlságosan a királyi családot.

 • Eléggé bizarr szófolyamot adott elő a Pat Wood nevű lelkes meteorológus arról a Guardiannek, miként befolyásolhatta Katalin szülésének megkezdését az időjárás alakulása.

  A lényeg, hogy a méhben lévő magzat állandó nyomás alatt áll. Amennyiben a magasban hirtelen leesik a légnyomás (egy vihar előtt pl.), akkor a szervezet automatikusan ennek kiegyenlítésére törekszik odabent, így a méh reakciójaként elfolyhat a magzatvíz. Persze aztán maga Wood is beismerte, hogy ez nem több tippnél. Még jó, hogy ő nem kezdett el a szuperholddal cicózni.

  London Anglia nagy részéhez hasonlóan masszív hőhullámot élt át az utóbbi héten, ez most enyhülőben van, és valóban volt pár fok lehűlés és zuhé a hétvégén.

 • „Természetesen még jó sok mindent elmondunk majd – híreket nem, mert azt a Buckingham Palota teszi majd. De nem állunk le" – mondta ma délelőtt a BBC tudósítója, Simon McCoy.

  Mondtuk, hogy ez nem lesz egyszerű.

 • A Grazia magazin szerkesztői kitettek egy fotót az instagramra, amelyen állításuk szerint A Bejárat látható. Szerintük itt jutott be Katalin hercegné a kórházba. Hát tényleg nem vettük volna észre mi sem.