Vilmos herceg, felesége, Katalin hercegné és elsőszülöttjük, az egyelőre nem nevesített herceg elhagyta a kórházat és hazatért, a Kensington Palotába. Az ügy minden résztvevője jól van, Vilmos már cserélt pelenkát, Katalin pedig szép.
  • Mint írtuk, a szokásokkal ellentétben a trónörököst a közösségi oldalakon is bejelentették, nemcsak a hagyományos kis táblán a palota udvarában. A brit monarchia viszont annyira modern, hogy van Instagramja is, ahol a teljes meta jegyében posztoltak egy fotót arról a pillanatról, amikor kirakták a hagyományoknak megfelelően a táblácskát.

Vilmos herceg, felesége, Katalin hercegné és elsőszülöttjük, az egyelőre nem nevesített herceg elhagyta a kórházat és hazatért, a Kensington Palotába. Az ügy minden résztvevője jól van, Vilmos már cserélt pelenkát, Katalin pedig szép.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Károly herceg nincs Londonban, mert Yorkban van egy vasúti múzeumban, ahova yorkshire-i látogatása apropóján érkezett egy gőzmozdonnyal. Amikor leszállt, megkérdezték, hogy tud-e valami fejleményt a szülésről. "Abszolút semmit sem tudok, várunk" – mondta röviden és tömören. A világ egyik legrövidebb hírvideóját ide kattintva érheti el.

  • Melyiket inná?

    A britek nagyon szeretnek piálni, de talán még ennél is jobban szeretnek valamilyen apropóból piálni, nyáron például, ha nincs más, akkor nagyon szeretnek azért spéci, nyári koktélokat inni, mert nyár van. Most, hogy jön a trónörökös például trónörökös koktélokat lehet inni több helyen is. Két hivatalosnak is tűnő receptet is találtunk. Az egyiket, a Kid Royal fantázianevű a Covent Garden, Vilmos hercegék átmeneti szállása környékén lehet kapni. Van belőle kék és rózsaszín.  A kék blue curaçao, tejszín, narancslé és cukor felhasználásával készül, míg a rózsaszínben Chambord (egy francia málnalikőr), vodka, tejszín, narancslé és egy kevés cukor van. A másik koktél neve The HRH (őfelsége), ebből csak egyféle verzió van. Ginből, cukorszirupból, citromléből és egy kis pezsgőből áll.
  • A délnyugat-angliai Torquay-ben nem tökölnek sokat azon, hogy ünnepeljék Katalin szülését, bár időben kicsit elcsúsztak. Ugyanis július 19-21. között rendezték a Royal Baby Beer Festivalt. A rendezvény amúgy Öreg (Old) Albert nevét szokta viselni, de a szervezők valószínűleg reménykedtek benne, hogy csak felsír majd a baba a fesztivál időpontjára.

    Térjünk is rá a programokra! Az esemény gerincét nyolc helyi ale sör és négyféle cider alkotta, de délutáni diszkó, szombati élőzene, vasárnapi grillparti és karaoke-buli is volt. A bevételeket a városi kórház különleges újszülöttosztályának utalták el.

  • Vilmos herceg hetente ennyi apasági támogatást kapna arra a kéthetes időszakra, amíg nem megy vissza dolgozni gyereke születése után. A Sky News szerint persze nem fogja igénybevenni az adófizetők támogatását.

  • A Telegraph szerint múlt éjjel, tíz óra körül tesztelték, melyik bejáratokat figyelik a fotósok.

  • Vannak persze őrült arcok és csak simán a királyságért rajongók is a kórháznál, de a Guardian tudósítója azt írja, még mindig jóval több a fotós-operatőr-újságíró, mint bárki. A járókelőket rendszeresen elragadják a stábok egy-egy semmitmondó nyilatkozat erejéig, a láthatóan szélsőséges rajongókhoz pedig már sorbanállás van a riporterek közt.

  • hanem felvetette, hogy Tiestónak nevezzék a gyereket.

    A Popjustice szerint viszont legyen Avicii, ha lány.

    Ha önnek is van egy remek ötlete, írjon nekünk levelet, és mondja el!

  • Mindenféle hivatalos személy alkalmatlankodott régen a királyi szüléseknél, akiket mára kitiltottak onnan. A canterbury-i érsek (az anglikán egyház vezetője) és a belügyminiszter is sokáig ott volt, a legendák szerint azért, hogy hitelesítse a születést (bár ezt az udvar cáfolta). Az érseki jelenlét a 19. században, a belügyi Károly 1948-as születésekor kopott ki végleg, azóta bensőségesnek mondható a királyi vajúdás.

  • A Guardian tudósítója szerencsésen megérkezett Buckleburybe, ahol ugyan nem történik semmi, de nagyon drágák a házak, a falu szinte üres, és mindenhol Land Roverek és Jaguarok parkolnak. Két járókelő, akik egy frissen telepített kertet csodáltak, úgy nyilatkoztak: mind nagyon örülnek, de akkor lesznek igazán nyugodtak, ha hivatalosan bejelentik, hogy a gyerek rendben megszületett.

