Vilmos herceg, felesége, Katalin hercegné és elsőszülöttjük, az egyelőre nem nevesített herceg elhagyta a kórházat és hazatért, a Kensington Palotába. Az ügy minden résztvevője jól van, Vilmos már cserélt pelenkát, Katalin pedig szép.
  • Mint írtuk, a szokásokkal ellentétben a trónörököst a közösségi oldalakon is bejelentették, nemcsak a hagyományos kis táblán a palota udvarában. A brit monarchia viszont annyira modern, hogy van Instagramja is, ahol a teljes meta jegyében posztoltak egy fotót arról a pillanatról, amikor kirakták a hagyományoknak megfelelően a táblácskát.

Vilmos herceg, felesége, Katalin hercegné és elsőszülöttjük, az egyelőre nem nevesített herceg elhagyta a kórházat és hazatért, a Kensington Palotába. Az ügy minden résztvevője jól van, Vilmos már cserélt pelenkát, Katalin pedig szép.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Amin van kék lámpa, az ma kéken világít Londonban. Legalábbis úgy tűnik a Twitteren keringő képek alapján. A London Eye mellett London egy korábbi jelképe, a Tower híd i ünnepi világítást kapott.

  • Bette Midler színésznő is beállt a gratuláló hírességek sorába. "Hála az égnek! És a hercegnőnek! Egy elég nagy fiú! Tutira fájt! Most kezdődik csak a móka, gratulálok a papának és a mamának" – írta Midler Twitteren.

  • Azt még nem tudni, hogy melyik napon és hogy mikor, de elvileg a St Mary's kórház szülészetének lépcsőjén mutatják majd meg a világnak az újszülöttet az ifjú szülők. Így talán jut egy kis öröm a már kb. két hete ott strázsáló fotósoknak és újságíróknak, akikkel jól kitolt a hercegi pár azzal, hogy az oldalsó bejáraton mentek be a szülészetre.

  • Eddig a tengerentúlról nem sok reakciót láttunk a szülésre, de szép lassan kezdenek átérni a hírek. Barack Obama, az USA elnöke hivatalosan is gratulált Vilmoséknak. "KÍvánunk nekik minél több  boldogságot és szép pillanatot, amit a szülői feladataik ellátása során átélnek majd" – írta Obama.

  • Ha már tradíciók: a Daily Mail is összeszedett pár érdekességet a királyi szülésekről. Például azt, hogy sokáig a belügyminiszternek is ott kellett lennie a szülőszobában, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a trónörökös a hercegnőből jön ki, és nem egy imposztor. II. Erzsébet még úgy született, hogy bent volt a szülőszobában a miniszter, hogy megbizonyosodjon a szülés tisztaságáról, azóta viszont eltörölték ezt a hagyományt. A jelenlegi miniszter, Theresa May a szülés előtt azt mondta, nem is tervezik feléleszteni azt.

  • A britek tele vannak tradíciókkal, a szülésnek is megvannak a saját kis hülyeségei. Először ugye egy leginkább középkori várjátékokból szabadult bohócra emlékeztető fickó a kórház szülészetéről kilépve egy pergament felolvasva, bocsánat, üvöltve közölte a néhány méterre megjelentekkel, hogy megszületett a gyerek, azánt kirakták a festőállványt a két sor szöveggel a Buckingham Palota udvarára, holnap pedig összesen 41 lövés leadva tudatják majd azokkal, hogy megszületett a trónörökös, akik esetleg kő alatt élnek.

  • Ha nem is lesz munkaszüneti nap a holnap, az szinte borítékolható, hogy Anglia királypárti fele másnapos lesz. Az érkező hírek alapján minden és mindenki ünnepelni kezdett. Például a London Eye óriáskerék megvilágítását is megváltoztatták a trónörökös érkezése miatt. Most fehér, piros és kék színben pompázik a kerék.

  • Van egy pár egészen fantasztikus reakció a szülésre, például a Charmin vécépapírgyár eléggé megragadta a lényeget. Egy gratulálófotót posztoltak Twitterre, amin van egy brit zászló, egy címer, egy jogar, egy arany bili (értik, trón, haha), meg egy guriga vécépapír. Természetesen a legrosszabb stílusban.

  • "Nem is lehetnénk boldogabbak" – olvasható az ifjú apa szűkszavú nyilatkozata a Telegraphon.

