Ön szerint Johnny Depp kíváló színész? Vagy pont az ellenkezőjét gondolja? Bármelyikre is válaszolt igennel, mindenképpen olvasson tovább, ugyanis most a színész 7 filmjén keresztül világítunk rá, hogy Deppnek miért kéne sürgősen visszavonulnia, vagy elmennie pár év szabadságra.

Valami érthetetlen okból kifolyólag az terjedt el a köztudatban, hogy Johnny Depp jópasi, igazi férfi, aki jóképű, szexi, csodálatos színész, és minden létező nő azonnal elájul, ha csak a nevét is meghallja. Persze mivel mindenkinek más az ízlése, így azt nem fogjuk cáfolni, hogy a visszavonulás gondolatát fontolgató Depp jó pasi, vagy szexi, de abban szinte biztosak vagyunk, hogy a csodálatos színész fogalmától rettenesen messze van. Illetve akár még jó színész is lehetne, ha nem mondana mindig gondolkodás nélkül igent olyan filmekre, mint például A magányos lovas. Utóbbi filmmel ugyanis nem csak az a probléma, hogy már a trailertől kínosan érezzük magunkat, hanem hogy Depp már megint ugyanazt a félbolond, pofavágós karaktert hozza, mint amit eddig is megszoktunk, és amivel így semmi újat nem nyújt.

Hogy ön is megbizonyosodjon arról, hogy a majdnem teljesen vak Deppre már tényleg nagyon nehéz azt mondani, hogy csodás és sokoldalú színész, nézze meg az alábbi válogatást, amiben összeszedtük Johnny Depp összes olyan filmjét, amiben ugyanazt a szánalmas, félidiótát alakítja.

Ollókezű Edward

Talán ez volt az a film, amit Deppnek nem kellett volna elvállalnia, mert szerintünk mindent akkor rontott el, mikor Tim Burton kedvéért eljátszotta Ollókezű Edwardot. Azóta ugyanis szinte minden filmjében ezt a szerencsétlenkedő, balfék figurát alakítja még akkor is, ha épp kalóznak, vagy csokigyár tulajdonosnak van sminkelve.

Félelem és reszketés Las Vegasban

Igen, tudjuk, hogy Terry Gilliam filmjét nem ér fikázni, hisz Hunter S. Thompson könyve jó, Terry Gilliam jó, a film végeredményében jó, és még Johnny Depp is jó volt ebben. Ám 1998-ban még senki nem tudta, hogy ez a karakter mennyire unalmas lesz később a Karib-tenger kalózaiban, vagy a szintén Hunter S. Thompson könyvből készült Rumnaplóban, illetve az összes olyan filmben, amiben Depp játszik.

Karib-tenger kalózai - az összes

Ez az az egyelőre még csak négy részes film, ami annyira jó, hogy már Orlando Bloom és Keira Knightley sem játszik benne, és ami részről részre egyre rosszabb kritikákat kap, már a közönségtől is. De Johnny Depp gondolkodás nélkül igent mondott az ötödik részre is, nehogy már elmúljon úgy öt év, hogy nem láthatjuk részeg kalózként botladozni és erőltetett vicceket elsütni. Ha szeret szenvedni, akkor most megnézheti az eddig elkészült négy film trailerét egyben!

Charlie és a csokigyár

A Charlie és a csokigyár tényleg nem rossz. Sőt, kifejezetten szórakoztató film, de ez leginkább Roald Dahlnak, illetve Tim Burtonnek köszönhető. Mivel Depp ebben is pontosan ugyanazt a bizarr és félelmetes, félőrült karaktert hozza, amit szinte mindig, vagyis tényleg érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy milyen lehet a való életben.

Alice csodaországban

A szokásos Tim Burton film: látványos, színes-szagos, vicceskedő, néha kicsit morbid és szerepel benne Johnny Depp. Az Alice csodaországban is pont ilyen lett, így szerencsére 2010 sem múlhatott el anélkül, hogy Depp ne csinált volna magából megint hülyét, főleg a film végén, mikor egy értelmezhetetlen táncjelenettel semmissé tette az összes addig elért sikerét.

Rumnapló

Nagyon jó lenne azt mondani, hogy a Rumnapló legalább olyan jól sikerült, mint a Félelem és reszketés Las Vegasban, de úgy néz ki Hunter S. Thompson alapja ehhez már nem volt elég. Johnny Depp próbálta ugyanazt a karaktert hozni, mint amivel egyszer már sikere volt 1998-ban, de csak egy szenvedés lett az egész, lehet, hogy pont azért, mert már mindenki rohadtul unja Depp alkoholista szerepeit. Egyébként ebben a filmben ismerte meg Amber Heard-öt, aki után a színész azóta is úgy lohol, mint egy kiskutya

A magányos lovas

Ön szerint lesz még festett arcú idióta Deppből?

A magányos lovas a Rottentomatoes-on csak 27%-ot ért el, de még az általában jóindulatú közönség is csak 62%-ra értékelte, ami alapján szinte biztosan kijelenthetjük, hogy ez a film pocsék. Persze erről nem csak Johnny Depp tehet, hiszen ő biztonságosan hozza a részegen mormogó, elmaszkírozott karaktert, amibe végre sikeresen összegyúrhatta Jack Sparrowt és a Rumnapló Kempjét. A filmet viszont még az sem menti meg, hogy van benne gőzmozdony, lövöldözés, Helena Bonham Carter, és egy fehér ló, sőt. Ja, és azt még nem is mondtuk, hogy ez egy Disney-film, és ugyanazok csinálták, mint akik a Karib-tenger kalózait is elkövették. Ön mit tippel? Lesz még hülyére festett, részegen motyogós karaktere Johnny Deppnek?