A héten Miley Cyrus is csatlakozott azoknak a celebeknek a csoportjába, akik nyíltan sztorizgatnak drogos élményeikről. Ennek örömére ki is válogattunk tíz dalt mindenféle stílusból, akik vagy vidáman, vagy szomorúan, de mesélnek dolgokat a témáról.

System of a Down - Chop Suey

Az örmény származású zenekar dala úgy általában a drogfüggőségről szól, és bár a dal kevésbé komor hangzású, mint a hasonló témájú dalok, sokatmondó adat, hogy Suicide, azaz öngyilkosság volt az eredeti címe.

The Beatles - Lucy in the Sky with Diamonds

A cím kezdőbetűinek összeolvasásából ki is jön az LSD, az üzenet pedig teljesen egyértelmű, ha hozzátesszük, hogy 1967-ben készült a szám. A zenekar még élő tagjai szerint persze szó sincs ilyesmiről, és igazából csak az Aliz Csodaországban világát akarták megzenésíteni, de valójában nincs élő ember, aki ezt elhiszi nekik.

Nine Inch Nails - Hurt

Trent Reznor épp heroinfüggősége csúcsán vette fel a dalt, ami természetesen a legszomorúbb kontextusban mutatja be az egészet. Az 1994-es Hurt érdekes módon akkor vált igazi drogellenes himnusszá, amikor Johnny Cash is feldolgozta, a valaha volt legjobb antidrogos dalként jellemezve a dalt.

Sean Paul - We Be Burnin'

Hát miről szólna egy olyan dal, amit a leginkább füvezésről szóló High Times magazin 2005 legjobb dalának választott? Természetesen a füvezésről, annak is a legmókásabb részeiről.

Frank Ocean - Crack Rock

A másságát nyíltan vállaló énekes a dal címének megfelelően a crack hatásait mutatja be, illetve elmesél egy történetet egy barátjáról, aki függővé válása után szép lassan mindenét elvesztette. Ha ez még nem lenne elég, Frank Ocean kritizálja egy kicsit az amerikai kormányt, amiért nem foglalkozik az egyre növekvő számú crack okozta halálesetekkel.

Kid Cudi - Marijuana

Itt felesleges is magyarázni, a diszkórepper írt egy Marijuana című dalt 2011-ben, ami a füvezésről szó.

Fergie - Voodoo Doll

A Black Eyed Peas énekesnőjének 2006-ban kiadott eddigi egyetlen szólólemezén is teret kap némi kábítószer, a Voodoo Doll ugyanis Fergie kristállyal folytatott hosszú küzdelmét mutatja be, aminek a vége persze az lett, hogy paranoiás lett.

Jay-Z - Blue Magic

Jay-Z kivételesen nem a használük mindennapjait mutatja be, hanem a terjesztőkét: az American Gangsterre írt Blue Magic a rapper saját tapasztalatait mutatja be azokból az időkből, amikor még nem Beyoncé félisten ura és parancsolója volt, hanem egy kisstílű díler.

Robbie Williams - Come Undone

Természetesen Robbie Williamsnek is volt függő korszaka, ő a változatosság kedvéért a kokainra kattant rá. Az énekes Come Undone című dala voltaképpen egy édesanyjának tett vallomás és bocsánatkérés.

Afroman - Because I Got High

A végére ismét egy vidámabb dal: az egyslágeres Afroman egyetlen slágere természetesen a füvezésről szól, illetve arról, hogy az énekes be van tépve, és ez magyarázat mindenre.