  • Mivel minden közvetlenül érintett a St Mary's kórházban van, a királyi család rajongói jobb híján az extázisukat az állványra kihelyezett kis papíron élik ki. Az érkező képek alapján egyre nagyobb és nagyobb tömeg igyekszik lefotózni azt a darab papírt, amin bejelentették, hogy megszületett a trónörökös.

  • A Telegraph arról is ír, hogy ugyanazon az állványon jelentették be Vilmos fiának a születését, amin 1982-ben az ő születését is bejelentették. Érdekesség még, hogy a fia volt az első trónörökös, akit a közösségi oldalakon is bejelentettek hivatalosan, ő pedig az első, akinek a születéséről emailt küldött a kiályi ház. 1982-ben még viszonylag rövid lehetett a címlista.

  • A Telegraph azt írja egyrészt, hogy egyre nagyobb tömeg gyúlik össze a Buckingham Palota előtt – valószínűleg meg akarják nézni a már sokat emlegetett béna kis táblát –, másrészt, hogy Vilmos herceg a kórházban tölti az éjszakát a felesége mellett, nem várható, hogy ma éjjel bárhol is nyilatkozzon, de még a holnap sem biztos. Ráadásul kapott két hét szabadságot is.

  • "Hivatalos festőállvány (ez a neve a trónörökös születését jelző kis táblának - a ford.). Tényleg ragyogóan idióta ország vagyunk" – írta a twitterfüggő brit humorista, Stephen Fry. Az ausztrál Russell Crowe pedig továbbosztotta az üzenetet. Tényleg elég idétlen a hivatalos kistábla, amiről a monarchia Instagram képet is posztolt.

  • Mondta a szülést levezető orvos a szülés után, Marcus Setchell. Mondhatott volna vajon mást?

  • Mint írtuk, a szokásokkal ellentétben a trónörököst a közösségi oldalakon is bejelentették, nemcsak a hagyományos kis táblán a palota udvarában. A brit monarchia viszont annyira modern, hogy van Instagramja is, ahol a teljes meta jegyében posztoltak egy fotót arról a pillanatról, amikor kirakták a hagyományoknak megfelelően a táblácskát.

  • Állítólag nem tudták a gyerek nemét, amit nyilván kizártnak tartunk, de az is árulkodó jel, hogy a Buckingham Palotára kifüggesztett papíron, amiben bejelentik a szülést a Telegraph szerint mindent nyomtattak, kivéve a születés időpontját. Vagyis az is megvolt előre, hogy fiú lesz, csak az nem, hogy mikor. Közben a gyerek neve még mindig nincs meg. Mármint hivatalosan, nagyon csodálkoznánk, ha mostanában kezdtek volna rajta gondolkozni.

  • A hagyományok szerint úgy kell bejelenteni a brit trónörökösök születését, hogy az uralkodó kiballag a Buckingham Palota erkélyére, és közli az ott összegyűlő néppel, hogy férfi vagy női uralkodóra számíthatnak-e majd néhány évtized múlva. Egészen pontosa kiraknak egy táblát a palotára, ahogy most is tették. Engedve a XXI. század nyomásának Vilmosék gyerekét hivatalosan bejelentették a közösségi oldalakon, így Facebookon és Twitteren is. Ha ön is része akar lenni a történelemnek, nézze meg ezt a posztot és lájkolja!

  • Lily Allen brit énekesnő és kismama, úgyhogy végigkövette a hercegnő vajúdását. A nagy bejelentés után viszont csalódottságának adott hangot. "Sajnálom, hogy fiú lett. A királynők királyok, de a királyok csak kis puncik" – írta Twitterre.

  • Valószínűleg korábban, mint Tvrtko, de csak most látjuk, mit írt Twitterre az angol miniszterelnök. "Boldog vagyok, hogy megszületett a herceg és a hercegnő fia. Az egész ország ünnepelni fog. Csodálatos szülők lesznek" – írta Cameron. Kérdés, hogy az országos ünneplés alatt azt érti-e, amire nagyon sok brit valójában számít, hogy mondjuk kiadják valamelyik napot a héten hivatalos ünnepnapnak, mondjuk a pénteket. Sokkal kellemesebben lehet ünnepelni egy trónörököst, ha hosszúhétvége is jár hozzá a népnek.

