Bár az énekesnő lemeze nem fogyott jól, a hozzácsapott turnéjával elképesztő összegekre tett szert. Steven Spielberg a második, Simon Cowell a harmadik. A legbefolyásosabb celebek listája is hasonló nevekből áll, bár egész más sorrendben.

Persze mondhatjuk mi itt, hogy Madonna lecsúszott, ameddig ennyi pénzt tud keresni ezzel is, igazán nincs oka félteni a trónját. A Forbes összegyűjtötte a 2013-ban legtöbb pénzt kasszírozó hírességeket, aminek az 55 éves énekesnő végzett az élén, laza 125 millió dollárt keresve. Madonna úgy szerezte meg ezt a pénzt, hogy az MDNA címre hallgató lemeze Madonna-szinten még bukásnak is számít, de a turnékból bőven visszahozta magát. Előnyéről sokat elmond, hogy Steven Spielberg 25 millió dollárral lemaradva követi, a bronzérmes Simon Cowellnek pedig már “csak” 95 millió jött össze.

A túlnyomó részt amerikai tévéseket tartalmazó listán azért ott van még az új Madonnának kikiáltott Lady Gaga is, akinek csípőműtétje utáni lábadozása mellett is összejött laza 80 millió. A középmezőnyt Oprah Winfrey és Robert Downey Jr. erősíti. Mellesleg ez utóbbi az egyetlen színész a társaságban, ami alapján úgy tűnik, a popzene és a könyvírás is jobban jövedelmez.

A listát érdemes összevetni a legbefolyásosabb hírességekével, ahonnan kiderül, hogy nem is áll annyira szoros összefüggésben a szerzett milliókkal. 2013 legbefolyásosabb celebje ugyanis a már említett középmezőny amúgy 77 millió dollárral erősíti Oprah Winfrey lett, Lady Gaga pedig a második. Persze van nagy átfedés, Steven Spielberg itt a harmadik lett, és Madonna is befutott az ötödik helyre.

Ön mi lenne szívesebben?

Érdekes, hogy Beyoncé a kereseti listán sehol sincs (bár az év nagyrészében terhes volt), ennek ellenére ő a negyedik legbefolyásosabb celeb. Ez már csak azért is meglepő, mert az állandóan óriási mogulként emlegetett férje, Jay-Z csak a a 32. helyet szerezte meg, ráadásul ahhoz képest, hogy állandóan a pénzről énekel, sehol sincs a bevételi listán. Robert Downey Jr. nem csak sokat keres, de ő a világ 20. legbefolyásosabb celebje, igaz itt megelőzi egy színész, mivel Hugh Jackman a tizenegyedik lett.