Ireland Baldwin, Alec Baldwin és Kim Basinger hibátlan testű és egészségmániás 17 éves lánya annyira megörült újszülött húgának, Carmennek, hogy levelet, illetve egy szerinte hasznos listát írt neki, amit szerencsére a Tumblr-re is posztolt.

A nagyon cukiskodó hangvételű írását Ireland Baldwin köszöntéssel kezdi, illetve olyan közhelyekkel, mint hogy annyi mindent akarok neked mondani, vagy hogy nagyon sok lecke vár rád majd az életben, illetve akármi lehet belőled, még akár rakétamérnök is a NASA-nál. Aztán meg naivan odaírta a végére, hogy majd legjobb barátnők lesznek, együtt kávéznak, és arról beszélgetnek majd, hogy milyen szexi volt régen Channing Tatum.

És ezután leírt neki egy tíz pontból álló listát, amiben próbál egy érett gondolkodású, de nagyon laza tiniként fogalmazni. Leírta például, hogy nem szabad elfelejteni, hogy a szülei mindig szeretni fogják őt, akkor is ha üvöltöznek, vagy megmondják neki, hogy mit tegyen, és arra is figyelmezteti a pár napos húgát, hogy ne szóljon vissza, vagy ne mondjon csúnyákat a szüleinek. Ezután olyan okosságot osztott meg vele, hogy érdemes kiélvezni a gyerekkort és viselkedjen mindig a korához méltóan, illetve addig örüljön, amíg nem kell számlákat fizetnie. A külsejére nagyon odafigyelő nővér azt is leírta, hogy érdemes egészségesen enni és mozogni, illetve tartsa szem előtt, hogy a legboldogabb lányok a legszebbek, és akkor ragyog valaki igazán, ha belül is szép, nem csak kívül.

Ezután írta le a legfontosabb tiniproblémákat, amik a bulizással, az ivással és a füvezéssel kapcsolatosak. Ireland Baldwin arra figyelmeztette hugát, hogy ha valaha is kipróbálná az alkoholt vagy a füvet, akkor azt mindenképpe vele tegye meg még akkor is, ha akkor már körülbelül 40 éves lesz, és sose legyen belőle olyan lány, aki a fürdőszobapadlón végzi, mert az nagyon nem cuki. Leírta még neki, hogy ne mondjon mindenre igent, hogy mindig mondja az igazat, és vigyázzon, hogy kiben bízik meg és kinek mit mond. Aztán rátért az iskolai dolgokra, leírta, hogy a házit mindig meg kell csinálni, és hogy apjuk, Alec Baldwin segíteni fog, mert nagyon okos, és otthon van a történelemben meg a nyelvekben.

Ireland Baldwin a tizedik rettentő fontos pontban pedig arról próbálta meggyőzni újszülött húgát, hogy a fiúk nem is olyan nagyon hülyék, még akkor sem, ha az iskolában eleinte annak tűnnek, és hogy a későbbiekben törekedjen arra, hogy olyan pasit találjon, aki tiszteli őt, és sose hagyja, hogy bántsák őt. "Szeretlek Carmen. Egy igazán őrült családba születtél bele. Egyszerre vagy szerencsés és átkozott is. (...) ígérem, hogy mindig ott leszek, történjék bármi. Ezt sose felejtsd el!" – zárta le a hasznos tinilistát Ireland Baldwin.