A chicagói kórházban játszódó Vészhelyzet összesen 15 évadot élt meg 1994-től egészen 2009 áprilisáig, és bár George Clooney csak az első 5 évadban játszott (plusz egy picit a 15.-ben is), talán ez a szerepe vezetett odáig, hogy igazi szexszimbólum legyen belőle. De vajon van olyan az eredeti szereplőgárdából, akinek legalább annyira bejött az élet mint Clooney-nak?

Anthony Edwards - Dr. Mark Greene

Anthony Edwardsnak nem ez volt az első híres sorozatszerepe, ugyanis a színész korábban már játszott a Miért éppen Alaszka? című sorozatban is, de ismerős lehet a Top Gunból is, amiben Tom Cruise mellett játszott. Edwardsnak a Vészhelyzet alatt és után is volt pár közepes filmszerepe, ám az utóbbi időkben már nem egy agyonfoglalkoztatott színész. Az IMDB szerint legutóbb is csak egy szinkronhang volt a Disney egyik új meséjében.

George Clooney - Dr. Doug Ross

Teljesen felesleges ide bármit is írni, hiszen valószínűleg csak az nem tudja, hogy mi történt George Clooneyval a Vészhelyzet óta, aki egy barlangban él valahol Afrika közepén. Na jó, ez enélkül is előfordulhat, így, ha mégsem tudja, akkor elég csak idekattintania.

Sherry Stringfield - Dr. Susan Lewis

Sherry Stringfield a Vészhelyzet előtt, alatt és után is leginkább csak tévésorozatokban, illetve tévéfilmekben játszott, vagyis sosem lett annyira sikeres, mint Clooney, vagy akár Julianna Margulies. Sherry Stringfield valószínűleg a haláláig Dr. Susan Lewis marad mindenkinek, de ezzel nincs is semmi baj, mert egészen cuki karakter volt.

Noah Wyle - John Carter

Noah Wyle talán még Sherry Stringfieldnél is jobban benne ragadt a vészhelyzetes szerepében, ugyanis bárhol is jelenik meg, valószínűleg mindenki csak annyit mond: nézd, ott van Carter doktor. Pedig Noah Wyle szerepelt pár filmben, még a Donnie Darkóban is, de például mikor a Jóbarátokban tűnt fel egy-két rész erejéig, akkor is csak a jóképű fiatal orvos szerepét kapta.

Wyle 2011-től főszereplője az Éghasadás című sci-fi sorozatnak (amelynek Steven Spielberg a poroducere), ami lehet, hogy megtörte végül a jeget – ebben ugyanis nem orvost, hanem egy harcos bostoni történelemtanárt alakít.

Julianna Margulies - Carol Hathaway

Julianna Margulies az egyetlen Geroge Clooney mellett, aki képes volt fenntartani hírnevét, és sikerült kiszakadnia Hathaway nővér szerepéből. A színésznő jó pár filmben és sorozatban szerepelt, köztük a Maffiózókban és Az elveszett szobában, de övé lett A férjem védelmében című sorozat női főszerepe is, ami már ötödik éve elég sikeres sorozat.

Eriq La Salle - Dr. Peter Benton

Talán Eriq La Salle IMDB profilja a legviccesebb, a színésznek ugyanis annyira nem jött be a Vészhelyzetes Benton doktor szerepe, hogy azóta olyan című filmekben, vagy sorozatokban kapott szerepet, mint: Megafault, Pokoli áramszünet, Vad motorosok. A színész egyébként rettenetesen megöregedett, és Clooney-val ellentétben neki nagyon nem áll jól.