    Nevük közléséhez nem járultak hozzá, mert már sokszor nyilatkoztak, és „mindig pontatlanul idézték őket". A Reading Post egyik közelben lakó munkatársa szerint sehol sem látni lufikat, zászlókat, vagy a kollektív izgalom jeleit, mert „errefelé nemigen szívlelik az ilyesmit".

  • Életünk eddigi legfantasztikusabb BBC-je a királyi gyermek születésének tüzérségi reakcióját is kifejtette. A Király Haderejének Királyi Lovas Tüzérsége 41-szer lő majd ágyúval a semmire, ha megszületik a Csoda. Általában, kisebb eseményeken 21-szer szoktak tüzelni, de a BBC szerint mivel most egy királyi parkban (a Green Parkban) sorakoztatták fel az ágyúkat, ezért még 20-at rátesznek. Talán itt kevésbé zavarja a szomszédságot.

    Ezzel persze nem lesz vége, a Towernél is 62-t lőnek majd a következő matematikai formula szerint: 21+20+21=62, ahol 21 az alaplövések, 20 a királyi palotának minősülő Tower és 21 a londoniak tiszteletére eleresztett lövések száma. Úgy tudjuk, a brit koronatartozék Guernsey-n is puffantanak majd.

  • A vendéglátóipar is érzi, mivel lehet mostanában kaszálni. ez itt a Bella Napoli étterem egyik szakácsa, Glasgow-ban.

  • Na?

    Úgy tűnik, nemcsak tornyokat világítanak majd ki a kisded születésének örömére, a Guardian azt írja, a Trafalgar Square szökőkútjai vagy rózsaszín, vagy kék fényt kapnak majd, a London Eye óriáskerék pedig a brit zászló színeinek megfelelően piros, fehér és kék lesz.

    Beszálljunk mi is a buliba? Ön mit világítana ki? Bal oldali szavazóboxunkban jelezheti elképzeléseit. Egy rózsaszín Országház vagy egy babakék Szabadság-szobor mindenesetre elég menő lenne.

  • Hízelgő lehet az újszülöttnek, hogy a Patkányfogó Napján születik majd. A legendák szerint ugyanis ezen a napon történt meg a következő eset Hameln német városában: egy varázsfurulyás férfi érkezett a városba, hogy lerendezze az elszaporodott patkányokat. A hamelniek nagy örömére egy folyóba csalogatta a zenéjével a rágcsálókat, amik elpusztultak.

    A történet ekkor tragikus fordulatot vett: a város nem akart fizetni a melóért, ezért a furulyás a gyerekek ellen irányította tudományát. Kicsalta őket a városkapun, és a lakók soha többé nem látták a gyerekeiket. A legenda annyira népszerű lett, hogy több irodalmi feldolgozása is született (Goethe, Grimmék, Browning vagy Günter Grass), na meg a Disney is nekiesett a maga szirupos módján.

    Amúgy ma van a Forradalom Emléknapja Gambiában, illetve a Pí-közelítési Nap is. Ez utóbbi lényege, hogy a 22/7 törtszám közelítőleg megegyezik a π értékével, és ezért 7. hó 22-én meg is ünnepli a nép.

  • Nem tudjuk, hogy az alapötlet, vagy a napi gif jobb, de egyre több a variáció.

  • Peter Hunt azt írja, Vilmos és Katalin a kórházból való távozásukkor jelenthetik be elsőszülöttjük nevét - vagy várhatnak vele néhány napot.

  • „két hete a semmiről írunk" - foglalják össze a lényeget, miközben a Guardian tudósítója Buckleburybe tart, amely település Katalin hercegné családjának otthona, és ahol szerintük nem történik semmi. A BBC pedig helyet ad a nézői elmarasztalásnak, amelyek szerint más kisbabák is születnek eközben, róluk miért nem beszél senki??? Aki most jól figyel, a szüléssel párhuzamosan az elejétől követheti a brit sajtó teljes összeomlását.

  • Ha a Facebookon akar tájékozódni, semmiképp se hagyatkozzon a Royal Family begépelésére, és egy rapid Enter-lenyomásra. A végeredmény ugyanis ez, azaz a Royal Family of Reggae Morgan Heritage nevű reggae-banda oldala. A British Royal Family csak a második (és ez sem a hivatalos oldaluk), a harmadik legkeresettebb pedig a Hashemite Royal Family, azaz a jordán hasemita királyság oldala. Ha tényleg ennyire kell önnek a Facebook-oldaluk, a The British Monarchyt üsse be a keresőmezőbe!

  • ...megfizethetetlen. Ugyanis 67 éve ezen a napon látott napvilágot a kis Danny Glover a kaliforniai San Franciscóban. Így a királyi utód egy ilyen nagy akciószínésszel születhet egy napon. Reméljük, az első filmje, amit megnéz, a Halálos fegyver lesz.