  • Legalábbis az ő ilyen posztját találtuk meg csak eddig. "Vége a nagy izgalomnak: megszületett Vilmos herceg és Katalin hercegnő kisfia, aki egykor Britannia királya lehet majd! Isten éltesse a trónörököst!" – írta Facebookra.

  • A Clarence House, vagyis Vilmos herceg házának hivatalos Twittere egész nap nagyon csöndben volt, most viszont több üzenete is posztoltak. Az egyik a szokásos, a baba és a mama is jól vannak. Egy másik üzenetben pedig azt írták, a terveknek megfelelően Vilmos herceg ott volt a szülőszobában.

  • Ő királyi fensége, Cambridge hercegnéje biztonságban világra hozta fiát, 16:24-kor. A baba 3,79 kg. A szülésnél Cambridge hercege is jelen volt.

    A királynőt, Edinburgh hercegét, a walesi herceget, Cornwall hercegnéjét, Harry herceget és mindkét család tagjait tájékoztatták már a hírről, és mindannyian örülnek.

    A hercegné és gyermeke mindketten jól vannak, és az éjszakát a kórházban töltik.

  • Örvend a Brit Birodalom, Katalin hercegné 2013. július 22-én, magyar idő szerint 17:24-kor életet adott egy fiúgyermeknek a londoni Szűz Mária kórház Lindo szárnyában. A baba egészséges, 3,79 kilót nyom, és egyből herceggé vált.

  • Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy egy idén januárban lezavart szavazás alapján a világ épp Katalint és Vilmost látná a legszívesebben kamerák előtt dugni? Ezzel megelőzték például Kim Kardashiant és Kanye Westet is a szavazáson. Érdekes, hogy nekik alig több, mint egy hónapja született egy lányuk.

  • az előző bejelentés a hirtelen változásról talán azt jelenti, hogy bármelyik pillanatban kiadhatják azt a bizonyos hivatalos közleményt, miszerint MEGSZÜLETETT?!

  • Giccs, giccs, giccs van mindenhol az ajándékiparban, ami rábukott a babára. Az interneten mostmár tényleg minden szart meg lehet venni, ami egy kicsit is kapcsolatos a történettel. Van bögre, kötött zoknibáb, gusztustalan romantikus regény, előke, iszonyat csúf festmény és persze cuki cicás e-képeslapok. Képeket itt talál, de csak üres gyomorral kattintson!

  • A Guardian információi szerint egy apró változás történt, ugyanis kiderült, hogy nem a kórház elé kitűzött papírfecniről foigja megtudni a világ, hogy megszületett Vilmos herceg és Katalin hercegné gyereke, hanem először egy hivatalos közleményt adnak majd ki. A herceg és a hercegné szóvivője szerint erre azért volt szükség, hogy minél gyorsabban be tudják jelenteni a hírt, miszerint végre megszületett a trónörökös.

    Ez persze igazi kicseszés azokkal, akik a kórház előtt várakoznak, hogy lássák végre A papírt, amit elvileg így is kifüggesztenek majd, de valószínűleg jóval később, mint ahogy kiadják a hivatalos közleményt.

  • Egy gyerek világra jövetelét a filmesek általában igyekeznek a lehető legunalmasabban bemutatni. Lassú zene, könnyező apa, megkönnyebbült anya, ilyesmikkel kell rendszeresen szembesülni. A kevés kivétel egyike Sascha Baron Cohen A diktátor című 2012-es filmje, ami a tonnányi politikailag mélységesen inkorrekt vicc közt felvonultatja a legmenőbb szülést is, a tökéletes egymásra találós jelenettel egybe kötve.

  • Nem minden szempontból ideális nap ez a trónörökös-örökös-örökös születésére. Két éve ezen a napon követte el a modern Európa egyik legdurvább terrorcselekményét Anders Behring Breivík, aki Oslóban bombát robbantott, Utøya szigetén pedig lőfegyverrel mészárolt le fiatalokat. A támadásban 77-en haltak meg, Norvégia a világháború óta nem élt át ilyen attakot. Breivíket 21 év letöltendő börtönre ítélték.

  • A BBC helyszíni tudósítója arról érdeklődött a leendő nagyapánál, hogy hallott-e valamit a születendő gyerekről, de Károly herceg csak annyit válaszolt, "Ön valószínűleg többet tud, mint én."