Gondolta volna, hogy a hamarosan visszatérő 57 éves színész már 13 éves kora óta iszik? Vagy hogy bipoláris zavarai vannak? És hogy 82000 forintot kapott az első filmjéért? Hát most megtudhatja többek közt ezeket is.

Mel Gibsont az utóbbi időben csúnyán kiutálta Hollywood rasszista kijelentései miatt, de Sylvester Stallonénak és a levedlett akciósztárok összegyűjtésére szolgáló Expendables-szériának köszönhetően hamarosan ismét visszatér a mozikba. Ráadásul abban, amiben Martin Riggsként a világ legjobbja volt: a vad és gátlástalan lövöldözéshez, amihez még a Machete második része is társul. Ennek örömére összegyűjtöttünk önnek nyolc izgalmas tényt, amit valószínűleg nem tudott Mel Gibsonról.

1. Bár New Yorkban született, Mel Gibson az ausztrál színművészeti egyetemre járt, ahol azokban az években nagyon együtt állhattak a bolygók, ugyanis az a Geoffrey Rush volt a kollégiumi szobatársa, aki később a történelem első ausztrál Oscar-díjasa lett a Ragyogj! miatt.

2. Bár szobatársa lett az első Oscar-díjas ausztrál, Gibson is úttörő, hiszen az ő az első oda köthető színész, aki egymillió dollár feletti gázsit kapott filmért.

3. Első filmje a Terror nyara volt, ebből 400 ausztrál dollárt, azaz mai értéken úgy 82000 forintot keresett. A 2002-es Jelekkel persze már jóval többet, pontosan 25 millió amerikai dollárt, azaz 5,62 milliárd forintot kaszált.

4. Bár leginkább férfias hentelős filmjeiről híres, saját bevallása szerint a legjobb mozgókép, amit valaha látottn a Three Stooges című komédiasorozat.

5. A Passióhoz annyira nem talált támogatókat, hogy 25 millió dollárt áldozott fel a saját vagyonából, hogy elkészülhessen. Mint tudjuk, elég jól járt vele.

6. 1995-ben szinte mindenki biztosra vette, hogy az akkoriban épp sármja csúcsán lévő férfi lesz James Bond. Aztán jött a Golden Eye, és jól meglepődött mindenki, hogy Gibson helyett Pierce Brosnan lett az. 1989-ben is az utolsó pillanatban csúszott le szerepről, akkor a Tim Burton-féle Batman főszerepének első számú esélyese volt, de Michael Keaton kapta meg végül Bruce Wayne szerepét.

7. Mel Gibson 13 éves korában kezdett el piálni, ez a hobbija pedig az egész eddigi életét végigkísérte. A pletykák szerint a Passió forgatókönyvének írásakor végig tökrészeg volt.

8. Miután többször is összetűzésbe került a törvénnyel, kiderült ennek egyik oka is: Gibson bipoláris zavarokkal küszködik.