A Hamupipőke és a My Fair Lady óta folyamatosan készülnek azok a filmek, amiben a főszereplő csodálatos átváltozáson esik át - kiszedik a szemöldökét, vagy megmossák a haját - és ettől mindenki sokkal szebbnek látja.

Audrey Hepburn – My Fair Lady

Az átváltoztatós filmek alapja az 1964-es My Fair Lady, ami George Bernard Shaw Pygmalionjából készült, és amiben Eliza Dolittle-ből, a virágáruslányból úrinőt faragnak. Ez Audrey Hepburn egyik legismertebb filmje, és ezen alapul szinte az összes átváltoztatós film, igen, még a Micsoda nő is, úgyhogy ha még nem látta, azonnal nézze meg!

Anne Hathaway – Neveletlen hercegnő

Hathaway élete első filmjénél, a Neveletlen hercegnőnél még valószínűleg senki nem gondolta, hogy a színésznő egyszer Oscar díjat fog kapni, és nem véletlenül. Ez a szörnyen bárgyú film arról szól, hogy Mia Thermopolisról kiderül, hogy egy kis európai királyság trónörököse, ezért le kell vetnie a szemüvegét, és ki kell egyenesíteni a haját.

Sandra Bullock – Beépített szépség

Az előző filmhez hasonlóan itt is nagyon drámai változásnak van beállítva, hogy Sandra Bullockot megfésülték és ráadtak egy ruhát, hogy indulhasson egy szépségversenyen, mint az FBI beépített embere. Persze itt sem csak a külsőségekre mentek rá, mert az átváltozós filmek alapjához, a My Fair Lady-hez hasonlóan itt viselkednie is meg kellett tanulnia a főszereplőnek.

Julia Roberts – Micsoda nő

Julia Roberts és Richard Gere 1990-es, már klasszikusnak számító történetében az útszéli, parókás prostiból fehérkesztyűs hölgyet faragnak, aki a végén még azt is megtanulja, melyik villával mit kell enni. Richard Gere természetesen bele is szeret a film végén az elitté vált kurvába, így végül mindenki jól jár.

Olivia Newton-John – Grease

A Grease-ben egy kicsit fordítva történnek a dolgok, mint a többi átváltoztatós filmben, itt ugyanis a jólnevelt kislányból csinálnak rosszlányt. Olivia Newton-John karaktere a jólfésült lánykából egy bőrdzsekis, dauerolt hajú, dohányzó, feszes nacit viselő csaj lett, csak hogy John Travolta jobban ráinduljon.

Jennifer Lopez – Álmomban már láttalak

Jennifer Lopez bárgyú című, bárgyú filmje talán a legrosszabb az összes Hamupipőke-történet közül. Az énekesnő egy szállodai szobalányt játszik a filmben, aki mikor felpróbálja a hotel egyik vendégének puccos ruháját, véletlenül találkozik a gazdag politikust alakító Ralph Fiennesszal. Innen pedig mindenki kitalálja sztorit, úgyhogy szerencsére meg sem kell néznie a filmet.

Rachael Leigh Cook – A csaj nem jár egyedül

A csaj nem jár egyedül-nek nem csak a címével van gond, hanem a kiszámítható és végtelenül unalmas sztorijával is, illetve azzal is, hogy teljesen kikészülnek az emberek, hogy ha egy alapvetően jó alakú, csinos és széparcú lány leveszi a szemüvegét. Mert akkor ugye sokkal szebb lesz szerintük. A csaj nem jár egyedül nagyjából ennyiről szól.

Lindsay Lohan - Bajos csajok

Igen, ez is átváltoztatós film, és ez is szörnyen bárgyú, mint ahogy az eddigiek is azok voltak. Lindsay Lohan 2004-ben forgatta ezt a filmet, mikor még nem gondolta volna, hogy pár év múlva az elvonón köt ki. A színésznő egy Dél-Afrikában felnövő tinilányt alakít a filmben, aki bekerül egy amerikai középiskolába, és eleinte mindent elkövet azért, hogy a menő csajok közé tartozhasson, ezért hirtelen nagyon trendi lesz. A film végén természetesen rájön, hogy nem erről szól az élet. Nagyon tanulságos film, ezért ne nézze meg.