Az egyik gyilkológép, a másik egy trágár bunkó, de olyan is van, aki a saját családján képes átgázolni - mégis csípjük őket valami miatt. Összegyűjtöttük a filmtörténelem negatív karaktereit, akiket aztán ilyen-olyan okok miatt mégis a szívükbe zártak a nézők. Na de melyik a legszimpatikusabb közülük? Öt ponttal jutalmazza kedvencét!

Dexter Morgan

A Dexter című amerikai sorozat főszerplője a Miami Metro Police Department vérelemzője, aki a hétföznapi életben udvarias, segítőkész, teljesen normális, szerethető karakter. Valójában viszont egy pszichopata sorozatgyilkos, aki valószínűleg egy gyerekkori trauma miatt vált gyilkológéppé. A valódi sorozatgyilkosokkal szemben viszont ő morális megfontolásból választja ki azokat, akiket aztán könyörtelenül feltrancsíroz: a saját fajtáját hajtja, szintén gyilkosokon éli ki betegségét. Ő a sorozatgyilkosok Robin Hood-ja, egy idő után pedig bármennyire is érzelemmentesnek vallja magát, egyre inkább fontossá válik számára a család és az emberi kapcsolatok.

Eric Cartman

Eric Cartman simán előkelő helyezést érne el a legbunkóbb filmes karakterek listán is: a South Park dagadt gyereke folyamatosn a környezetén éli ki kisebbségi komplexusát: zsidózik és ribancozik, akibe csak lehet, beleköt, és mindig csak a saját érdekét nézi felmerülő problémák esetén. Mégis imádjuk, hiszen mindenkiben van egy kis Eric Cartman, főleg az internetes trollok idején.

Hannibal Lecter

Adott a filmtörténelem egyik leghátborzongatóbb sorozatgyilkosa, akiben mindamellett, hogy egy valóságos szörnyetegnek tűnik, az a félelmetes, hogy a néző egyszerre vonzódik hozzá és mégis taszítja. A kannibál Hannibal egyik titka az, hogy karaktere mintha csak egy illemtankönyvből lépett volna ki, udvarias és elegáns, normál esetben ő lenne az ideális férfi a nők számára. Lecter viszont gyilkol és emberhúst eszik, de ha emiatt nem is mennének hozzá gondolkodás nélkül a nők, mégis szimpatikus: a szereplő ugyanis az ellenszenves, negatív karaktereket vadássza le a filmben, ez pedig kifacsart etikát szül.

Jockey Ewing

A Dallas főgonosza saját céjai elérése érdekében gondolkodás nélkül és könyörtelenül gázolt át mindenkin, akiben az akadályt vélte felfedezni, de amennyien gyűlölték, annyi néző szerette is. Figurája legfőképp a férfiak körében lett ikon, pedig titka mindössze annyi, hogy azt csinálta, amit mindenki szeretne csinálni: görénykedni, alkoholizálni, utazni és megdugni minden egyes nőt, aki szembe jön.

Walter White

A Breaking Bad magyar címe Totál szívás, amiből nem derül ki, amit az eredeti cím sejtet: a sorozat arról szól, hogy egy szimpatikus lúzerből hogyan lesz gonosz drogbáró. Walter White a sorozat elején egy bénázó, de okos és szimpatikus figura, aki ráadásul tüdőrákkal küzd, és a kábítószerügyekbe csak azért keveredik bele, hogy ha meghal, terhes felesége és fogyatékos gyereke ne maradjon pénz nélkül. Az eleinte még vicces csetepaték azonban évadról évadra egyre inkább durvulnak, és az eleinte még a légynek sem ártó Walter White-ból szép lassan könyörtelen maffiózó lesz - az utolsó évad egyébként pont most kezdődik majd Amerikában.