Nehéz volt meghoznia a döntést, hogy szólóban folytassa, de már bírta együtt a zenekart és a stúdiómunkálatokat a Megasztár révén ismertté vált 27 éves énekesnő. A bejelentés óta is koncertezik a Sugarloaffal, ám az utazások már nosztalgikus hangulatúak, néha még ő is elsírja magát. Úgy fogalmazott: ő is és a zenekar is nyalogatják a sebeiket, mégis csak kilenc évről van szó.

Dér Heni elmondása szerint akkora érdeklődést váltott ki a májusban, szólóban megjelent Turn it up című dala, hogy az énekesnő úgy döntött, kilenc év után otthagyja a Sugarloafot, és helyette szólópályájára koncentrál. "Fájdalmas döntés volt, hiszen csodálatos éveket töltöttünk együtt, de szólókarrierem váratlan sikereket hozott, így egyre nehezebben tudtam összeegyeztetni a zenekari, a színházi, és a szólópályát" – mondta a Velvetnek. A döntése a Sugarloafot is váratlanul érte, de már beletörődtek. „Próbáljuk most eltölteni a mindennapjainkat, mindenki nyalogatja a sebeit. Nyilván nekem sem volt ez a döntés könnyű. Úgy éreztem, hogy ez most előrevisz, mert azt vallom, hogy ha bezárul egy kapu, akkor egy új nyílik meg ” – magyarázta a Velvetnek a Michael Jackson 55. születésnapjára szervezett megemlékezésen a 27 éves énekesnő.

A kapcsolati gyász fázisában van

Még egy hónapig koncertezik a zenekarral, és bár logikus lenne, hogy a fellépések keserű szájízzel mennek, ő azt mondja, ugyanolyan jó hangulatban utaznak együtt, mint eddig. „Úgy gondolom, hogyha valaki ésszerű érveket tud felhozni egy szakítás vagy egy válás során (egy kapcsolatban is), illetve nem személyes problémák szülik a szétválást, akkor azt meg lehet érteni. Úgy érzem, hogy döntésemet, érveimet a zenekar elfogadta. Nem haragból váltunk el, de egyszerűen tovább kellett lépnem. Vannak álmaim, terveim, amit szeretnék megélni, szerencsére ezt elfogadták. Azóta a koncertek alkalmával ugyanolyan vidáman utazunk együtt,  visszapörgetjük a nosztalgikus éveket, sok minden eszünkbe jut. Olyan ez most, mint egy kapcsolati gyász, most ebben a fázisban vagyok. Boldogan próbálunk elválni, de vannak benne sírások. Főleg a koncertek végén, amikor látom a rajongók könnyesen csillogó szemeit. Igen, akkor nagyon nehéz búcsúzni, de tudom, hogy még találkozunk, és lesznek ugyanolyan boldog pillanatok, mint a kezdeti időszakban” - fogalmazott az énekesnő.

Bár szólóprodukciójában felfedezni véltünk némi Rihannát, meg Nicki Minajt, ő azt mondja, az előbbieknél egy alternatívabb vonalat szeretne képviselni. „Kicsi korom óta hallgatom a nagyon alternatív amerikai hip-hop vonalat – és ez az, amit előadóként is a magaménak érzek. Nem szeretnék beállni a tucat mainstream magyar előadóművészek sorába, mert akkor semmi nem történik. Megpróbálom nagyon erősen követni azt, amit én szeretnék, nem pedig azt, amit egy kiadó vagy menedzsment határoz meg – mert eddig ez történt” – mondta. Hozzátette, szerinte akkor számíthat elfogadásra is, ha teljesen azonosulni tud a műfajjal, amiben dolgozik. „A finomabb, R'n'B-s vonalat már befogadták az emberek itthon is, de ezt még nem igazán. De hiszem, hogy ez is megtalálja majd a célközönségét, még ha az nem is olyan nagy” – bizakodott.

Dér Heni már javában dolgozik a következő számán, ami szeptemberben jelenik meg, amikor pedig nem a stúdióban van, akkor, ugye, koncertezik.  "Azt látom, hogy végre boldog vagyok abban, amit elkezdtem, és egy nagyon jó csapat állt össze körém. A múltamat pedig majd csak évek múlva fogom tudni értékelni, addig pedig gőzerővel kell dolgoznom a szólókarrieremen" – értékelt az énekesnő.