  • hiszen Katalin már odafelé is egy titkos oldalbejáraton keresztül jutott a kórházba, úgyhogy erről a fotósok többsége lemaradt. Semmi oka sincs rá, hogy kifelé a főbejáraton át közlekedjen, úgyhogy ez a sok ember jobb híján csak egymást dokumentálhatja, esetleg a járókelőket.

  • Hogy mennyire régen uralkodik már II. Erzsébet királynő, az leginkább az alábbi néma híradófelvételen látszik, amin 1926-ban az ő születését kürtölte világgá a News Bulletin. Ők publikálták a hírverés szerint az első fotókat az – akkor még – hercegnőről.

  • Szerinte Katalin hercegné fiúnak ad életet hamarosan. A megnyilatkozás pontos mikéntjét az alábbi galériában tekinthetik meg. Persze attól még tippelhetnek máshogyan.

  • Szegény gyereknek azzal a tudattal kellett világra jönnie, hogy a 23. unokatestvére lesz Beyoncé és Jay-Z közös kislányának, Blue Ivy Carternek. Noooo!

  • A múlt hét is erős volt királyi eseményekben, ezek közül emelkedett ki a belga királyi váltás: II. Albert lemondott a trónról, és átadta a hatalmat a fiának, Fülöpnek (mi szóltunk előre!). Érdekesség, hogy a belgáknál is nemtől független a trónöröklés, jelenleg Erzsébet a befutó, így ha a brit uralkodó kitart, két Erzsébet királynő is lesz egyszerre Európában. (És arról még nem beszéltünk, ha Katalin lányt szül, aki Erzsébet lesz.)

  • Mint megírtuk és mutattuk, a királyi család Facebook-oldala közzétett egy közleményt és egy fotót egy ajtóról, és ezzel rövidre is zárta Katalin kórházba szállítását. Nem úgy a kommentelők.

    Egy francia nyelven fröcsögő nő "ki a szart érdekel" felkiáltással fejtette ki a poszt alatt, hogy világszerte nők millió szülnek iszonyú körülmények között, szóval ő ezért tesz Katalin vajúdására. Egy angol szerint szavazófülkében kéne dönteni az államfőről, nem egy kórházi szobában. Az őt ért támadások ellenére is kitartott amellett, hogy agitáljon a vér szerinti hatalomöröklés ellen.

    Amúgy persze a kommentek zöme jókívánság, és nemcsak a Nemzetközösségből, hanem Palesztinából, Kazahsztánból, Törökországból, Japánból és a Fülöp-szigetekről is.

  • Peter Hunt, a brit királyi tartalomszolgáltatás felülmúlhatatlan hőse ismét a helyzet magaslatán: azt írja, a hercegi pár sajtósai a kórházban vannak, és a hivatalos, óriási bejelentés előtt szólni fognak, ha lesz miről.

    Azt viszont nem fogják elárulni, hogy maga Vilmos vezette-e a nejét kórházba szállító autót.

  • A kismamaságot nagyon szórakoztatóan megélő énekesnő, Lily Allen, aki Twitteren rendszeresen szapulja a brit egészségügyet, most Katalin hercegnőért aggódik. Például azon, hogy nagyon reméli, hogy nem kényszerítik császárra, hanem hagyják, hogy természetes módon szüljön.

  • Itt az ideje a tippelésnek. Ön mit gondol?

    Na?

  • A királyi család a megerősítésen kívül, hogy Katalint és Vilmost bevitték ma reggel a kórházba, és minden rendben zajlik, egyelőre semmi mást nem közöl. Tehát elképzelhető, hogy a gyerek már meg is született, de egyelőre zárt körben örülnek neki.

    A másik lehetőség persze, hogy még mindig nincsen semmi fejlemény, vagy csak olyanok, amelyekről jóérzésű ember egyáltalán nem akar tudni. Persze mi itt vagyunk, figyelünk - ha bármit bejelentenek, azonnal szólunk.

  • A Brit Nemzetközösség egyes tagországaiban híres tornyokat fognak kivilágítani, ha Katalin megszül. Torontóban a CN Towert kékre reflektorozzák, ha fiú lesz az utód, rózsaszín filtert pedig lány esetén kapnak a fényvetők – írja a Toronto Sun.

    Ezzel persze nincs vége, a világ másik felén is janiznak a saját tornyukkal: Új-Zéland gazdasági központjában, Aucklandben is a két szín egyikére színezik be a Sky Towert, de az ország összesen 30 fontos építménye kap majd ilyen világítást. A teljes épületlistát itt találja.

  • nemrég arról tudósított, hogy II. Erzsébetnek ma nincs semmilyen programja, most pedig arról, hogy Harry herceg a wattishami katonai légitámaszponton tartózkodik! És ez még mind semmi, mert Károly herceg Yorkban van!!! Éljen Peter Hunt!